Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyväksyntä

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Tekesin INFRA - teknologiaohjelman "Infrarakenteiden käyttöikäsuunnittelu" osaprojektissa "Pohjavedensuojausrakenteet" on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettävien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyväksyntämenettelylle. Menettelyllä varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennekäyttöön pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsenäisenä kerroksena tai yhdistelmärakenteen osana, niin että se täyttää pohjaveden suojausrakenteille asetetut määräykset ja käyttötarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyväksyntä suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.
Original languageFinnish
Pages (from-to)15-18
JournalVesitalous
Issue number6
Publication statusPublished - 2006
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{40d64dcda3224356b0896921d15da00f,
title = "Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}",
abstract = "Tekesin INFRA - teknologiaohjelman {"}Infrarakenteiden k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}suunnittelu{"} osaprojektissa {"}Pohjavedensuojausrakenteet{"} on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa k{\"a}ytett{\"a}vien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}menettelylle. Menettelyll{\"a} varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennek{\"a}ytt{\"o}{\"o}n pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsen{\"a}isen{\"a} kerroksena tai yhdistelm{\"a}rakenteen osana, niin ett{\"a} se t{\"a}ytt{\"a}{\"a} pohjaveden suojausrakenteille asetetut m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset ja k{\"a}ytt{\"o}tarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyv{\"a}ksynt{\"a} suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.",
author = "Markku Juvankoski",
year = "2006",
language = "Finnish",
pages = "15--18",
journal = "Vesitalous",
issn = "0505-3838",
publisher = "Ymp{\"a}rist{\"o}viestint{\"a} YVT Oy",
number = "6",

}

Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyväksyntä. / Juvankoski, Markku.

In: Vesitalous, No. 6, 2006, p. 15-18.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyväksyntä

AU - Juvankoski, Markku

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Tekesin INFRA - teknologiaohjelman "Infrarakenteiden käyttöikäsuunnittelu" osaprojektissa "Pohjavedensuojausrakenteet" on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettävien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyväksyntämenettelylle. Menettelyllä varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennekäyttöön pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsenäisenä kerroksena tai yhdistelmärakenteen osana, niin että se täyttää pohjaveden suojausrakenteille asetetut määräykset ja käyttötarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyväksyntä suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.

AB - Tekesin INFRA - teknologiaohjelman "Infrarakenteiden käyttöikäsuunnittelu" osaprojektissa "Pohjavedensuojausrakenteet" on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettävien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyväksyntämenettelylle. Menettelyllä varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennekäyttöön pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsenäisenä kerroksena tai yhdistelmärakenteen osana, niin että se täyttää pohjaveden suojausrakenteille asetetut määräykset ja käyttötarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyväksyntä suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.

M3 - Article

SP - 15

EP - 18

JO - Vesitalous

JF - Vesitalous

SN - 0505-3838

IS - 6

ER -