Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka

Kenneth Holmberg (Editor)

Research output: Book/ReportBook (editor)Scientificpeer-review

Abstract

Nykyään asetetaan yhä suurempia vaatimuksia teollisuuden laitteiden ja järjestelmien käyttövarmuuteen ja niiden käyttökunnon hallintaan. Tähän vaikuttavat monet seikat, kuten ihmisten turvallisuus, ympäristön suojelu, energian säästö, seisokkikustannukset ja tuotannon kannattavuus. Enää ei kilpailla pelkästään laitteiden ja järjestelmien suoritusarvoilla, vaan käyttäjä tahtoo saada vakuuttavia takeita toimintavarmuudesta koko tuotteen tai laitoksen eliniän aikana. Mikä on todennäköinen vikaantumistaajuus, käytettävyys ja elinikä? Nämä ovat keskeisiä kysymyksiä tulevaisuudessa, kun käydään kauppaneuvotteluja. Käyttövarmuus on nousemassa yritysten tärkeäksi kilpailutekijäksi ja myyntiargumentiksi. Tuotteen ja tuotantolaitoksen käyttövarmuutta voidaan arvioida, mitata ja parantaa monella eri tekniikalla. Julkaisun esittämissä tutkimuksissa näytetään, miten tuotteiden käyttövarmuutta voidaan optimoida huomioimalla siihen vaikuttavia seikkoja jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, kerrotaan miten käyttövarmuussuunnittelu on sisällytetty matkapuhelimen suunnitteluprosessiin, miten luotettavuustekniikka on integroitu liikkuvien työkoneiden tuotekehitysprosessiin ja miten niiden käytettävyyttä on parannettu. Kunnonvalvonnalla ja diagnostiikalla on nostettu levyteollisuuden tuotantokoneiden toimintavarmuutta ja varmistettu puunjalostusteollisuuden laitteiden toimintakuntoa. MEMS-mikroantureita on suunniteltu ja valmistettu prosessilaitoksen vuodon havaitsemiseksi ja automaattista prosessidiagnostiikkaa on kehitetty. Kahdessa tutkimuksessa on selvitetty inhimillisten tekijöiden vaikutuksia käyttövarmuuteen, turvallisuuteen ja tuottavuuteen paperitehtaassa ja voimalaitoksessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages132
ISBN (Print)951-38-5705-0
Publication statusPublished - 2000
MoE publication typeC2 Edited books
EventKäyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka - Espoo, Finland
Duration: 21 Nov 200021 Nov 2000

Publication series

NameVTT Symposium
PublisherVTT Valmistustekniikka
No.206
ISSN (Print)0357-9387

Keywords

  • reliability
  • operational reliability
  • machine diagnostics
  • data acquisition
  • design
  • condition monitoring
  • human factors
  • failure analysis
  • process diagnostics
  • industrial engineering

Cite this

Holmberg, K. (Ed.) (2000). Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Symposium, No. 206
Holmberg, Kenneth (Editor). / Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 132 p. (VTT Symposium; No. 206).
@book{daaa43f9f887460b821f1ceb37bbfc34,
title = "K{\"a}ytt{\"o}varmuussuunnittelu ja diagnostiikka",
abstract = "Nyky{\"a}{\"a}n asetetaan yh{\"a} suurempia vaatimuksia teollisuuden laitteiden ja j{\"a}rjestelmien k{\"a}ytt{\"o}varmuuteen ja niiden k{\"a}ytt{\"o}kunnon hallintaan. T{\"a}h{\"a}n vaikuttavat monet seikat, kuten ihmisten turvallisuus, ymp{\"a}rist{\"o}n suojelu, energian s{\"a}{\"a}st{\"o}, seisokkikustannukset ja tuotannon kannattavuus. En{\"a}{\"a} ei kilpailla pelk{\"a}st{\"a}{\"a}n laitteiden ja j{\"a}rjestelmien suoritusarvoilla, vaan k{\"a}ytt{\"a}j{\"a} tahtoo saada vakuuttavia takeita toimintavarmuudesta koko tuotteen tai laitoksen elini{\"a}n aikana. Mik{\"a} on todenn{\"a}k{\"o}inen vikaantumistaajuus, k{\"a}ytett{\"a}vyys ja elinik{\"a}? N{\"a}m{\"a} ovat keskeisi{\"a} kysymyksi{\"a} tulevaisuudessa, kun k{\"a}yd{\"a}{\"a}n kauppaneuvotteluja. K{\"a}ytt{\"o}varmuus on nousemassa yritysten t{\"a}rke{\"a}ksi kilpailutekij{\"a}ksi ja myyntiargumentiksi. Tuotteen ja tuotantolaitoksen k{\"a}ytt{\"o}varmuutta voidaan arvioida, mitata ja parantaa monella eri tekniikalla. Julkaisun esitt{\"a}miss{\"a} tutkimuksissa n{\"a}ytet{\"a}{\"a}n, miten tuotteiden k{\"a}ytt{\"o}varmuutta voidaan optimoida huomioimalla siihen vaikuttavia seikkoja jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, kerrotaan miten k{\"a}ytt{\"o}varmuussuunnittelu on sis{\"a}llytetty matkapuhelimen suunnitteluprosessiin, miten luotettavuustekniikka on integroitu liikkuvien ty{\"o}koneiden tuotekehitysprosessiin ja miten niiden k{\"a}ytett{\"a}vyytt{\"a} on parannettu. Kunnonvalvonnalla ja diagnostiikalla on nostettu levyteollisuuden tuotantokoneiden toimintavarmuutta ja varmistettu puunjalostusteollisuuden laitteiden toimintakuntoa. MEMS-mikroantureita on suunniteltu ja valmistettu prosessilaitoksen vuodon havaitsemiseksi ja automaattista prosessidiagnostiikkaa on kehitetty. Kahdessa tutkimuksessa on selvitetty inhimillisten tekij{\"o}iden vaikutuksia k{\"a}ytt{\"o}varmuuteen, turvallisuuteen ja tuottavuuteen paperitehtaassa ja voimalaitoksessa.",
keywords = "reliability, operational reliability, machine diagnostics, data acquisition, design, condition monitoring, human factors, failure analysis, process diagnostics, industrial engineering",
editor = "Kenneth Holmberg",
year = "2000",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-5705-0",
series = "VTT Symposium",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "206",
address = "Finland",

}

Holmberg, K (ed.) 2000, Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka. VTT Symposium, no. 206, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka. / Holmberg, Kenneth (Editor).

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 132 p. (VTT Symposium; No. 206).

Research output: Book/ReportBook (editor)Scientificpeer-review

TY - BOOK

T1 - Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka

A2 - Holmberg, Kenneth

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Nykyään asetetaan yhä suurempia vaatimuksia teollisuuden laitteiden ja järjestelmien käyttövarmuuteen ja niiden käyttökunnon hallintaan. Tähän vaikuttavat monet seikat, kuten ihmisten turvallisuus, ympäristön suojelu, energian säästö, seisokkikustannukset ja tuotannon kannattavuus. Enää ei kilpailla pelkästään laitteiden ja järjestelmien suoritusarvoilla, vaan käyttäjä tahtoo saada vakuuttavia takeita toimintavarmuudesta koko tuotteen tai laitoksen eliniän aikana. Mikä on todennäköinen vikaantumistaajuus, käytettävyys ja elinikä? Nämä ovat keskeisiä kysymyksiä tulevaisuudessa, kun käydään kauppaneuvotteluja. Käyttövarmuus on nousemassa yritysten tärkeäksi kilpailutekijäksi ja myyntiargumentiksi. Tuotteen ja tuotantolaitoksen käyttövarmuutta voidaan arvioida, mitata ja parantaa monella eri tekniikalla. Julkaisun esittämissä tutkimuksissa näytetään, miten tuotteiden käyttövarmuutta voidaan optimoida huomioimalla siihen vaikuttavia seikkoja jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, kerrotaan miten käyttövarmuussuunnittelu on sisällytetty matkapuhelimen suunnitteluprosessiin, miten luotettavuustekniikka on integroitu liikkuvien työkoneiden tuotekehitysprosessiin ja miten niiden käytettävyyttä on parannettu. Kunnonvalvonnalla ja diagnostiikalla on nostettu levyteollisuuden tuotantokoneiden toimintavarmuutta ja varmistettu puunjalostusteollisuuden laitteiden toimintakuntoa. MEMS-mikroantureita on suunniteltu ja valmistettu prosessilaitoksen vuodon havaitsemiseksi ja automaattista prosessidiagnostiikkaa on kehitetty. Kahdessa tutkimuksessa on selvitetty inhimillisten tekijöiden vaikutuksia käyttövarmuuteen, turvallisuuteen ja tuottavuuteen paperitehtaassa ja voimalaitoksessa.

AB - Nykyään asetetaan yhä suurempia vaatimuksia teollisuuden laitteiden ja järjestelmien käyttövarmuuteen ja niiden käyttökunnon hallintaan. Tähän vaikuttavat monet seikat, kuten ihmisten turvallisuus, ympäristön suojelu, energian säästö, seisokkikustannukset ja tuotannon kannattavuus. Enää ei kilpailla pelkästään laitteiden ja järjestelmien suoritusarvoilla, vaan käyttäjä tahtoo saada vakuuttavia takeita toimintavarmuudesta koko tuotteen tai laitoksen eliniän aikana. Mikä on todennäköinen vikaantumistaajuus, käytettävyys ja elinikä? Nämä ovat keskeisiä kysymyksiä tulevaisuudessa, kun käydään kauppaneuvotteluja. Käyttövarmuus on nousemassa yritysten tärkeäksi kilpailutekijäksi ja myyntiargumentiksi. Tuotteen ja tuotantolaitoksen käyttövarmuutta voidaan arvioida, mitata ja parantaa monella eri tekniikalla. Julkaisun esittämissä tutkimuksissa näytetään, miten tuotteiden käyttövarmuutta voidaan optimoida huomioimalla siihen vaikuttavia seikkoja jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, kerrotaan miten käyttövarmuussuunnittelu on sisällytetty matkapuhelimen suunnitteluprosessiin, miten luotettavuustekniikka on integroitu liikkuvien työkoneiden tuotekehitysprosessiin ja miten niiden käytettävyyttä on parannettu. Kunnonvalvonnalla ja diagnostiikalla on nostettu levyteollisuuden tuotantokoneiden toimintavarmuutta ja varmistettu puunjalostusteollisuuden laitteiden toimintakuntoa. MEMS-mikroantureita on suunniteltu ja valmistettu prosessilaitoksen vuodon havaitsemiseksi ja automaattista prosessidiagnostiikkaa on kehitetty. Kahdessa tutkimuksessa on selvitetty inhimillisten tekijöiden vaikutuksia käyttövarmuuteen, turvallisuuteen ja tuottavuuteen paperitehtaassa ja voimalaitoksessa.

KW - reliability

KW - operational reliability

KW - machine diagnostics

KW - data acquisition

KW - design

KW - condition monitoring

KW - human factors

KW - failure analysis

KW - process diagnostics

KW - industrial engineering

M3 - Book (editor)

SN - 951-38-5705-0

T3 - VTT Symposium

BT - Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Holmberg K, (ed.). Käyttövarmuussuunnittelu ja diagnostiikka. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2000. 132 p. (VTT Symposium; No. 206).