Kaatopaikat 1980

Kari Saarikoski, Markku Salo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Suomen kaatopaikoista on koottu atk-rekisteriin muutamia ominaislukuja. Tiedot on kerätty tutkimuksen "Alueellisen jätehuollon kehittäminen Suomessa" aineistosta ja ne on tulostettu lääneittäin, seutukaavaliitoittain ja koko maata koskien. Tulostettuja keskiarvotietoja ovat kaatopaikkojen palvelema asukasluku, maaperän laatu, täyttöpinta-ala, täyttöaste, etäisyys taajamasta ja lähimmästä asuinrakennuksesta. Kerättyjen tietojen perusteella valtaosa, n. 75 % kaatopaikoista on pieniä, alle 3 000 asukasta palvelevia kaatopaikkoja. Tosin kyseiset kaatopaikat palvelevat vain noin 12 %:a koko väestöstä. Noin puolet kaatopaikoista sijaitsee tiiviillä ja kantavalla maaperällä ja ainoastaan n. 14 läpäisevällä maaperällä. Käytetyn aineiston laadusta johtuen saattaa rekisterissä esiintyä joitakin puutteita tai virheellisyyksiä yksittäisten kaatopaikkojen kohdalla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages37
ISBN (Print)951-38-1488-2
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number105
ISSN0358-5085

Cite this

Saarikoski, K., & Salo, M. (1982). Kaatopaikat 1980. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 105
Saarikoski, Kari ; Salo, Markku. / Kaatopaikat 1980. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 37 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 105).
@book{c374a096687443ceaf7203cd78ce6940,
title = "Kaatopaikat 1980",
abstract = "Suomen kaatopaikoista on koottu atk-rekisteriin muutamia ominaislukuja. Tiedot on ker{\"a}tty tutkimuksen {"}Alueellisen j{\"a}tehuollon kehitt{\"a}minen Suomessa{"} aineistosta ja ne on tulostettu l{\"a}{\"a}neitt{\"a}in, seutukaavaliitoittain ja koko maata koskien. Tulostettuja keskiarvotietoja ovat kaatopaikkojen palvelema asukasluku, maaper{\"a}n laatu, t{\"a}ytt{\"o}pinta-ala, t{\"a}ytt{\"o}aste, et{\"a}isyys taajamasta ja l{\"a}himm{\"a}st{\"a} asuinrakennuksesta. Ker{\"a}ttyjen tietojen perusteella valtaosa, n. 75 {\%} kaatopaikoista on pieni{\"a}, alle 3 000 asukasta palvelevia kaatopaikkoja. Tosin kyseiset kaatopaikat palvelevat vain noin 12 {\%}:a koko v{\"a}est{\"o}st{\"a}. Noin puolet kaatopaikoista sijaitsee tiiviill{\"a} ja kantavalla maaper{\"a}ll{\"a} ja ainoastaan n. 14 l{\"a}p{\"a}isev{\"a}ll{\"a} maaper{\"a}ll{\"a}. K{\"a}ytetyn aineiston laadusta johtuen saattaa rekisteriss{\"a} esiinty{\"a} joitakin puutteita tai virheellisyyksi{\"a} yksitt{\"a}isten kaatopaikkojen kohdalla.",
author = "Kari Saarikoski and Markku Salo",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1488-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "105",
address = "Finland",

}

Saarikoski, K & Salo, M 1982, Kaatopaikat 1980. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 105, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kaatopaikat 1980. / Saarikoski, Kari; Salo, Markku.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 37 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 105).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kaatopaikat 1980

AU - Saarikoski, Kari

AU - Salo, Markku

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Suomen kaatopaikoista on koottu atk-rekisteriin muutamia ominaislukuja. Tiedot on kerätty tutkimuksen "Alueellisen jätehuollon kehittäminen Suomessa" aineistosta ja ne on tulostettu lääneittäin, seutukaavaliitoittain ja koko maata koskien. Tulostettuja keskiarvotietoja ovat kaatopaikkojen palvelema asukasluku, maaperän laatu, täyttöpinta-ala, täyttöaste, etäisyys taajamasta ja lähimmästä asuinrakennuksesta. Kerättyjen tietojen perusteella valtaosa, n. 75 % kaatopaikoista on pieniä, alle 3 000 asukasta palvelevia kaatopaikkoja. Tosin kyseiset kaatopaikat palvelevat vain noin 12 %:a koko väestöstä. Noin puolet kaatopaikoista sijaitsee tiiviillä ja kantavalla maaperällä ja ainoastaan n. 14 läpäisevällä maaperällä. Käytetyn aineiston laadusta johtuen saattaa rekisterissä esiintyä joitakin puutteita tai virheellisyyksiä yksittäisten kaatopaikkojen kohdalla.

AB - Suomen kaatopaikoista on koottu atk-rekisteriin muutamia ominaislukuja. Tiedot on kerätty tutkimuksen "Alueellisen jätehuollon kehittäminen Suomessa" aineistosta ja ne on tulostettu lääneittäin, seutukaavaliitoittain ja koko maata koskien. Tulostettuja keskiarvotietoja ovat kaatopaikkojen palvelema asukasluku, maaperän laatu, täyttöpinta-ala, täyttöaste, etäisyys taajamasta ja lähimmästä asuinrakennuksesta. Kerättyjen tietojen perusteella valtaosa, n. 75 % kaatopaikoista on pieniä, alle 3 000 asukasta palvelevia kaatopaikkoja. Tosin kyseiset kaatopaikat palvelevat vain noin 12 %:a koko väestöstä. Noin puolet kaatopaikoista sijaitsee tiiviillä ja kantavalla maaperällä ja ainoastaan n. 14 läpäisevällä maaperällä. Käytetyn aineiston laadusta johtuen saattaa rekisterissä esiintyä joitakin puutteita tai virheellisyyksiä yksittäisten kaatopaikkojen kohdalla.

M3 - Report

SN - 951-38-1488-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kaatopaikat 1980

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Saarikoski K, Salo M. Kaatopaikat 1980. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 37 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 105).