Innovaatioympäristö tänään ja huomenna

Translated title of the contribution: Innovation environment today and tomorrow

Jani Saarinen, Nina Rilla, Torsti Loikkanen, Juha Oksanen, Jaakko Alasaarela

Research output: Book/ReportReport

Abstract

VTT on selvittänyt yritysjohtajien näkemyksiä Suomen T&K-ympäristön nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siitä, miten Suomi selviää globalisaation haasteista tänään ja tulevaisuudessa. Merkittäväksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitystyön (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden välillä. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksistä (50) ja kansainvälistyvistä innovatiivisista pk-yrityksistä (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteistyössä Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia päätyy nykyään kotimaahan, mutta kuuden vuoden päästä osuus on enää vain 46 prosenttia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages33
ISBN (Electronic)951-38-6596-7
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Working Papers
Number44

Keywords

 • innovation environment
 • current state
 • future prospects
 • globalisation
 • research and development
 • investments
 • social factors
 • personnell
 • technology factors
 • economical factors
 • political factors

Cite this

Saarinen, J., Rilla, N., Loikkanen, T., Oksanen, J., & Alasaarela, J. (2006). Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Working Papers, No. 44
Saarinen, Jani ; Rilla, Nina ; Loikkanen, Torsti ; Oksanen, Juha ; Alasaarela, Jaakko. / Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 33 p. (VTT Working Papers; No. 44).
@book{9aa7da55c7a44a32af7423aa5fe45281,
title = "Innovaatioymp{\"a}rist{\"o} t{\"a}n{\"a}{\"a}n ja huomenna",
abstract = "VTT on selvitt{\"a}nyt yritysjohtajien n{\"a}kemyksi{\"a} Suomen T&K-ymp{\"a}rist{\"o}n nykyisest{\"a} tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siit{\"a}, miten Suomi selvi{\"a}{\"a} globalisaation haasteista t{\"a}n{\"a}{\"a}n ja tulevaisuudessa. Merkitt{\"a}v{\"a}ksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitysty{\"o}n (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden v{\"a}lill{\"a}. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksist{\"a} (50) ja kansainv{\"a}listyvist{\"a} innovatiivisista pk-yrityksist{\"a} (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteisty{\"o}ss{\"a} Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia p{\"a}{\"a}tyy nyky{\"a}{\"a}n kotimaahan, mutta kuuden vuoden p{\"a}{\"a}st{\"a} osuus on en{\"a}{\"a} vain 46 prosenttia.",
keywords = "innovation environment, current state, future prospects, globalisation, research and development, investments, social factors, personnell, technology factors, economical factors, political factors",
author = "Jani Saarinen and Nina Rilla and Torsti Loikkanen and Juha Oksanen and Jaakko Alasaarela",
note = "Project code: P5SU00594",
year = "2006",
language = "Finnish",
series = "VTT Working Papers",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "44",
address = "Finland",

}

Saarinen, J, Rilla, N, Loikkanen, T, Oksanen, J & Alasaarela, J 2006, Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. VTT Working Papers, no. 44, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. / Saarinen, Jani; Rilla, Nina; Loikkanen, Torsti; Oksanen, Juha; Alasaarela, Jaakko.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 33 p. (VTT Working Papers; No. 44).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Innovaatioympäristö tänään ja huomenna

AU - Saarinen, Jani

AU - Rilla, Nina

AU - Loikkanen, Torsti

AU - Oksanen, Juha

AU - Alasaarela, Jaakko

N1 - Project code: P5SU00594

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - VTT on selvittänyt yritysjohtajien näkemyksiä Suomen T&K-ympäristön nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siitä, miten Suomi selviää globalisaation haasteista tänään ja tulevaisuudessa. Merkittäväksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitystyön (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden välillä. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksistä (50) ja kansainvälistyvistä innovatiivisista pk-yrityksistä (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteistyössä Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia päätyy nykyään kotimaahan, mutta kuuden vuoden päästä osuus on enää vain 46 prosenttia.

AB - VTT on selvittänyt yritysjohtajien näkemyksiä Suomen T&K-ympäristön nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta. Tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa siitä, miten Suomi selviää globalisaation haasteista tänään ja tulevaisuudessa. Merkittäväksi nousi ennen kaikkea suomalaisten yritysten tutkimus- ja kehitystyön (T&K) investointien jakaantuminen Suomen ja ulkomaiden välillä. Selvityksen vastaajiksi valittiin toimitusjohtajia liikevaihdoltaan suurimmista suomalaisista yrityksistä (50) ja kansainvälistyvistä innovatiivisista pk-yrityksistä (160). Vastausprosentti oli 49. Selvitys tehtiin yhteistyössä Zef Solutions Oy:n kanssa 29.12.2005-10.1.2006. Selvityksen mukaan suomalaisten yritysten T&K-investoinneista 56 prosenttia päätyy nykyään kotimaahan, mutta kuuden vuoden päästä osuus on enää vain 46 prosenttia.

KW - innovation environment

KW - current state

KW - future prospects

KW - globalisation

KW - research and development

KW - investments

KW - social factors

KW - personnell

KW - technology factors

KW - economical factors

KW - political factors

M3 - Report

T3 - VTT Working Papers

BT - Innovaatioympäristö tänään ja huomenna

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Saarinen J, Rilla N, Loikkanen T, Oksanen J, Alasaarela J. Innovaatioympäristö tänään ja huomenna. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2006. 33 p. (VTT Working Papers; No. 44).