Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet

Esitutkimus

Juha Törönen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Aiheena ovat ihmisen kuuloaistin ne ominaisuudet, jotka ovat tämänhetkisen tiedon mukaan äänentoiston kannalta tärkeimpiä. Toisena aiheena ovat kaiuttimen ja ympäristön vuorovaikutus ja sen merkitys aistittavalle äänenlaadulle, sekä pääpiirteet mahdollisista mittausperiaatteista, joilla subjektiiviseen laatuun vaikuttavia tekijöitä voitaisiin objektiivisesti mitata. Aiheisiin liittyvää kirjallisuutta esitetään kirjallisuusselvityksessä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages44
ISBN (Print)951-38-1735-0
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
Volume273

Keywords

  • loudspeakers
  • sound systems
  • audio amplifiers
  • human hearing

Cite this

Törönen, J. (1984). Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 273
Törönen, Juha. / Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet : Esitutkimus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 273).
@book{d97b987007b54591846492265c8c5a25,
title = "Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehitt{\"a}mismahdollisuudet: Esitutkimus",
abstract = "Aiheena ovat ihmisen kuuloaistin ne ominaisuudet, jotka ovat t{\"a}m{\"a}nhetkisen tiedon mukaan {\"a}{\"a}nentoiston kannalta t{\"a}rkeimpi{\"a}. Toisena aiheena ovat kaiuttimen ja ymp{\"a}rist{\"o}n vuorovaikutus ja sen merkitys aistittavalle {\"a}{\"a}nenlaadulle, sek{\"a} p{\"a}{\"a}piirteet mahdollisista mittausperiaatteista, joilla subjektiiviseen laatuun vaikuttavia tekij{\"o}it{\"a} voitaisiin objektiivisesti mitata. Aiheisiin liittyv{\"a}{\"a} kirjallisuutta esitet{\"a}{\"a}n kirjallisuusselvityksess{\"a}.",
keywords = "loudspeakers, sound systems, audio amplifiers, human hearing",
author = "Juha T{\"o}r{\"o}nen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1735-0",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
address = "Finland",

}

Törönen, J 1984, Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet: Esitutkimus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 273, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet : Esitutkimus. / Törönen, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 273).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet

T2 - Esitutkimus

AU - Törönen, Juha

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Aiheena ovat ihmisen kuuloaistin ne ominaisuudet, jotka ovat tämänhetkisen tiedon mukaan äänentoiston kannalta tärkeimpiä. Toisena aiheena ovat kaiuttimen ja ympäristön vuorovaikutus ja sen merkitys aistittavalle äänenlaadulle, sekä pääpiirteet mahdollisista mittausperiaatteista, joilla subjektiiviseen laatuun vaikuttavia tekijöitä voitaisiin objektiivisesti mitata. Aiheisiin liittyvää kirjallisuutta esitetään kirjallisuusselvityksessä.

AB - Aiheena ovat ihmisen kuuloaistin ne ominaisuudet, jotka ovat tämänhetkisen tiedon mukaan äänentoiston kannalta tärkeimpiä. Toisena aiheena ovat kaiuttimen ja ympäristön vuorovaikutus ja sen merkitys aistittavalle äänenlaadulle, sekä pääpiirteet mahdollisista mittausperiaatteista, joilla subjektiiviseen laatuun vaikuttavia tekijöitä voitaisiin objektiivisesti mitata. Aiheisiin liittyvää kirjallisuutta esitetään kirjallisuusselvityksessä.

KW - loudspeakers

KW - sound systems

KW - audio amplifiers

KW - human hearing

M3 - Report

SN - 951-38-1735-0

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Törönen J. Kaiuttimien tuotekehitys- ja testausmenetelmien kehittämismahdollisuudet: Esitutkimus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 44 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 273).