Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot

Anneli Heimburger, Sirkka Manni-Loukkola, Kari Lång

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tietotekniikan kehitys muuttaa ratkaisevasti perinteistä julkaisutoimintaa ja tietomateriaalin välitystä. Uusi tietotekniikka muuttaa tehtäväkuvia ja murtaa perinteisiä raja-aitoja informaatio-yhteisön eri osapuolien välillä. Tämä julkaisu on kirjallisuuskatsaus elektronisen julkaisemisen ja tietomateriaalin välityksen nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä. Julkaisussa tarkastellaan julkaisun tuotantojärjestelmän eri vaiheita sekä muistivälineitä, jotka soveltuvat julkaisun tallen-nukseen, säilytykseen ja jakeluun. Erityistä huomiota kiinnitetään optisen tiedontallennuksen mahdollisuuksiin. Elektonista tiedonsiirtoa ja sille asetettavia vaatimuksia tarkastellaan julkaisu-toiminnan ja tietomateriaalin välityksen näkökulmasta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages85
ISBN (Print)951- 38-2755-0
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number611
ISSN0358-5085

Fingerprint

Skates (Fish)

Keywords

  • publications
  • publishing
  • delivery
  • document acquisition
  • documents
  • information systems
  • data transmission
  • data storage
  • optical discs

Cite this

Heimburger, A., Manni-Loukkola, S., & Lång, K. (1986). Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 611
Heimburger, Anneli ; Manni-Loukkola, Sirkka ; Lång, Kari. / Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 85 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 611).
@book{8586c0374e654ad69994f5cb300ed124,
title = "Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin v{\"a}lityksen elektroniset vaihtoehdot",
abstract = "Tietotekniikan kehitys muuttaa ratkaisevasti perinteist{\"a} julkaisutoimintaa ja tietomateriaalin v{\"a}lityst{\"a}. Uusi tietotekniikka muuttaa teht{\"a}v{\"a}kuvia ja murtaa perinteisi{\"a} raja-aitoja informaatio-yhteis{\"o}n eri osapuolien v{\"a}lill{\"a}. T{\"a}m{\"a} julkaisu on kirjallisuuskatsaus elektronisen julkaisemisen ja tietomateriaalin v{\"a}lityksen nykytilanteesta ja tulevaisuuden n{\"a}kymist{\"a}. Julkaisussa tarkastellaan julkaisun tuotantoj{\"a}rjestelm{\"a}n eri vaiheita sek{\"a} muistiv{\"a}lineit{\"a}, jotka soveltuvat julkaisun tallen-nukseen, s{\"a}ilytykseen ja jakeluun. Erityist{\"a} huomiota kiinnitet{\"a}{\"a}n optisen tiedontallennuksen mahdollisuuksiin. Elektonista tiedonsiirtoa ja sille asetettavia vaatimuksia tarkastellaan julkaisu-toiminnan ja tietomateriaalin v{\"a}lityksen n{\"a}k{\"o}kulmasta.",
keywords = "publications, publishing, delivery, document acquisition, documents, information systems, data transmission, data storage, optical discs",
author = "Anneli Heimburger and Sirkka Manni-Loukkola and Kari L{\aa}ng",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951- 38-2755-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "611",
address = "Finland",

}

Heimburger, A, Manni-Loukkola, S & Lång, K 1986, Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 611, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot. / Heimburger, Anneli; Manni-Loukkola, Sirkka; Lång, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 85 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 611).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot

AU - Heimburger, Anneli

AU - Manni-Loukkola, Sirkka

AU - Lång, Kari

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tietotekniikan kehitys muuttaa ratkaisevasti perinteistä julkaisutoimintaa ja tietomateriaalin välitystä. Uusi tietotekniikka muuttaa tehtäväkuvia ja murtaa perinteisiä raja-aitoja informaatio-yhteisön eri osapuolien välillä. Tämä julkaisu on kirjallisuuskatsaus elektronisen julkaisemisen ja tietomateriaalin välityksen nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä. Julkaisussa tarkastellaan julkaisun tuotantojärjestelmän eri vaiheita sekä muistivälineitä, jotka soveltuvat julkaisun tallen-nukseen, säilytykseen ja jakeluun. Erityistä huomiota kiinnitetään optisen tiedontallennuksen mahdollisuuksiin. Elektonista tiedonsiirtoa ja sille asetettavia vaatimuksia tarkastellaan julkaisu-toiminnan ja tietomateriaalin välityksen näkökulmasta.

AB - Tietotekniikan kehitys muuttaa ratkaisevasti perinteistä julkaisutoimintaa ja tietomateriaalin välitystä. Uusi tietotekniikka muuttaa tehtäväkuvia ja murtaa perinteisiä raja-aitoja informaatio-yhteisön eri osapuolien välillä. Tämä julkaisu on kirjallisuuskatsaus elektronisen julkaisemisen ja tietomateriaalin välityksen nykytilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä. Julkaisussa tarkastellaan julkaisun tuotantojärjestelmän eri vaiheita sekä muistivälineitä, jotka soveltuvat julkaisun tallen-nukseen, säilytykseen ja jakeluun. Erityistä huomiota kiinnitetään optisen tiedontallennuksen mahdollisuuksiin. Elektonista tiedonsiirtoa ja sille asetettavia vaatimuksia tarkastellaan julkaisu-toiminnan ja tietomateriaalin välityksen näkökulmasta.

KW - publications

KW - publishing

KW - delivery

KW - document acquisition

KW - documents

KW - information systems

KW - data transmission

KW - data storage

KW - optical discs

M3 - Report

SN - 951- 38-2755-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Heimburger A, Manni-Loukkola S, Lång K. Julkaisutoiminnan ja tietomateriaalin välityksen elektroniset vaihtoehdot. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 85 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 611).