Itseään isommaksi: Advisory Board strategisen johtamisen tukena

Tarja Ilvonen (Editor), Sonja Martikainen (Editor)

  Research output: Book/ReportBook (editor)Professional

  Abstract

  Epävarmassa ja nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä organisaatiot tarvitsevat kykyä uudistua ja kehittyä. Hyvä tuki kehitykselle ja kasvulle on Advisory Board, jonka ulkopuoliset neuvonantajat tuovat organisaatioon uudenlaisia näkemyksiä ja ideoita johtamisen, uudistumisen ja kasvun tueksi. Itseään isommaksi - Advisory Board strategisen johtamisen tukena kuvaa kyseistä toimintamallia ja sen hyötyjä niin organisaatiolle kuin Advisorille itselleenkin.
  Advisory Board on muutamasta asiantuntijasta koostuva neuvottelukunta, jonka avulla organisaatiot voivat rohkeasti kyseenalaistaa ajatteluaan sekä kehittää palveluitaan vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Sen erityisenä vahvuutena on mahdollisuus tuoda erikoisosaamista yrityksen kehittämiseen esimerkiksi markkinoinnissa, kansainvälistymisessä, rahoituksessa tai yritysjärjestelyissä. Advisory Board voi myös olla ensiaskel kohti ulkopuolisen jäsenen ottamista mukaan varsinaiseen hallitustyöskentelyyn.
  Teos on ensimmäinen suomeksi aiheesta kirjoitettu kokonaisuus. Se sisältää käytännön esimerkkejä sekä kirjoittajien näkemyksiä ja kokemuksia Advisory Board -toiminnasta. Kirja antaa käytännön vinkkejä toiminnan aloittamiseen ja organisointiin, kuten mihin tarkoitukseen tai tilanteeseen Advisory Board kannattaa perustaa, mitä on otettava huomioon, kun jäseniä valitaan, miten usein jäsenten tulisi vaihtua ja miten usein Boardin kannattaa kokoontua.
  Teos on tarkoitettu kaikille organisaatioille, jotka haluavat uudistua ja kehittyä sekä kokeilla modernia tapaa hankkia erityisosaamista toimintansa tueksi. Teos sopii johtajille, liiketoiminnan kehittäjille ja yrittäjille, jotka haluavat uudistaa toimintaansa tai suunnata kohti uusia markkinoita. Lisäksi teos sopii oppikirjaksi kaikille kiinnostuneille tai asiantuntijoille, jotka työskentelevät tai haluavat työskennellä Advisory Boardissa.
  Original languageFinnish
  PublisherHelsingin seudun kauppakamari
  Number of pages230
  ISBN (Electronic)978-952-246-786-7, 978-952-246-787-4
  ISBN (Print)978-952-246-785-0
  Publication statusPublished - 2022
  MoE publication typeD6 Edited professional books

  Keywords

  • johtaminen
  • strateginen johtaminen
  • liiketoiminta
  • organisaatiot
  • strategiat
  • johtoryhmä
  • neuvottelukunnat

  Cite this