Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat: Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa

Samuel Kaski, Heikki Ailisto (Corresponding author), Arho Suominen

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther book partProfessional

Abstract

Tekoälyyn on viitattu yhtenä aikamme tärkeimmistä teknologioista. Tekoäly voi luoda uutta talouskasvua ja tätä kautta edistää hyvinvointia. Laskentakapasiteetin tehostuminen ja halventuminen, tekoälyn hyödynnettävissä olevan datan määrän kasvu sekä algoritmien kehittyminen ovat johtaneet tekoälyn kehittämisen ja hyödyntämisen kiihtymiseen. Yhä useammat maat ovat tiedostaneet tekoälyn mahdollisuudet ja laatineet kansallisen tekoälystrategian. Suomen Tekoälyohjelma käynnistettiin ensimmäisten joukossa 2017. Sen tavoitteena on viedä Suomi tekoälyn soveltamisen kärkimaiden joukkoon. Tässä raportissa ohjelman ohjausryhmä ja sihteeristö raportoivat edistystä ohjelman aikana ja antavat suosituksia tulevaan. Yritysten esimerkit tekoälyn hyödyntämisestä sekä kansainvälisen tekoälyn asiantuntijapaneelin ajatukset tuovat kontekstia.
Original languageFinnish
Title of host publicationEdelläkävijänä tekoälyaikaan
Subtitle of host publicationTekoälyohjelman loppuraportti
Chapter2
Pages28-42
ISBN (Electronic)978-952-327-411-2
Publication statusPublished - 14 Mar 2019
MoE publication typeD2 Article in professional manuals or guides or professional information systems or text book material

Publication series

SeriesTyö- ja elinkeinoministeriön julkaisuja
Number23

Cite this

Kaski, S., Ailisto, H., & Suominen, A. (2019). Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat: Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa. In Edelläkävijänä tekoälyaikaan: Tekoälyohjelman loppuraportti (pp. 28-42). Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja, No. 23
Kaski, Samuel ; Ailisto, Heikki ; Suominen, Arho. / Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat : Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa. Edelläkävijänä tekoälyaikaan: Tekoälyohjelman loppuraportti . 2019. pp. 28-42 (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja; No. 23).
@inbook{d7b32ade426249fe9ea16046bd02e7d1,
title = "Kansainv{\"a}liset teko{\"a}lyn asiantuntijat: Kohti teko{\"a}lyn kolmatta aaltoa",
abstract = "Teko{\"a}lyyn on viitattu yhten{\"a} aikamme t{\"a}rkeimmist{\"a} teknologioista. Teko{\"a}ly voi luoda uutta talouskasvua ja t{\"a}t{\"a} kautta edist{\"a}{\"a} hyvinvointia. Laskentakapasiteetin tehostuminen ja halventuminen, teko{\"a}lyn hy{\"o}dynnett{\"a}viss{\"a} olevan datan m{\"a}{\"a}r{\"a}n kasvu sek{\"a} algoritmien kehittyminen ovat johtaneet teko{\"a}lyn kehitt{\"a}misen ja hy{\"o}dynt{\"a}misen kiihtymiseen. Yh{\"a} useammat maat ovat tiedostaneet teko{\"a}lyn mahdollisuudet ja laatineet kansallisen teko{\"a}lystrategian. Suomen Teko{\"a}lyohjelma k{\"a}ynnistettiin ensimm{\"a}isten joukossa 2017. Sen tavoitteena on vied{\"a} Suomi teko{\"a}lyn soveltamisen k{\"a}rkimaiden joukkoon. T{\"a}ss{\"a} raportissa ohjelman ohjausryhm{\"a} ja sihteerist{\"o} raportoivat edistyst{\"a} ohjelman aikana ja antavat suosituksia tulevaan. Yritysten esimerkit teko{\"a}lyn hy{\"o}dynt{\"a}misest{\"a} sek{\"a} kansainv{\"a}lisen teko{\"a}lyn asiantuntijapaneelin ajatukset tuovat kontekstia.",
author = "Samuel Kaski and Heikki Ailisto and Arho Suominen",
year = "2019",
month = "3",
day = "14",
language = "Finnish",
series = "Ty{\"o}- ja elinkeinoministeri{\"o}n julkaisuja",
publisher = "Ministry of Economic Affairs and Employment",
number = "23",
pages = "28--42",
booktitle = "Edell{\"a}k{\"a}vij{\"a}n{\"a} teko{\"a}lyaikaan",

}

Kaski, S, Ailisto, H & Suominen, A 2019, Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat: Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa. in Edelläkävijänä tekoälyaikaan: Tekoälyohjelman loppuraportti . Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja, no. 23, pp. 28-42.

Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat : Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa. / Kaski, Samuel; Ailisto, Heikki (Corresponding author); Suominen, Arho.

Edelläkävijänä tekoälyaikaan: Tekoälyohjelman loppuraportti . 2019. p. 28-42 (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja; No. 23).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingOther book partProfessional

TY - CHAP

T1 - Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat

T2 - Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa

AU - Kaski, Samuel

AU - Ailisto, Heikki

AU - Suominen, Arho

PY - 2019/3/14

Y1 - 2019/3/14

N2 - Tekoälyyn on viitattu yhtenä aikamme tärkeimmistä teknologioista. Tekoäly voi luoda uutta talouskasvua ja tätä kautta edistää hyvinvointia. Laskentakapasiteetin tehostuminen ja halventuminen, tekoälyn hyödynnettävissä olevan datan määrän kasvu sekä algoritmien kehittyminen ovat johtaneet tekoälyn kehittämisen ja hyödyntämisen kiihtymiseen. Yhä useammat maat ovat tiedostaneet tekoälyn mahdollisuudet ja laatineet kansallisen tekoälystrategian. Suomen Tekoälyohjelma käynnistettiin ensimmäisten joukossa 2017. Sen tavoitteena on viedä Suomi tekoälyn soveltamisen kärkimaiden joukkoon. Tässä raportissa ohjelman ohjausryhmä ja sihteeristö raportoivat edistystä ohjelman aikana ja antavat suosituksia tulevaan. Yritysten esimerkit tekoälyn hyödyntämisestä sekä kansainvälisen tekoälyn asiantuntijapaneelin ajatukset tuovat kontekstia.

AB - Tekoälyyn on viitattu yhtenä aikamme tärkeimmistä teknologioista. Tekoäly voi luoda uutta talouskasvua ja tätä kautta edistää hyvinvointia. Laskentakapasiteetin tehostuminen ja halventuminen, tekoälyn hyödynnettävissä olevan datan määrän kasvu sekä algoritmien kehittyminen ovat johtaneet tekoälyn kehittämisen ja hyödyntämisen kiihtymiseen. Yhä useammat maat ovat tiedostaneet tekoälyn mahdollisuudet ja laatineet kansallisen tekoälystrategian. Suomen Tekoälyohjelma käynnistettiin ensimmäisten joukossa 2017. Sen tavoitteena on viedä Suomi tekoälyn soveltamisen kärkimaiden joukkoon. Tässä raportissa ohjelman ohjausryhmä ja sihteeristö raportoivat edistystä ohjelman aikana ja antavat suosituksia tulevaan. Yritysten esimerkit tekoälyn hyödyntämisestä sekä kansainvälisen tekoälyn asiantuntijapaneelin ajatukset tuovat kontekstia.

M3 - Other book part

T3 - Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja

SP - 28

EP - 42

BT - Edelläkävijänä tekoälyaikaan

ER -

Kaski S, Ailisto H, Suominen A. Kansainväliset tekoälyn asiantuntijat: Kohti tekoälyn kolmatta aaltoa. In Edelläkävijänä tekoälyaikaan: Tekoälyohjelman loppuraportti . 2019. p. 28-42. (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja; No. 23).