Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen

Aija Jylhä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tuotteiden prässäyskäyttäytymiseen vaikuttavat materiaalin kuituraaka-ainesisältö ja rakenne (neulos/kangas, sidos), tuotteessa käytetyt saumarakenteet, prässäyslämpötila, höyrytys-, puristus- ja imuajat sekä puristuspaine. Tutkimuksessa mitattiin kuuden erityyppisen materiaalin fysikaalisia ominaisuuksia ja ommeltiin materiaaleihin erilaisia saumarakenteita. Näytepalat prässättiin eri olosuhteissa. Prässätyt näytteet arvosteltiin visuaalisesti ja saumojen lujuudet testattiin. Näin kehitettiin menetelmä tuotteiden prässäyskäyttäytymisen määrittämiseksi palvelemaan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden ja tekstiililaboratorion testaus- ja tuotekehitystarpeita.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages26
ISBN (Print)951-38-3017-9
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number819
ISSN0358-5085

Keywords

  • fabrics
  • pressing
  • measurement methods
  • physical properties

Cite this

Jylhä, A. (1988). Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 819
Jylhä, Aija. / Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 819).
@book{8703b1e4dc6746a28d03bcd5d5681060,
title = "Kankaiden pr{\"a}ss{\"a}ysk{\"a}ytt{\"a}ytymisen m{\"a}{\"a}ritt{\"a}minen",
abstract = "Tuotteiden pr{\"a}ss{\"a}ysk{\"a}ytt{\"a}ytymiseen vaikuttavat materiaalin kuituraaka-ainesis{\"a}lt{\"o} ja rakenne (neulos/kangas, sidos), tuotteessa k{\"a}ytetyt saumarakenteet, pr{\"a}ss{\"a}ysl{\"a}mp{\"o}tila, h{\"o}yrytys-, puristus- ja imuajat sek{\"a} puristuspaine. Tutkimuksessa mitattiin kuuden erityyppisen materiaalin fysikaalisia ominaisuuksia ja ommeltiin materiaaleihin erilaisia saumarakenteita. N{\"a}ytepalat pr{\"a}ss{\"a}ttiin eri olosuhteissa. Pr{\"a}ss{\"a}tyt n{\"a}ytteet arvosteltiin visuaalisesti ja saumojen lujuudet testattiin. N{\"a}in kehitettiin menetelm{\"a} tuotteiden pr{\"a}ss{\"a}ysk{\"a}ytt{\"a}ytymisen m{\"a}{\"a}ritt{\"a}miseksi palvelemaan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden ja tekstiililaboratorion testaus- ja tuotekehitystarpeita.",
keywords = "fabrics, pressing, measurement methods, physical properties",
author = "Aija Jylh{\"a}",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3017-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "819",
address = "Finland",

}

Jylhä, A 1988, Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 819, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen. / Jylhä, Aija.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 819).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen

AU - Jylhä, Aija

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Tuotteiden prässäyskäyttäytymiseen vaikuttavat materiaalin kuituraaka-ainesisältö ja rakenne (neulos/kangas, sidos), tuotteessa käytetyt saumarakenteet, prässäyslämpötila, höyrytys-, puristus- ja imuajat sekä puristuspaine. Tutkimuksessa mitattiin kuuden erityyppisen materiaalin fysikaalisia ominaisuuksia ja ommeltiin materiaaleihin erilaisia saumarakenteita. Näytepalat prässättiin eri olosuhteissa. Prässätyt näytteet arvosteltiin visuaalisesti ja saumojen lujuudet testattiin. Näin kehitettiin menetelmä tuotteiden prässäyskäyttäytymisen määrittämiseksi palvelemaan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden ja tekstiililaboratorion testaus- ja tuotekehitystarpeita.

AB - Tuotteiden prässäyskäyttäytymiseen vaikuttavat materiaalin kuituraaka-ainesisältö ja rakenne (neulos/kangas, sidos), tuotteessa käytetyt saumarakenteet, prässäyslämpötila, höyrytys-, puristus- ja imuajat sekä puristuspaine. Tutkimuksessa mitattiin kuuden erityyppisen materiaalin fysikaalisia ominaisuuksia ja ommeltiin materiaaleihin erilaisia saumarakenteita. Näytepalat prässättiin eri olosuhteissa. Prässätyt näytteet arvosteltiin visuaalisesti ja saumojen lujuudet testattiin. Näin kehitettiin menetelmä tuotteiden prässäyskäyttäytymisen määrittämiseksi palvelemaan tekstiili- ja vaatetusteollisuuden ja tekstiililaboratorion testaus- ja tuotekehitystarpeita.

KW - fabrics

KW - pressing

KW - measurement methods

KW - physical properties

M3 - Report

SN - 951-38-3017-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Jylhä A. Kankaiden prässäyskäyttäytymisen määrittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 26 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 819).