Kamerajärjestelmän miniaturisointi: AMK-opinnäytetyö

Jarkko Kyöstilä

Research output: ThesisBachelor's thesisTheses

Abstract

Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella, valmistuttaa, kokoonpanna ja asentaa painokoneen välikappale ja siihen kiinnitettävän kamerajärjestelmän mekaniikka VTT:n toimeksiannosta. Kamerat ja objektiivi olivat valmiiksi valittuja komponentteja, joiden ominaisuudet vaikuttivat mekaniikan mitoitukseen. Kamerajärjestelmän tarkoituksena on helpottaa operaattoreita säätämään painokoneen tekemää jälkeä mahdollistamalla ajon aikaisen painojäljen sekä rekisteröinnin tarkkailun. Suunnittelu tehtiin VTT:llä yleisesti käytössä olevalla IronCAD 2012 -ohjelmalla ja apuna käytettiin aiemmin suunniteltua Onre-kamerajärjestelmää, jossa on käytössä samat kamera-, valaisu- ja objektiivikomponentit. 3D-mallinnuksen lisäksi suunnittelussa piti kiinnittää huomiota valmistustekniikan asettamiin rajoituksiin. Mekaniikkasuunnitelmien valmistuttua välikappale teetettiin KL Mechanics Oy:llä Oulunsalossa, kamerajärjestelmän alumiini- ja muoviosat valmistettiin VTT:n omalla konepajalla ja 3D-tulostimella. Työn tuloksena on kokoonpantu ja mekaniikaltaan testattu kamerajärjestelmä sekä paikoilleen asennettu välikappale. Kameran ja integroivan pallon mekaniikka sisältää niiden kiinnitykseen tarvittavat osat sekä niiden koteloinnit. Välikappale koostuu kahdesta päätylevystä, joiden välissä on lasi-ikkunoilla varustettu väliputki.
Original languageFinnish
QualificationBachelor Degree
Awarding Institution
  • Oulu University of Applied Sciences
Place of PublicationOulu
Publisher
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeG1 Polytechnic thesis, Bachelor's thesis

Cite this

Kyöstilä, J. (2012). Kamerajärjestelmän miniaturisointi: AMK-opinnäytetyö. Oulu: Oulu University of Applied Sciences.
Kyöstilä, Jarkko. / Kamerajärjestelmän miniaturisointi : AMK-opinnäytetyö. Oulu : Oulu University of Applied Sciences, 2012. 94 p.
@phdthesis{cca9347487c34777a6d48610ecaf31d4,
title = "Kameraj{\"a}rjestelm{\"a}n miniaturisointi: AMK-opinn{\"a}ytety{\"o}",
abstract = "Opinn{\"a}ytety{\"o}n aiheena oli suunnitella, valmistuttaa, kokoonpanna ja asentaa painokoneen v{\"a}likappale ja siihen kiinnitett{\"a}v{\"a}n kameraj{\"a}rjestelm{\"a}n mekaniikka VTT:n toimeksiannosta. Kamerat ja objektiivi olivat valmiiksi valittuja komponentteja, joiden ominaisuudet vaikuttivat mekaniikan mitoitukseen. Kameraj{\"a}rjestelm{\"a}n tarkoituksena on helpottaa operaattoreita s{\"a}{\"a}t{\"a}m{\"a}{\"a}n painokoneen tekem{\"a}{\"a} j{\"a}lke{\"a} mahdollistamalla ajon aikaisen painoj{\"a}ljen sek{\"a} rekister{\"o}innin tarkkailun. Suunnittelu tehtiin VTT:ll{\"a} yleisesti k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} olevalla IronCAD 2012 -ohjelmalla ja apuna k{\"a}ytettiin aiemmin suunniteltua Onre-kameraj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}, jossa on k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} samat kamera-, valaisu- ja objektiivikomponentit. 3D-mallinnuksen lis{\"a}ksi suunnittelussa piti kiinnitt{\"a}{\"a} huomiota valmistustekniikan asettamiin rajoituksiin. Mekaniikkasuunnitelmien valmistuttua v{\"a}likappale teetettiin KL Mechanics Oy:ll{\"a} Oulunsalossa, kameraj{\"a}rjestelm{\"a}n alumiini- ja muoviosat valmistettiin VTT:n omalla konepajalla ja 3D-tulostimella. Ty{\"o}n tuloksena on kokoonpantu ja mekaniikaltaan testattu kameraj{\"a}rjestelm{\"a} sek{\"a} paikoilleen asennettu v{\"a}likappale. Kameran ja integroivan pallon mekaniikka sis{\"a}lt{\"a}{\"a} niiden kiinnitykseen tarvittavat osat sek{\"a} niiden koteloinnit. V{\"a}likappale koostuu kahdesta p{\"a}{\"a}tylevyst{\"a}, joiden v{\"a}liss{\"a} on lasi-ikkunoilla varustettu v{\"a}liputki.",
author = "Jarkko Ky{\"o}stil{\"a}",
note = "SDA: MEL Oulun seudun ammattikorkeakoulu ; Kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelma",
year = "2012",
language = "Finnish",
publisher = "Oulu University of Applied Sciences",
address = "Finland",
school = "Oulu University of Applied Sciences",

}

Kyöstilä, J 2012, 'Kamerajärjestelmän miniaturisointi: AMK-opinnäytetyö', Bachelor Degree, Oulu University of Applied Sciences, Oulu.

Kamerajärjestelmän miniaturisointi : AMK-opinnäytetyö. / Kyöstilä, Jarkko.

Oulu : Oulu University of Applied Sciences, 2012. 94 p.

Research output: ThesisBachelor's thesisTheses

TY - THES

T1 - Kamerajärjestelmän miniaturisointi

T2 - AMK-opinnäytetyö

AU - Kyöstilä, Jarkko

N1 - SDA: MEL Oulun seudun ammattikorkeakoulu ; Kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelma

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella, valmistuttaa, kokoonpanna ja asentaa painokoneen välikappale ja siihen kiinnitettävän kamerajärjestelmän mekaniikka VTT:n toimeksiannosta. Kamerat ja objektiivi olivat valmiiksi valittuja komponentteja, joiden ominaisuudet vaikuttivat mekaniikan mitoitukseen. Kamerajärjestelmän tarkoituksena on helpottaa operaattoreita säätämään painokoneen tekemää jälkeä mahdollistamalla ajon aikaisen painojäljen sekä rekisteröinnin tarkkailun. Suunnittelu tehtiin VTT:llä yleisesti käytössä olevalla IronCAD 2012 -ohjelmalla ja apuna käytettiin aiemmin suunniteltua Onre-kamerajärjestelmää, jossa on käytössä samat kamera-, valaisu- ja objektiivikomponentit. 3D-mallinnuksen lisäksi suunnittelussa piti kiinnittää huomiota valmistustekniikan asettamiin rajoituksiin. Mekaniikkasuunnitelmien valmistuttua välikappale teetettiin KL Mechanics Oy:llä Oulunsalossa, kamerajärjestelmän alumiini- ja muoviosat valmistettiin VTT:n omalla konepajalla ja 3D-tulostimella. Työn tuloksena on kokoonpantu ja mekaniikaltaan testattu kamerajärjestelmä sekä paikoilleen asennettu välikappale. Kameran ja integroivan pallon mekaniikka sisältää niiden kiinnitykseen tarvittavat osat sekä niiden koteloinnit. Välikappale koostuu kahdesta päätylevystä, joiden välissä on lasi-ikkunoilla varustettu väliputki.

AB - Opinnäytetyön aiheena oli suunnitella, valmistuttaa, kokoonpanna ja asentaa painokoneen välikappale ja siihen kiinnitettävän kamerajärjestelmän mekaniikka VTT:n toimeksiannosta. Kamerat ja objektiivi olivat valmiiksi valittuja komponentteja, joiden ominaisuudet vaikuttivat mekaniikan mitoitukseen. Kamerajärjestelmän tarkoituksena on helpottaa operaattoreita säätämään painokoneen tekemää jälkeä mahdollistamalla ajon aikaisen painojäljen sekä rekisteröinnin tarkkailun. Suunnittelu tehtiin VTT:llä yleisesti käytössä olevalla IronCAD 2012 -ohjelmalla ja apuna käytettiin aiemmin suunniteltua Onre-kamerajärjestelmää, jossa on käytössä samat kamera-, valaisu- ja objektiivikomponentit. 3D-mallinnuksen lisäksi suunnittelussa piti kiinnittää huomiota valmistustekniikan asettamiin rajoituksiin. Mekaniikkasuunnitelmien valmistuttua välikappale teetettiin KL Mechanics Oy:llä Oulunsalossa, kamerajärjestelmän alumiini- ja muoviosat valmistettiin VTT:n omalla konepajalla ja 3D-tulostimella. Työn tuloksena on kokoonpantu ja mekaniikaltaan testattu kamerajärjestelmä sekä paikoilleen asennettu välikappale. Kameran ja integroivan pallon mekaniikka sisältää niiden kiinnitykseen tarvittavat osat sekä niiden koteloinnit. Välikappale koostuu kahdesta päätylevystä, joiden välissä on lasi-ikkunoilla varustettu väliputki.

M3 - Bachelor's thesis

PB - Oulu University of Applied Sciences

CY - Oulu

ER -

Kyöstilä J. Kamerajärjestelmän miniaturisointi: AMK-opinnäytetyö. Oulu: Oulu University of Applied Sciences, 2012. 94 p.