Internet tulee matkapuhelimiin

Hannele Antikainen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Internet on hyvää vauhtia siirtymässä pöytätietokoneista kannettaviin päätelaitteisiin. Ensimmäiset mediakännykät ovat tulleet markkinoille. Niille on kaavailtu monenlaisia palveluita, kuten aikataulujen tiedustelua, lippujen tilaamista, ostosten tekemistä ja laskujen maksamista. Erityisesti sellaisia palveluita, joita halutaan hoitaa mukana kulkevalla matkapuhelimella. Leonia on jo ilmoittanut tuovansa sähköistä allekirjoitusta käyttävät pankkipalvelunsa matkapuhelimiin. Nämä palvelut perustuvat WAPtekniikkaan. Mutta tarkoitus on siirtää mediakännyköihin myös uutisaineistoja. Tästä ensimmäisiä esimerkkejä on Nokian ja CNN:n yhteistyö, jonka mukaan CNN:n paikallisetja kansainväliset uutiset tuodaan yhdeksällä markkina-alueella Nokian uuden mediakännykän 7110:n käyttäjien ulottuville. Tässäkin hyödynnetään WAP-teknologiaa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)17-18
JournalGT-lehti
Issue number2
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Antikainen, H. (1999). Internet tulee matkapuhelimiin. GT-lehti, (2), 17-18.
Antikainen, Hannele. / Internet tulee matkapuhelimiin. In: GT-lehti. 1999 ; No. 2. pp. 17-18.
@article{474f69b9d2b341e7b435e88e2f2ed3b9,
title = "Internet tulee matkapuhelimiin",
abstract = "Internet on hyv{\"a}{\"a} vauhtia siirtym{\"a}ss{\"a} p{\"o}yt{\"a}tietokoneista kannettaviin p{\"a}{\"a}telaitteisiin. Ensimm{\"a}iset mediak{\"a}nnyk{\"a}t ovat tulleet markkinoille. Niille on kaavailtu monenlaisia palveluita, kuten aikataulujen tiedustelua, lippujen tilaamista, ostosten tekemist{\"a} ja laskujen maksamista. Erityisesti sellaisia palveluita, joita halutaan hoitaa mukana kulkevalla matkapuhelimella. Leonia on jo ilmoittanut tuovansa s{\"a}hk{\"o}ist{\"a} allekirjoitusta k{\"a}ytt{\"a}v{\"a}t pankkipalvelunsa matkapuhelimiin. N{\"a}m{\"a} palvelut perustuvat WAPtekniikkaan. Mutta tarkoitus on siirt{\"a}{\"a} mediak{\"a}nnyk{\"o}ihin my{\"o}s uutisaineistoja. T{\"a}st{\"a} ensimm{\"a}isi{\"a} esimerkkej{\"a} on Nokian ja CNN:n yhteisty{\"o}, jonka mukaan CNN:n paikallisetja kansainv{\"a}liset uutiset tuodaan yhdeks{\"a}ll{\"a} markkina-alueella Nokian uuden mediak{\"a}nnyk{\"a}n 7110:n k{\"a}ytt{\"a}jien ulottuville. T{\"a}ss{\"a}kin hy{\"o}dynnet{\"a}{\"a}n WAP-teknologiaa.",
author = "Hannele Antikainen",
year = "1999",
language = "Finnish",
pages = "17--18",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "2",

}

Antikainen, H 1999, 'Internet tulee matkapuhelimiin', GT-lehti, no. 2, pp. 17-18.

Internet tulee matkapuhelimiin. / Antikainen, Hannele.

In: GT-lehti, No. 2, 1999, p. 17-18.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Internet tulee matkapuhelimiin

AU - Antikainen, Hannele

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Internet on hyvää vauhtia siirtymässä pöytätietokoneista kannettaviin päätelaitteisiin. Ensimmäiset mediakännykät ovat tulleet markkinoille. Niille on kaavailtu monenlaisia palveluita, kuten aikataulujen tiedustelua, lippujen tilaamista, ostosten tekemistä ja laskujen maksamista. Erityisesti sellaisia palveluita, joita halutaan hoitaa mukana kulkevalla matkapuhelimella. Leonia on jo ilmoittanut tuovansa sähköistä allekirjoitusta käyttävät pankkipalvelunsa matkapuhelimiin. Nämä palvelut perustuvat WAPtekniikkaan. Mutta tarkoitus on siirtää mediakännyköihin myös uutisaineistoja. Tästä ensimmäisiä esimerkkejä on Nokian ja CNN:n yhteistyö, jonka mukaan CNN:n paikallisetja kansainväliset uutiset tuodaan yhdeksällä markkina-alueella Nokian uuden mediakännykän 7110:n käyttäjien ulottuville. Tässäkin hyödynnetään WAP-teknologiaa.

AB - Internet on hyvää vauhtia siirtymässä pöytätietokoneista kannettaviin päätelaitteisiin. Ensimmäiset mediakännykät ovat tulleet markkinoille. Niille on kaavailtu monenlaisia palveluita, kuten aikataulujen tiedustelua, lippujen tilaamista, ostosten tekemistä ja laskujen maksamista. Erityisesti sellaisia palveluita, joita halutaan hoitaa mukana kulkevalla matkapuhelimella. Leonia on jo ilmoittanut tuovansa sähköistä allekirjoitusta käyttävät pankkipalvelunsa matkapuhelimiin. Nämä palvelut perustuvat WAPtekniikkaan. Mutta tarkoitus on siirtää mediakännyköihin myös uutisaineistoja. Tästä ensimmäisiä esimerkkejä on Nokian ja CNN:n yhteistyö, jonka mukaan CNN:n paikallisetja kansainväliset uutiset tuodaan yhdeksällä markkina-alueella Nokian uuden mediakännykän 7110:n käyttäjien ulottuville. Tässäkin hyödynnetään WAP-teknologiaa.

M3 - Article

SP - 17

EP - 18

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 2

ER -

Antikainen H. Internet tulee matkapuhelimiin. GT-lehti. 1999;(2):17-18.