Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus

Hannu Kauppila, Matti Silvola, Hannu Tarvainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa selvitettiin jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuutta. Jätepuristimien yhteydessä sattuneita tapaturmia tutkittiin työsuojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteristä sekä jätepuristimien käyttäjiltä saatujen tietojen perusteella. Jätepuristimien suojuksista, hallintalaitteista sekä käyttäjille annetusta työhönopastuksesta ja ohjeista kerättiin tietoa haastattelututkimuksella, joka suoritettiin 29 yrityksessä tai laitoksessa. Lisätietoa laitteista ja niiden käytöstä saatiin valmistajilta. Tutkimuksen mukaan jätepuristimia käytetään pääasiassa teollisuudessa, laitoksissa, kaupoissa ja jätteiden välikuormausasemilla. Asuinkiinteistöjen yhteydessä niiden käyttö on vielä harvinaista. Jätepuristimien turvallisuudessa ilmeni puutteita suojuksissa, suojakaiteissa ja -reunoissa, hallintalaitteissa sekä kulku- ja ajoteissä. Puutteita todettiin myös jätepuristimien puhdistuksessa ja huollossa sekä käyttöohjeissa ja käyttöön perehdyttämisessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Print)951-38-3152-3
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number874
ISSN0358-5085

Keywords

  • waste treatment
  • presses
  • safety
  • accidents
  • occupationa

Cite this

Kauppila, H., Silvola, M., & Tarvainen, H. (1988). Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 874
Kauppila, Hannu ; Silvola, Matti ; Tarvainen, Hannu. / Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 874).
@book{19265b0894504db48b45083158f9267d,
title = "J{\"a}tehuollossa k{\"a}ytett{\"a}vien puristimien turvallisuus",
abstract = "Tutkimuksessa selvitettiin j{\"a}tehuollossa k{\"a}ytett{\"a}vien puristimien turvallisuutta. J{\"a}tepuristimien yhteydess{\"a} sattuneita tapaturmia tutkittiin ty{\"o}suojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisterist{\"a} sek{\"a} j{\"a}tepuristimien k{\"a}ytt{\"a}jilt{\"a} saatujen tietojen perusteella. J{\"a}tepuristimien suojuksista, hallintalaitteista sek{\"a} k{\"a}ytt{\"a}jille annetusta ty{\"o}h{\"o}nopastuksesta ja ohjeista ker{\"a}ttiin tietoa haastattelututkimuksella, joka suoritettiin 29 yrityksess{\"a} tai laitoksessa. Lis{\"a}tietoa laitteista ja niiden k{\"a}yt{\"o}st{\"a} saatiin valmistajilta. Tutkimuksen mukaan j{\"a}tepuristimia k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}asiassa teollisuudessa, laitoksissa, kaupoissa ja j{\"a}tteiden v{\"a}likuormausasemilla. Asuinkiinteist{\"o}jen yhteydess{\"a} niiden k{\"a}ytt{\"o} on viel{\"a} harvinaista. J{\"a}tepuristimien turvallisuudessa ilmeni puutteita suojuksissa, suojakaiteissa ja -reunoissa, hallintalaitteissa sek{\"a} kulku- ja ajoteiss{\"a}. Puutteita todettiin my{\"o}s j{\"a}tepuristimien puhdistuksessa ja huollossa sek{\"a} k{\"a}ytt{\"o}ohjeissa ja k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n perehdytt{\"a}misess{\"a}.",
keywords = "waste treatment, presses, safety, accidents, occupationa",
author = "Hannu Kauppila and Matti Silvola and Hannu Tarvainen",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3152-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "874",
address = "Finland",

}

Kauppila, H, Silvola, M & Tarvainen, H 1988, Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 874, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus. / Kauppila, Hannu; Silvola, Matti; Tarvainen, Hannu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 874).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus

AU - Kauppila, Hannu

AU - Silvola, Matti

AU - Tarvainen, Hannu

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Tutkimuksessa selvitettiin jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuutta. Jätepuristimien yhteydessä sattuneita tapaturmia tutkittiin työsuojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteristä sekä jätepuristimien käyttäjiltä saatujen tietojen perusteella. Jätepuristimien suojuksista, hallintalaitteista sekä käyttäjille annetusta työhönopastuksesta ja ohjeista kerättiin tietoa haastattelututkimuksella, joka suoritettiin 29 yrityksessä tai laitoksessa. Lisätietoa laitteista ja niiden käytöstä saatiin valmistajilta. Tutkimuksen mukaan jätepuristimia käytetään pääasiassa teollisuudessa, laitoksissa, kaupoissa ja jätteiden välikuormausasemilla. Asuinkiinteistöjen yhteydessä niiden käyttö on vielä harvinaista. Jätepuristimien turvallisuudessa ilmeni puutteita suojuksissa, suojakaiteissa ja -reunoissa, hallintalaitteissa sekä kulku- ja ajoteissä. Puutteita todettiin myös jätepuristimien puhdistuksessa ja huollossa sekä käyttöohjeissa ja käyttöön perehdyttämisessä.

AB - Tutkimuksessa selvitettiin jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuutta. Jätepuristimien yhteydessä sattuneita tapaturmia tutkittiin työsuojeluhallituksen vakavien tapaturmien rekisteristä sekä jätepuristimien käyttäjiltä saatujen tietojen perusteella. Jätepuristimien suojuksista, hallintalaitteista sekä käyttäjille annetusta työhönopastuksesta ja ohjeista kerättiin tietoa haastattelututkimuksella, joka suoritettiin 29 yrityksessä tai laitoksessa. Lisätietoa laitteista ja niiden käytöstä saatiin valmistajilta. Tutkimuksen mukaan jätepuristimia käytetään pääasiassa teollisuudessa, laitoksissa, kaupoissa ja jätteiden välikuormausasemilla. Asuinkiinteistöjen yhteydessä niiden käyttö on vielä harvinaista. Jätepuristimien turvallisuudessa ilmeni puutteita suojuksissa, suojakaiteissa ja -reunoissa, hallintalaitteissa sekä kulku- ja ajoteissä. Puutteita todettiin myös jätepuristimien puhdistuksessa ja huollossa sekä käyttöohjeissa ja käyttöön perehdyttämisessä.

KW - waste treatment

KW - presses

KW - safety

KW - accidents

KW - occupationa

M3 - Report

SN - 951-38-3152-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kauppila H, Silvola M, Tarvainen H. Jätehuollossa käytettävien puristimien turvallisuus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 52 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 874).