Jää- ja palloiluhallien rakenteellinen turvallisuus

Ari Kevarinmäki

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Teräsrakenteisten jää- ja palloiluhallien jäykistyksissä ja kokoonpanoliitoksissa on havaittu yleistettävällä tasolla vakavia puutteita ja asennusvirheitä. Suurten liima- ja kertopuurakenteisten hallien jäykistyksissä ja liitoksissa ei ole huomattu vastaavia yleisiä puutteellisuuksia, mutta tarkastuksissa on tullut esiin muutamia yksittäisiä todella vakavia rakenteiden tai niiden liitosten kantavuuteen liittyviä suunnitteluvirheitä. Näille virheille on tyypillistä, että rakennesuunnittelijalta on jäänyt kokonaan tarkastelematta puurakenteen kriittisin murtotapa. Todetut rakenteelliset turvallisuusriskit olisi vältetty, jos rakennesuunnittelu olisi teetetty pätevällä suunnittelijalle ja kantavien rakenteiden asennus olisi tehty asiantuntevan työnjohdon alaisuudessa.
Original languageFinnish
Pages (from-to)72-78
JournalTekniikka ja kunta
Issue number7
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

Kevarinmäki, Ari. / Jää- ja palloiluhallien rakenteellinen turvallisuus. In: Tekniikka ja kunta. 2000 ; No. 7. pp. 72-78.
@article{25297b21cafb447a922409b741d5ad75,
title = "J{\"a}{\"a}- ja palloiluhallien rakenteellinen turvallisuus",
abstract = "Ter{\"a}srakenteisten j{\"a}{\"a}- ja palloiluhallien j{\"a}ykistyksiss{\"a} ja kokoonpanoliitoksissa on havaittu yleistett{\"a}v{\"a}ll{\"a} tasolla vakavia puutteita ja asennusvirheit{\"a}. Suurten liima- ja kertopuurakenteisten hallien j{\"a}ykistyksiss{\"a} ja liitoksissa ei ole huomattu vastaavia yleisi{\"a} puutteellisuuksia, mutta tarkastuksissa on tullut esiin muutamia yksitt{\"a}isi{\"a} todella vakavia rakenteiden tai niiden liitosten kantavuuteen liittyvi{\"a} suunnitteluvirheit{\"a}. N{\"a}ille virheille on tyypillist{\"a}, ett{\"a} rakennesuunnittelijalta on j{\"a}{\"a}nyt kokonaan tarkastelematta puurakenteen kriittisin murtotapa. Todetut rakenteelliset turvallisuusriskit olisi v{\"a}ltetty, jos rakennesuunnittelu olisi teetetty p{\"a}tev{\"a}ll{\"a} suunnittelijalle ja kantavien rakenteiden asennus olisi tehty asiantuntevan ty{\"o}njohdon alaisuudessa.",
author = "Ari Kevarinm{\"a}ki",
year = "2000",
language = "Finnish",
pages = "72--78",
journal = "Tekniikka ja kunta",
issn = "1457-7755",
number = "7",

}

Jää- ja palloiluhallien rakenteellinen turvallisuus. / Kevarinmäki, Ari.

In: Tekniikka ja kunta, No. 7, 2000, p. 72-78.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Jää- ja palloiluhallien rakenteellinen turvallisuus

AU - Kevarinmäki, Ari

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Teräsrakenteisten jää- ja palloiluhallien jäykistyksissä ja kokoonpanoliitoksissa on havaittu yleistettävällä tasolla vakavia puutteita ja asennusvirheitä. Suurten liima- ja kertopuurakenteisten hallien jäykistyksissä ja liitoksissa ei ole huomattu vastaavia yleisiä puutteellisuuksia, mutta tarkastuksissa on tullut esiin muutamia yksittäisiä todella vakavia rakenteiden tai niiden liitosten kantavuuteen liittyviä suunnitteluvirheitä. Näille virheille on tyypillistä, että rakennesuunnittelijalta on jäänyt kokonaan tarkastelematta puurakenteen kriittisin murtotapa. Todetut rakenteelliset turvallisuusriskit olisi vältetty, jos rakennesuunnittelu olisi teetetty pätevällä suunnittelijalle ja kantavien rakenteiden asennus olisi tehty asiantuntevan työnjohdon alaisuudessa.

AB - Teräsrakenteisten jää- ja palloiluhallien jäykistyksissä ja kokoonpanoliitoksissa on havaittu yleistettävällä tasolla vakavia puutteita ja asennusvirheitä. Suurten liima- ja kertopuurakenteisten hallien jäykistyksissä ja liitoksissa ei ole huomattu vastaavia yleisiä puutteellisuuksia, mutta tarkastuksissa on tullut esiin muutamia yksittäisiä todella vakavia rakenteiden tai niiden liitosten kantavuuteen liittyviä suunnitteluvirheitä. Näille virheille on tyypillistä, että rakennesuunnittelijalta on jäänyt kokonaan tarkastelematta puurakenteen kriittisin murtotapa. Todetut rakenteelliset turvallisuusriskit olisi vältetty, jos rakennesuunnittelu olisi teetetty pätevällä suunnittelijalle ja kantavien rakenteiden asennus olisi tehty asiantuntevan työnjohdon alaisuudessa.

M3 - Article

SP - 72

EP - 78

JO - Tekniikka ja kunta

JF - Tekniikka ja kunta

SN - 1457-7755

IS - 7

ER -