Innovaatioympäristö tänään ja huomenna

Translated title of the contribution: Innovation environment today and tomorrow

Jani Saarinen, Nina Rilla, Torsti Loikkanen, Juha Oksanen, Jaakko Alasaarela

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  VTT on selvittänyt yritysjohtajien näkemyksiä Suomen T&K-ympäristön nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siitä, miten Suomi selviää globalisaation haasteista tänään ja tulevaisuudessa. Merkittäväksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitystyön (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden välillä. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksistä (50) ja kansainvälistyvistä innovatiivisista pk-yrityksistä (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteistyössä Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia päätyy nykyään kotimaahan, mutta kuuden vuoden päästä osuus on enää vain 46 prosenttia.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages33
  ISBN (Electronic)951-38-6596-7
  Publication statusPublished - 2006
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Working Papers
  Number44

  Keywords

  • innovation environment
  • current state
  • future prospects
  • globalisation
  • research and development
  • investments
  • social factors
  • personnell
  • technology factors
  • economical factors
  • political factors

  Cite this

  Saarinen, J., Rilla, N., Loikkanen, T., Oksanen, J., & Alasaarela, J. (2006). Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 44
  Saarinen, Jani ; Rilla, Nina ; Loikkanen, Torsti ; Oksanen, Juha ; Alasaarela, Jaakko. / Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 33 p. (VTT Working Papers; No. 44).
  @book{9aa7da55c7a44a32af7423aa5fe45281,
  title = "Innovaatioymp{\"a}rist{\"o} t{\"a}n{\"a}{\"a}n ja huomenna",
  abstract = "VTT on selvitt{\"a}nyt yritysjohtajien n{\"a}kemyksi{\"a} Suomen T&K-ymp{\"a}rist{\"o}n nykyisest{\"a} tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siit{\"a}, miten Suomi selvi{\"a}{\"a} globalisaation haasteista t{\"a}n{\"a}{\"a}n ja tulevaisuudessa. Merkitt{\"a}v{\"a}ksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitysty{\"o}n (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden v{\"a}lill{\"a}. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksist{\"a} (50) ja kansainv{\"a}listyvist{\"a} innovatiivisista pk-yrityksist{\"a} (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteisty{\"o}ss{\"a} Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia p{\"a}{\"a}tyy nyky{\"a}{\"a}n kotimaahan, mutta kuuden vuoden p{\"a}{\"a}st{\"a} osuus on en{\"a}{\"a} vain 46 prosenttia.",
  keywords = "innovation environment, current state, future prospects, globalisation, research and development, investments, social factors, personnell, technology factors, economical factors, political factors",
  author = "Jani Saarinen and Nina Rilla and Torsti Loikkanen and Juha Oksanen and Jaakko Alasaarela",
  note = "Project code: P5SU00594",
  year = "2006",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Working Papers",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "44",
  address = "Finland",

  }

  Saarinen, J, Rilla, N, Loikkanen, T, Oksanen, J & Alasaarela, J 2006, Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. VTT Working Papers, no. 44, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. / Saarinen, Jani; Rilla, Nina; Loikkanen, Torsti; Oksanen, Juha; Alasaarela, Jaakko.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 33 p. (VTT Working Papers; No. 44).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Innovaatioympäristö tänään ja huomenna

  AU - Saarinen, Jani

  AU - Rilla, Nina

  AU - Loikkanen, Torsti

  AU - Oksanen, Juha

  AU - Alasaarela, Jaakko

  N1 - Project code: P5SU00594

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - VTT on selvittänyt yritysjohtajien näkemyksiä Suomen T&K-ympäristön nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siitä, miten Suomi selviää globalisaation haasteista tänään ja tulevaisuudessa. Merkittäväksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitystyön (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden välillä. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksistä (50) ja kansainvälistyvistä innovatiivisista pk-yrityksistä (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteistyössä Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia päätyy nykyään kotimaahan, mutta kuuden vuoden päästä osuus on enää vain 46 prosenttia.

  AB - VTT on selvittänyt yritysjohtajien näkemyksiä Suomen T&K-ympäristön nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siitä, miten Suomi selviää globalisaation haasteista tänään ja tulevaisuudessa. Merkittäväksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitystyön (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden välillä. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksistä (50) ja kansainvälistyvistä innovatiivisista pk-yrityksistä (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteistyössä Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia päätyy nykyään kotimaahan, mutta kuuden vuoden päästä osuus on enää vain 46 prosenttia.

  KW - innovation environment

  KW - current state

  KW - future prospects

  KW - globalisation

  KW - research and development

  KW - investments

  KW - social factors

  KW - personnell

  KW - technology factors

  KW - economical factors

  KW - political factors

  M3 - Report

  T3 - VTT Working Papers

  BT - Innovaatioympäristö tänään ja huomenna

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Saarinen J, Rilla N, Loikkanen T, Oksanen J, Alasaarela J. Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 33 p. (VTT Working Papers; No. 44).