Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus

  Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

  Abstract

  Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien työkoneiden osalta käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskentän vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja käyttö- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnittelutyön alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti käyttöönotettavia työkaluja ja menetelmiä sekä tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todennäköisyyksistä. Työkonealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja käyttövarmuuden hallintaan liittyvät prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.
  Original languageFinnish
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeNot Eligible
  Event3. FIMA tutkimusseminaari - Tampere , Finland
  Duration: 13 Jan 2011 → …

  Seminar

  Seminar3. FIMA tutkimusseminaari
  CountryFinland
  CityTampere
  Period13/01/11 → …

  Keywords

  • reliability
  • dependability management
  • life cycle management

  Cite this

  Valkokari, P., Välisalo, T., & Itäsalo, A. (2011). Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.
  Valkokari, Pasi ; Välisalo, Tero ; Itäsalo, Antti. / Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa : Projektin tilannekatsaus. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.
  @conference{306ca32992204e3cb1882fe8aa1d7448,
  title = "K{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus",
  abstract = "Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien ty{\"o}koneiden osalta k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieni{\"a}, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskent{\"a}n vuoksi tarvittavia l{\"a}ht{\"o}tietoja on yleens{\"a} vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja k{\"a}ytt{\"o}- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnitteluty{\"o}n alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti k{\"a}ytt{\"o}{\"o}notettavia ty{\"o}kaluja ja menetelmi{\"a} sek{\"a} tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todenn{\"a}k{\"o}isyyksist{\"a}. Ty{\"o}konealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja k{\"a}ytt{\"o}varmuuden hallintaan liittyv{\"a}t prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.",
  keywords = "reliability, dependability management, life cycle management",
  author = "Pasi Valkokari and Tero V{\"a}lisalo and Antti It{\"a}salo",
  note = "Project code: 72262; null ; Conference date: 13-01-2011",
  year = "2011",
  language = "Finnish",

  }

  Valkokari, P, Välisalo, T & Itäsalo, A 2011, 'Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus', Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland, 13/01/11.

  Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa : Projektin tilannekatsaus. / Valkokari, Pasi; Välisalo, Tero; Itäsalo, Antti.

  2011. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.

  Research output: Contribution to conferenceConference articleProfessional

  TY - CONF

  T1 - Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa

  T2 - Projektin tilannekatsaus

  AU - Valkokari, Pasi

  AU - Välisalo, Tero

  AU - Itäsalo, Antti

  N1 - Project code: 72262

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien työkoneiden osalta käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskentän vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja käyttö- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnittelutyön alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti käyttöönotettavia työkaluja ja menetelmiä sekä tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todennäköisyyksistä. Työkonealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja käyttövarmuuden hallintaan liittyvät prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.

  AB - Hankkeen taustalla on esiselvitys, jonka perusteella liikkuvien työkoneiden osalta käyttövarmuuden hallinta on erityisen haastavaa, koska tuotantosarjat ovat pieniä, tuotevariaatiot suuria ja fragmentoituneen asiakaskentän vuoksi tarvittavia lähtötietoja on yleensä vaikea saada. Tietoa on paljon kvalitatiivisessa ja käyttö- ja olosuhdetiedot usein puuttuvat. Erityisesti suunnittelutyön alkuvaiheeseen kaivattiin uudenlaisia helposti käyttöönotettavia työkaluja ja menetelmiä sekä tarkempaa tietoa vikaantumismekanismeista ja niiden todennäköisyyksistä. Työkonealalle hyvin soveltuvia toimintamalleja ei ole syntynyt ja käyttövarmuuden hallintaan liittyvät prosessikuvaukset tyypillisesti puuttuvat.

  KW - reliability

  KW - dependability management

  KW - life cycle management

  M3 - Conference article

  ER -

  Valkokari P, Välisalo T, Itäsalo A. Käyttövarmuuden hallinta suunnittelussa: Projektin tilannekatsaus. 2011. Paper presented at 3. FIMA tutkimusseminaari, Tampere , Finland.