Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

Abstract

Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien työkoneiden osalta käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskentän vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja käyttö- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnittelutyön alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti käyttöönotettavia työkaluja ja menetelmiä sekä tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todennäköisyyksistä. Työkonealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja käyttövarmuuden hallintaan liittyvät prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.
Original languageFinnish
Publication statusPublished - 2011
MoE publication typeNot Eligible
Event3. FIMA tutkimusseminaari - Tampere , Finland
Duration: 13 Jan 2011 → …

Seminar

Seminar3. FIMA tutkimusseminaari
CountryFinland
CityTampere
Period13/01/11 → …

Keywords

  • reliability
  • dependability management
  • life cycle management

Cite this

Valkokari, P., Välisalo, T., & Itäsalo, A. (2011). Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.
Valkokari, Pasi ; Välisalo, Tero ; Itäsalo, Antti. / Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa : Projektin tilannekatsaus. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.
@conference{306ca32992204e3cb1882fe8aa1d7448,
title = "K{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus",
abstract = "Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien ty{\"o}koneiden osalta k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieni{\"a}, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskent{\"a}n vuoksi tarvittavia l{\"a}ht{\"o}tietoja on yleens{\"a} vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja k{\"a}ytt{\"o}- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnitteluty{\"o}n alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notettavia ty{\"o}kaluja ja menetelmi{\"a} sek{\"a} tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todenn{\"a}k{\"o}isyyksist{\"a}. Ty{\"o}konealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallintaan liittyv{\"a}t prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.",
keywords = "reliability, dependability management, life cycle management",
author = "Pasi Valkokari and Tero V{\"a}lisalo and Antti It{\"a}salo",
note = "Project code: 72262; null ; Conference date: 13-01-2011",
year = "2011",
language = "Finnish",

}

Valkokari, P, Välisalo, T & Itäsalo, A 2011, 'Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus' Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland, 13/01/11, .

Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa : Projektin tilannekatsaus. / Valkokari, Pasi; Välisalo, Tero; Itäsalo, Antti.

2011. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.

Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

TY - CONF

T1 - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa

T2 - Projektin tilannekatsaus

AU - Valkokari, Pasi

AU - Välisalo, Tero

AU - Itäsalo, Antti

N1 - Project code: 72262

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien työkoneiden osalta käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskentän vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja käyttö- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnittelutyön alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti käyttöönotettavia työkaluja ja menetelmiä sekä tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todennäköisyyksistä. Työkonealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja käyttövarmuuden hallintaan liittyvät prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.

AB - Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien työkoneiden osalta käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskentän vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja käyttö- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnittelutyön alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti käyttöönotettavia työkaluja ja menetelmiä sekä tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todennäköisyyksistä. Työkonealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja käyttövarmuuden hallintaan liittyvät prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.

KW - reliability

KW - dependability management

KW - life cycle management

M3 - Conference article

ER -

Valkokari P, Välisalo T, Itäsalo A. Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus. 2011. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.