Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät

Kari Hakkarainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Asiantuntijajärjestelmät ovat tekoälytutkimuksen tämän hetken kiintoisimpia sovelluksia. Japanilaisten hanke viidennen sukupolven tietokoneen kehittämiseksi on entisestään lisännyt niihin kohdistuvaa mielenkiintoa, asiantuntijajärjestelmissä käytettävän tekniikan soveltaminenhan on hankkeen keskeisiä piirteitä. Julkaisussa luodaan insinöörityötä painottaen yleiskatsaus tämän hetken tilanteeseen: perusteisiin, olemassa oleviin järjestelmiin, kehittäjiin ja rahoittajiin sekä tulevaisuuden näkymiin. Asiantuntijajärjestelmistä on saatu parhaat tulokset insinöörityön ulkopuolisilla aloilla, muun muassa lääke- ja oikeustieteiden sovellutuksissa. Insinöörityön alueella lupaavimpia ovat vianhakua ja suunnittelua avustavat järjestelmät. Ohjelmistotyötä tukevien järjestelmien kehitys on vielä varsin alkuvaiheessa. Kuitenkin eräät tulokset vaikuttavat lupaavilta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-2397-0
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number487
ISSN0358-5085

Fingerprint

expert systems
systems engineering

Keywords

  • artificial intelligence
  • expert systems
  • engineering
  • review

Cite this

Hakkarainen, K. (1985). Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 487
Hakkarainen, Kari. / Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 487).
@book{29ef9e5c9bab443c9ceeed84581f4ddd,
title = "Insin{\"o}{\"o}rity{\"o}t{\"a} avustavat asiantuntijaj{\"a}rjestelm{\"a}t",
abstract = "Asiantuntijaj{\"a}rjestelm{\"a}t ovat teko{\"a}lytutkimuksen t{\"a}m{\"a}n hetken kiintoisimpia sovelluksia. Japanilaisten hanke viidennen sukupolven tietokoneen kehitt{\"a}miseksi on entisest{\"a}{\"a}n lis{\"a}nnyt niihin kohdistuvaa mielenkiintoa, asiantuntijaj{\"a}rjestelmiss{\"a} k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}n tekniikan soveltaminenhan on hankkeen keskeisi{\"a} piirteit{\"a}. Julkaisussa luodaan insin{\"o}{\"o}rity{\"o}t{\"a} painottaen yleiskatsaus t{\"a}m{\"a}n hetken tilanteeseen: perusteisiin, olemassa oleviin j{\"a}rjestelmiin, kehitt{\"a}jiin ja rahoittajiin sek{\"a} tulevaisuuden n{\"a}kymiin. Asiantuntijaj{\"a}rjestelmist{\"a} on saatu parhaat tulokset insin{\"o}{\"o}rity{\"o}n ulkopuolisilla aloilla, muun muassa l{\"a}{\"a}ke- ja oikeustieteiden sovellutuksissa. Insin{\"o}{\"o}rity{\"o}n alueella lupaavimpia ovat vianhakua ja suunnittelua avustavat j{\"a}rjestelm{\"a}t. Ohjelmistoty{\"o}t{\"a} tukevien j{\"a}rjestelmien kehitys on viel{\"a} varsin alkuvaiheessa. Kuitenkin er{\"a}{\"a}t tulokset vaikuttavat lupaavilta.",
keywords = "artificial intelligence, expert systems, engineering, review",
author = "Kari Hakkarainen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2397-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "487",
address = "Finland",

}

Hakkarainen, K 1985, Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 487, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät. / Hakkarainen, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 487).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät

AU - Hakkarainen, Kari

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Asiantuntijajärjestelmät ovat tekoälytutkimuksen tämän hetken kiintoisimpia sovelluksia. Japanilaisten hanke viidennen sukupolven tietokoneen kehittämiseksi on entisestään lisännyt niihin kohdistuvaa mielenkiintoa, asiantuntijajärjestelmissä käytettävän tekniikan soveltaminenhan on hankkeen keskeisiä piirteitä. Julkaisussa luodaan insinöörityötä painottaen yleiskatsaus tämän hetken tilanteeseen: perusteisiin, olemassa oleviin järjestelmiin, kehittäjiin ja rahoittajiin sekä tulevaisuuden näkymiin. Asiantuntijajärjestelmistä on saatu parhaat tulokset insinöörityön ulkopuolisilla aloilla, muun muassa lääke- ja oikeustieteiden sovellutuksissa. Insinöörityön alueella lupaavimpia ovat vianhakua ja suunnittelua avustavat järjestelmät. Ohjelmistotyötä tukevien järjestelmien kehitys on vielä varsin alkuvaiheessa. Kuitenkin eräät tulokset vaikuttavat lupaavilta.

AB - Asiantuntijajärjestelmät ovat tekoälytutkimuksen tämän hetken kiintoisimpia sovelluksia. Japanilaisten hanke viidennen sukupolven tietokoneen kehittämiseksi on entisestään lisännyt niihin kohdistuvaa mielenkiintoa, asiantuntijajärjestelmissä käytettävän tekniikan soveltaminenhan on hankkeen keskeisiä piirteitä. Julkaisussa luodaan insinöörityötä painottaen yleiskatsaus tämän hetken tilanteeseen: perusteisiin, olemassa oleviin järjestelmiin, kehittäjiin ja rahoittajiin sekä tulevaisuuden näkymiin. Asiantuntijajärjestelmistä on saatu parhaat tulokset insinöörityön ulkopuolisilla aloilla, muun muassa lääke- ja oikeustieteiden sovellutuksissa. Insinöörityön alueella lupaavimpia ovat vianhakua ja suunnittelua avustavat järjestelmät. Ohjelmistotyötä tukevien järjestelmien kehitys on vielä varsin alkuvaiheessa. Kuitenkin eräät tulokset vaikuttavat lupaavilta.

KW - artificial intelligence

KW - expert systems

KW - engineering

KW - review

M3 - Report

SN - 951-38-2397-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hakkarainen K. Insinöörityötä avustavat asiantuntijajärjestelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 487).