Käyttövarmuuskäsikirja

Antti Lyytikäinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Käsikirjassa kuvataan systemaattisia käyttövarmuus- ja luotettavuusteknisiä menetelmiä teknisten järjes-telmien suunnittelun, käytön, kunnossapidon sekä hankintojen tueksi. Jokaiseen käsiteltyyn menetel-mään on luotu lyhyt yleiskatsaus, jossa on kuvattu sovelluskohde sekä menetelmän hyöty, rajoitukset ja yleispiirteet. Menetelmäkuvauksia on täydennetty sovellusesimerkein. Käsikirja pyrkii luomaan laajan yleiskuvauksen käytännön käyttövarmuus- ja luotettavuussuunnittelun työkaluista. Sen avulla voi nähdä tämän uuden näkökulman hyödyn perinteiselle suunnittelutyölle ja päätöksenteolle, kun pyritään toimintavarmoihin, taloudellisiin ja turvallisiin teknisiin ratkaisuihin. Jos kuvattujen menetelmien teoreettisia perusteita haluaa tarkemmin tutkia, voi seurata kirjallisuusluet-telon viitoittamaa tietä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages162
ISBN (Print)951-38-2633-3
Publication statusPublished - 1987
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number678
ISSN0358-5085

Keywords

  • reliability
  • technical systems
  • handbook
  • engineering

Cite this

Lyytikäinen, A. (1987). Käyttövarmuuskäsikirja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 678
Lyytikäinen, Antti. / Käyttövarmuuskäsikirja. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 162 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 678).
@book{aa2fc1866c4c4cb4a29105c552764e69,
title = "K{\"a}ytt{\"o}varmuusk{\"a}sikirja",
abstract = "K{\"a}sikirjassa kuvataan systemaattisia k{\"a}ytt{\"o}varmuus- ja luotettavuusteknisi{\"a} menetelmi{\"a} teknisten j{\"a}rjes-telmien suunnittelun, k{\"a}yt{\"o}n, kunnossapidon sek{\"a} hankintojen tueksi. Jokaiseen k{\"a}siteltyyn menetel-m{\"a}{\"a}n on luotu lyhyt yleiskatsaus, jossa on kuvattu sovelluskohde sek{\"a} menetelm{\"a}n hy{\"o}ty, rajoitukset ja yleispiirteet. Menetelm{\"a}kuvauksia on t{\"a}ydennetty sovellusesimerkein. K{\"a}sikirja pyrkii luomaan laajan yleiskuvauksen k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n k{\"a}ytt{\"o}varmuus- ja luotettavuussuunnittelun ty{\"o}kaluista. Sen avulla voi n{\"a}hd{\"a} t{\"a}m{\"a}n uuden n{\"a}k{\"o}kulman hy{\"o}dyn perinteiselle suunnitteluty{\"o}lle ja p{\"a}{\"a}t{\"o}ksenteolle, kun pyrit{\"a}{\"a}n toimintavarmoihin, taloudellisiin ja turvallisiin teknisiin ratkaisuihin. Jos kuvattujen menetelmien teoreettisia perusteita haluaa tarkemmin tutkia, voi seurata kirjallisuusluet-telon viitoittamaa tiet{\"a}.",
keywords = "reliability, technical systems, handbook, engineering",
author = "Antti Lyytik{\"a}inen",
year = "1987",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2633-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "678",
address = "Finland",

}

Lyytikäinen, A 1987, Käyttövarmuuskäsikirja. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 678, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Käyttövarmuuskäsikirja. / Lyytikäinen, Antti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 162 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 678).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Käyttövarmuuskäsikirja

AU - Lyytikäinen, Antti

PY - 1987

Y1 - 1987

N2 - Käsikirjassa kuvataan systemaattisia käyttövarmuus- ja luotettavuusteknisiä menetelmiä teknisten järjes-telmien suunnittelun, käytön, kunnossapidon sekä hankintojen tueksi. Jokaiseen käsiteltyyn menetel-mään on luotu lyhyt yleiskatsaus, jossa on kuvattu sovelluskohde sekä menetelmän hyöty, rajoitukset ja yleispiirteet. Menetelmäkuvauksia on täydennetty sovellusesimerkein. Käsikirja pyrkii luomaan laajan yleiskuvauksen käytännön käyttövarmuus- ja luotettavuussuunnittelun työkaluista. Sen avulla voi nähdä tämän uuden näkökulman hyödyn perinteiselle suunnittelutyölle ja päätöksenteolle, kun pyritään toimintavarmoihin, taloudellisiin ja turvallisiin teknisiin ratkaisuihin. Jos kuvattujen menetelmien teoreettisia perusteita haluaa tarkemmin tutkia, voi seurata kirjallisuusluet-telon viitoittamaa tietä.

AB - Käsikirjassa kuvataan systemaattisia käyttövarmuus- ja luotettavuusteknisiä menetelmiä teknisten järjes-telmien suunnittelun, käytön, kunnossapidon sekä hankintojen tueksi. Jokaiseen käsiteltyyn menetel-mään on luotu lyhyt yleiskatsaus, jossa on kuvattu sovelluskohde sekä menetelmän hyöty, rajoitukset ja yleispiirteet. Menetelmäkuvauksia on täydennetty sovellusesimerkein. Käsikirja pyrkii luomaan laajan yleiskuvauksen käytännön käyttövarmuus- ja luotettavuussuunnittelun työkaluista. Sen avulla voi nähdä tämän uuden näkökulman hyödyn perinteiselle suunnittelutyölle ja päätöksenteolle, kun pyritään toimintavarmoihin, taloudellisiin ja turvallisiin teknisiin ratkaisuihin. Jos kuvattujen menetelmien teoreettisia perusteita haluaa tarkemmin tutkia, voi seurata kirjallisuusluet-telon viitoittamaa tietä.

KW - reliability

KW - technical systems

KW - handbook

KW - engineering

M3 - Report

SN - 951-38-2633-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Käyttövarmuuskäsikirja

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lyytikäinen A. Käyttövarmuuskäsikirja. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1987. 162 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 678).