Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyväksyntä

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Tekesin INFRA - teknologiaohjelman "Infrarakenteiden käyttöikäsuunnittelu" osaprojektissa "Pohjavedensuojausrakenteet" on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettävien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyväksyntämenettelylle. Menettelyllä varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennekäyttöön pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsenäisenä kerroksena tai yhdistelmärakenteen osana, niin että se täyttää pohjaveden suojausrakenteille asetetut määräykset ja käyttötarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyväksyntä suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)15-18
  JournalVesitalous
  Issue number6
  Publication statusPublished - 2006
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{40d64dcda3224356b0896921d15da00f,
  title = "Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}",
  abstract = "Tekesin INFRA - teknologiaohjelman {"}Infrarakenteiden k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}suunnittelu{"} osaprojektissa {"}Pohjavedensuojausrakenteet{"} on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa k{\"a}ytett{\"a}vien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyv{\"a}ksynt{\"a}menettelylle. Menettelyll{\"a} varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennek{\"a}ytt{\"o}{\"o}n pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsen{\"a}isen{\"a} kerroksena tai yhdistelm{\"a}rakenteen osana, niin ett{\"a} se t{\"a}ytt{\"a}{\"a} pohjaveden suojausrakenteille asetetut m{\"a}{\"a}r{\"a}ykset ja k{\"a}ytt{\"o}tarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyv{\"a}ksynt{\"a} suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.",
  author = "Markku Juvankoski",
  year = "2006",
  language = "Finnish",
  pages = "15--18",
  journal = "Vesitalous",
  issn = "0505-3838",
  publisher = "Ymp{\"a}rist{\"o}viestint{\"a} YVT Oy",
  number = "6",

  }

  Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyväksyntä. / Juvankoski, Markku.

  In: Vesitalous, No. 6, 2006, p. 15-18.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Kaatopaikan suojausmateriaalien ja -rakenteiden tuotehyväksyntä

  AU - Juvankoski, Markku

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - Tekesin INFRA - teknologiaohjelman "Infrarakenteiden käyttöikäsuunnittelu" osaprojektissa "Pohjavedensuojausrakenteet" on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettävien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyväksyntämenettelylle. Menettelyllä varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennekäyttöön pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsenäisenä kerroksena tai yhdistelmärakenteen osana, niin että se täyttää pohjaveden suojausrakenteille asetetut määräykset ja käyttötarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyväksyntä suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.

  AB - Tekesin INFRA - teknologiaohjelman "Infrarakenteiden käyttöikäsuunnittelu" osaprojektissa "Pohjavedensuojausrakenteet" on laadittu perusteet kaatopaikan tiivistysrakenteissa käytettävien materiaalien ja rakenteiden vapaaehtoiselle tuotehyväksyntämenettelylle. Menettelyllä varmennetaan, soveltuuko joki materiaali tai rakenne kaatopaikan tiivistysrakennekäyttöön pohjarakenteissa tai pintarakenteissa itsenäisenä kerroksena tai yhdistelmärakenteen osana, niin että se täyttää pohjaveden suojausrakenteille asetetut määräykset ja käyttötarkoituksenmukaiset toimivuusvaatimukset. Vapaaehtoinen tiivistysmateriaalien tuotehyväksyntä suoritetaan VTT:n tuotesertifiointina.

  M3 - Article

  SP - 15

  EP - 18

  JO - Vesitalous

  JF - Vesitalous

  SN - 0505-3838

  IS - 6

  ER -