Kaatopaikkateknologian perusteita

Saarikoski Kari, Salminen Aila, Saarelainen Seppo

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Selvityksessä tarkastellaan kaatopaikalla tapahtuvia biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja, jotka vaikuttavat sekä suoraveden että kaatopaikkakaasun määrään ja laatuun. Julkaisussa esitetään myös muualla kehitettyjä teoreettisia menetelmiä suotoveden ja kaasun määrän arvioimiseksi sekä käsitellään suolaveden puhdistamisesta ja kaasusta aiheutuvien haittojen estämistä. Selvitetään myös kaatopaikan täyttötekniikkaan liittyviä menetelmiä, joita ovat mm. tiivistäminen ja peittäminen. Lisäksi tarkastellaan menetelmiä kaatopaikalla tapahtuvien prosessien ohjaamiseksi ja kaatopaikkatäytön painumis- ja vakavuusominaisuuksia.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages89
ISBN (Print)951-38-1293-6
Publication statusPublished - 1981
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number42
ISSN0358-5085

Fingerprint

Technology

Keywords

  • land fill
  • refuse
  • waste disposal

Cite this

Kari, S., Aila, S., & Seppo, S. (1981). Kaatopaikkateknologian perusteita. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 42
Kari, Saarikoski ; Aila, Salminen ; Seppo, Saarelainen. / Kaatopaikkateknologian perusteita. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 89 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 42).
@book{0b6437b266a941c981835f152f79e141,
title = "Kaatopaikkateknologian perusteita",
abstract = "Selvityksess{\"a} tarkastellaan kaatopaikalla tapahtuvia biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja, jotka vaikuttavat sek{\"a} suoraveden ett{\"a} kaatopaikkakaasun m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a}n ja laatuun. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s muualla kehitettyj{\"a} teoreettisia menetelmi{\"a} suotoveden ja kaasun m{\"a}{\"a}r{\"a}n arvioimiseksi sek{\"a} k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n suolaveden puhdistamisesta ja kaasusta aiheutuvien haittojen est{\"a}mist{\"a}. Selvitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s kaatopaikan t{\"a}ytt{\"o}tekniikkaan liittyvi{\"a} menetelmi{\"a}, joita ovat mm. tiivist{\"a}minen ja peitt{\"a}minen. Lis{\"a}ksi tarkastellaan menetelmi{\"a} kaatopaikalla tapahtuvien prosessien ohjaamiseksi ja kaatopaikkat{\"a}yt{\"o}n painumis- ja vakavuusominaisuuksia.",
keywords = "land fill, refuse, waste disposal",
author = "Saarikoski Kari and Salminen Aila and Saarelainen Seppo",
year = "1981",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1293-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "42",
address = "Finland",

}

Kari, S, Aila, S & Seppo, S 1981, Kaatopaikkateknologian perusteita. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 42, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kaatopaikkateknologian perusteita. / Kari, Saarikoski; Aila, Salminen; Seppo, Saarelainen.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 89 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 42).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kaatopaikkateknologian perusteita

AU - Kari, Saarikoski

AU - Aila, Salminen

AU - Seppo, Saarelainen

PY - 1981

Y1 - 1981

N2 - Selvityksessä tarkastellaan kaatopaikalla tapahtuvia biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja, jotka vaikuttavat sekä suoraveden että kaatopaikkakaasun määrään ja laatuun. Julkaisussa esitetään myös muualla kehitettyjä teoreettisia menetelmiä suotoveden ja kaasun määrän arvioimiseksi sekä käsitellään suolaveden puhdistamisesta ja kaasusta aiheutuvien haittojen estämistä. Selvitetään myös kaatopaikan täyttötekniikkaan liittyviä menetelmiä, joita ovat mm. tiivistäminen ja peittäminen. Lisäksi tarkastellaan menetelmiä kaatopaikalla tapahtuvien prosessien ohjaamiseksi ja kaatopaikkatäytön painumis- ja vakavuusominaisuuksia.

AB - Selvityksessä tarkastellaan kaatopaikalla tapahtuvia biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja, jotka vaikuttavat sekä suoraveden että kaatopaikkakaasun määrään ja laatuun. Julkaisussa esitetään myös muualla kehitettyjä teoreettisia menetelmiä suotoveden ja kaasun määrän arvioimiseksi sekä käsitellään suolaveden puhdistamisesta ja kaasusta aiheutuvien haittojen estämistä. Selvitetään myös kaatopaikan täyttötekniikkaan liittyviä menetelmiä, joita ovat mm. tiivistäminen ja peittäminen. Lisäksi tarkastellaan menetelmiä kaatopaikalla tapahtuvien prosessien ohjaamiseksi ja kaatopaikkatäytön painumis- ja vakavuusominaisuuksia.

KW - land fill

KW - refuse

KW - waste disposal

M3 - Report

SN - 951-38-1293-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kaatopaikkateknologian perusteita

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Kari S, Aila S, Seppo S. Kaatopaikkateknologian perusteita. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1981. 89 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 42).