IRFA 99: Uusia paperilajeja ja muita alustoja

Hannu Linna

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Paperinvalmistajista näytteilleasettajina olivat UPM-Kymmene, Norske Skog, ranskalainen Papeteries Matussiere et Forest sekä Haindl yhdessä Parencon ja Steyrermuhlen kanssa. Vaikka pääpaino kaikilla valmistajilla olikin coldset offset-tuotantoon soveltuvilla perinteisillä sanomalehtilajeilla, niin tuotekehitystä on tapahtunut usealla eri suunnalla. Standardi sanomalehtipaperin käyttöominaisuuksiin on pystytty vaikuttamaan raaka-ainevalinnan ja pintakäsittelyn avulla. Tämän rinnalla painajille tarjotaan mahdollisuutta käyttää erikoissovelluksissa päällystettyä paperia, joka tuottaa entistä korkealuokkaisemman painojäljen laadun.
Original languageFinnish
Article number10
JournalGT-lehti
Issue number7
Publication statusPublished - 1999
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Linna, Hannu. / IRFA 99: Uusia paperilajeja ja muita alustoja. In: GT-lehti. 1999 ; No. 7.
@article{a04d7f81245448fbba8d97a4cbf39055,
title = "IRFA 99: Uusia paperilajeja ja muita alustoja",
abstract = "Paperinvalmistajista n{\"a}ytteilleasettajina olivat UPM-Kymmene, Norske Skog, ranskalainen Papeteries Matussiere et Forest sek{\"a} Haindl yhdess{\"a} Parencon ja Steyrermuhlen kanssa. Vaikka p{\"a}{\"a}paino kaikilla valmistajilla olikin coldset offset-tuotantoon soveltuvilla perinteisill{\"a} sanomalehtilajeilla, niin tuotekehityst{\"a} on tapahtunut usealla eri suunnalla. Standardi sanomalehtipaperin k{\"a}ytt{\"o}ominaisuuksiin on pystytty vaikuttamaan raaka-ainevalinnan ja pintak{\"a}sittelyn avulla. T{\"a}m{\"a}n rinnalla painajille tarjotaan mahdollisuutta k{\"a}ytt{\"a}{\"a} erikoissovelluksissa p{\"a}{\"a}llystetty{\"a} paperia, joka tuottaa entist{\"a} korkealuokkaisemman painoj{\"a}ljen laadun.",
author = "Hannu Linna",
year = "1999",
language = "Finnish",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "7",

}

IRFA 99: Uusia paperilajeja ja muita alustoja. / Linna, Hannu.

In: GT-lehti, No. 7, 10, 1999.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - IRFA 99: Uusia paperilajeja ja muita alustoja

AU - Linna, Hannu

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - Paperinvalmistajista näytteilleasettajina olivat UPM-Kymmene, Norske Skog, ranskalainen Papeteries Matussiere et Forest sekä Haindl yhdessä Parencon ja Steyrermuhlen kanssa. Vaikka pääpaino kaikilla valmistajilla olikin coldset offset-tuotantoon soveltuvilla perinteisillä sanomalehtilajeilla, niin tuotekehitystä on tapahtunut usealla eri suunnalla. Standardi sanomalehtipaperin käyttöominaisuuksiin on pystytty vaikuttamaan raaka-ainevalinnan ja pintakäsittelyn avulla. Tämän rinnalla painajille tarjotaan mahdollisuutta käyttää erikoissovelluksissa päällystettyä paperia, joka tuottaa entistä korkealuokkaisemman painojäljen laadun.

AB - Paperinvalmistajista näytteilleasettajina olivat UPM-Kymmene, Norske Skog, ranskalainen Papeteries Matussiere et Forest sekä Haindl yhdessä Parencon ja Steyrermuhlen kanssa. Vaikka pääpaino kaikilla valmistajilla olikin coldset offset-tuotantoon soveltuvilla perinteisillä sanomalehtilajeilla, niin tuotekehitystä on tapahtunut usealla eri suunnalla. Standardi sanomalehtipaperin käyttöominaisuuksiin on pystytty vaikuttamaan raaka-ainevalinnan ja pintakäsittelyn avulla. Tämän rinnalla painajille tarjotaan mahdollisuutta käyttää erikoissovelluksissa päällystettyä paperia, joka tuottaa entistä korkealuokkaisemman painojäljen laadun.

M3 - Article

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 7

M1 - 10

ER -