KÄYHÄN! Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen

Kaarin Ruuhilehto, Kimmo Virolainen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä KÄYHÄN! on kehitetty Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) turvallisuustekniikan laboratorion ja Tampereen kaupungin Naistenlahden voimalaitoksen yhteistyönä. Kehittämistyö kytkeytyy Energiataloudellisen Yhdistyksen (ETY) projektiin "Turvelaitosten turvallinen käyttö", josta julkaistuun koulutusaineistoon analyysimenetelmä sisältyy. KÄYHÄN!-menetelmä on tarkoitettu prosessilaitoksilla sattuvien käyttöhäiriöiden analysointiin. Menetelmä on työväline, jonka avulla kehitetään omaa työtä ja osaamista henkilöstölle kertyneiden tietojen ja taitojen pohjalta. Analyysi jakautuu häiriön synnyn ja syiden sekä häiriönpoiston tarkasteluun. Oleellinen osa analyysia on vaihtoehtoisten tapahtumaketjujen tarkastelu. Analyysiin liittyy aina myös parannustoimen ideointi. Analyysi tehdään pääasiassa käyttöhenkilökunnan ryhmätyönä ja siitä raportoidaan kaavioina, jotka kuvaavat häiriön synnyn ja poiston sekä parannusesitykset. Tämä käsikirja sisältää ohjeet menetelmän käyttöönottamiseksi laitoksella, analyysin laadintaohjeet sekä mallit raportointikaavioiksi.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
Number of pages68
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1178
ISSN0358-5085

Fingerprint

methodology

Keywords

  • maintenance
  • reliability
  • manuals
  • analyzing
  • operations research

Cite this

Ruuhilehto, K., & Virolainen, K. (1990). KÄYHÄN! Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1178
Ruuhilehto, Kaarin ; Virolainen, Kimmo. / KÄYHÄN! Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen. Espoo, 1990. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1178).
@book{fd1926553bcc4d2bb3827e550340b9e6,
title = "K{\"A}YH{\"A}N!: K{\"a}ytt{\"o}h{\"a}iri{\"o}iden analyysimenetelm{\"a} prosessilaitoksen ja sen k{\"a}yt{\"o}n jatkuvaan kehitt{\"a}miseen",
abstract = "K{\"a}ytt{\"o}h{\"a}iri{\"o}iden analyysimenetelm{\"a} K{\"A}YH{\"A}N! on kehitetty Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) turvallisuustekniikan laboratorion ja Tampereen kaupungin Naistenlahden voimalaitoksen yhteisty{\"o}n{\"a}. Kehitt{\"a}misty{\"o} kytkeytyy Energiataloudellisen Yhdistyksen (ETY) projektiin {"}Turvelaitosten turvallinen k{\"a}ytt{\"o}{"}, josta julkaistuun koulutusaineistoon analyysimenetelm{\"a} sis{\"a}ltyy. K{\"A}YH{\"A}N!-menetelm{\"a} on tarkoitettu prosessilaitoksilla sattuvien k{\"a}ytt{\"o}h{\"a}iri{\"o}iden analysointiin. Menetelm{\"a} on ty{\"o}v{\"a}line, jonka avulla kehitet{\"a}{\"a}n omaa ty{\"o}t{\"a} ja osaamista henkil{\"o}st{\"o}lle kertyneiden tietojen ja taitojen pohjalta. Analyysi jakautuu h{\"a}iri{\"o}n synnyn ja syiden sek{\"a} h{\"a}iri{\"o}npoiston tarkasteluun. Oleellinen osa analyysia on vaihtoehtoisten tapahtumaketjujen tarkastelu. Analyysiin liittyy aina my{\"o}s parannustoimen ideointi. Analyysi tehd{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}asiassa k{\"a}ytt{\"o}henkil{\"o}kunnan ryhm{\"a}ty{\"o}n{\"a} ja siit{\"a} raportoidaan kaavioina, jotka kuvaavat h{\"a}iri{\"o}n synnyn ja poiston sek{\"a} parannusesitykset. T{\"a}m{\"a} k{\"a}sikirja sis{\"a}lt{\"a}{\"a} ohjeet menetelm{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}{\"o}nottamiseksi laitoksella, analyysin laadintaohjeet sek{\"a} mallit raportointikaavioiksi.",
keywords = "maintenance, reliability, manuals, analyzing, operations research",
author = "Kaarin Ruuhilehto and Kimmo Virolainen",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3828-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1178",

}

Ruuhilehto, K & Virolainen, K 1990, KÄYHÄN! Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1178, Espoo.

KÄYHÄN! Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen. / Ruuhilehto, Kaarin; Virolainen, Kimmo.

Espoo, 1990. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1178).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - KÄYHÄN!

T2 - Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen

AU - Ruuhilehto, Kaarin

AU - Virolainen, Kimmo

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä KÄYHÄN! on kehitetty Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) turvallisuustekniikan laboratorion ja Tampereen kaupungin Naistenlahden voimalaitoksen yhteistyönä. Kehittämistyö kytkeytyy Energiataloudellisen Yhdistyksen (ETY) projektiin "Turvelaitosten turvallinen käyttö", josta julkaistuun koulutusaineistoon analyysimenetelmä sisältyy. KÄYHÄN!-menetelmä on tarkoitettu prosessilaitoksilla sattuvien käyttöhäiriöiden analysointiin. Menetelmä on työväline, jonka avulla kehitetään omaa työtä ja osaamista henkilöstölle kertyneiden tietojen ja taitojen pohjalta. Analyysi jakautuu häiriön synnyn ja syiden sekä häiriönpoiston tarkasteluun. Oleellinen osa analyysia on vaihtoehtoisten tapahtumaketjujen tarkastelu. Analyysiin liittyy aina myös parannustoimen ideointi. Analyysi tehdään pääasiassa käyttöhenkilökunnan ryhmätyönä ja siitä raportoidaan kaavioina, jotka kuvaavat häiriön synnyn ja poiston sekä parannusesitykset. Tämä käsikirja sisältää ohjeet menetelmän käyttöönottamiseksi laitoksella, analyysin laadintaohjeet sekä mallit raportointikaavioiksi.

AB - Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä KÄYHÄN! on kehitetty Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) turvallisuustekniikan laboratorion ja Tampereen kaupungin Naistenlahden voimalaitoksen yhteistyönä. Kehittämistyö kytkeytyy Energiataloudellisen Yhdistyksen (ETY) projektiin "Turvelaitosten turvallinen käyttö", josta julkaistuun koulutusaineistoon analyysimenetelmä sisältyy. KÄYHÄN!-menetelmä on tarkoitettu prosessilaitoksilla sattuvien käyttöhäiriöiden analysointiin. Menetelmä on työväline, jonka avulla kehitetään omaa työtä ja osaamista henkilöstölle kertyneiden tietojen ja taitojen pohjalta. Analyysi jakautuu häiriön synnyn ja syiden sekä häiriönpoiston tarkasteluun. Oleellinen osa analyysia on vaihtoehtoisten tapahtumaketjujen tarkastelu. Analyysiin liittyy aina myös parannustoimen ideointi. Analyysi tehdään pääasiassa käyttöhenkilökunnan ryhmätyönä ja siitä raportoidaan kaavioina, jotka kuvaavat häiriön synnyn ja poiston sekä parannusesitykset. Tämä käsikirja sisältää ohjeet menetelmän käyttöönottamiseksi laitoksella, analyysin laadintaohjeet sekä mallit raportointikaavioiksi.

KW - maintenance

KW - reliability

KW - manuals

KW - analyzing

KW - operations research

M3 - Report

SN - 951-38-3828-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - KÄYHÄN!

CY - Espoo

ER -

Ruuhilehto K, Virolainen K. KÄYHÄN! Käyttöhäiriöiden analyysimenetelmä prosessilaitoksen ja sen käytön jatkuvaan kehittämiseen. Espoo, 1990. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1178).