Kartiokalorimetri

Esko Mikkola

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tässä julkaisussa esitetään palotekniseen tutkimukseen ja testaukseen suunnitellun kartiokalorimetrin mittausperiaatteet ja -menetelmät, esitellään laitteisto ja mitattavat suureet sekä kerrotaan mittausmenetelmien soveltavuusalueesta. Laitteen käytön perusteella on jo nyt voitu todeta sen monipuolisuus ja käyttökelpoisuus niin testauksessa kuin tutkimuksessa. Laitteen merkittävimpänä etuna on se, että sillä saadaan yhdellä mittauksella samanaikaisesti tietoa materiaalin tai tuotteen eri palo-ominaissuuksista. Näitä ovat syttyvyys, lämmönvapautumisnopeus, massanmuutosnopeus, palamislämpö, syntyvän savun tiheys, noen tuotto sekä lisälaittein mitattaat savokaasujen koostumus ja pitoisuudet.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
Number of pages24
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.1087
ISSN (Print)0358-5085

Keywords

 • calorimeters
 • fire protection
 • fire resistance
 • fire tests
 • fire safety
 • research
 • measurement
 • methods
 • equipment
 • utilization
 • material tests

Cite this

Mikkola, E. (1990). Kartiokalorimetri. Espoo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1087
Mikkola, Esko. / Kartiokalorimetri. Espoo, 1990. 24 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1087).
@book{0cd58e96a0f24401a11f041d6f2d0377,
title = "Kartiokalorimetri",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n palotekniseen tutkimukseen ja testaukseen suunnitellun kartiokalorimetrin mittausperiaatteet ja -menetelm{\"a}t, esitell{\"a}{\"a}n laitteisto ja mitattavat suureet sek{\"a} kerrotaan mittausmenetelmien soveltavuusalueesta. Laitteen k{\"a}yt{\"o}n perusteella on jo nyt voitu todeta sen monipuolisuus ja k{\"a}ytt{\"o}kelpoisuus niin testauksessa kuin tutkimuksessa. Laitteen merkitt{\"a}vimp{\"a}n{\"a} etuna on se, ett{\"a} sill{\"a} saadaan yhdell{\"a} mittauksella samanaikaisesti tietoa materiaalin tai tuotteen eri palo-ominaissuuksista. N{\"a}it{\"a} ovat syttyvyys, l{\"a}mm{\"o}nvapautumisnopeus, massanmuutosnopeus, palamisl{\"a}mp{\"o}, syntyv{\"a}n savun tiheys, noen tuotto sek{\"a} lis{\"a}laittein mitattaat savokaasujen koostumus ja pitoisuudet.",
keywords = "calorimeters, fire protection, fire resistance, fire tests, fire safety, research, measurement, methods, equipment, utilization, material tests",
author = "Esko Mikkola",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3638-X",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT",
number = "1087",

}

Mikkola, E 1990, Kartiokalorimetri. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1087, Espoo.

Kartiokalorimetri. / Mikkola, Esko.

Espoo, 1990. 24 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1087).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kartiokalorimetri

AU - Mikkola, Esko

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Tässä julkaisussa esitetään palotekniseen tutkimukseen ja testaukseen suunnitellun kartiokalorimetrin mittausperiaatteet ja -menetelmät, esitellään laitteisto ja mitattavat suureet sekä kerrotaan mittausmenetelmien soveltavuusalueesta. Laitteen käytön perusteella on jo nyt voitu todeta sen monipuolisuus ja käyttökelpoisuus niin testauksessa kuin tutkimuksessa. Laitteen merkittävimpänä etuna on se, että sillä saadaan yhdellä mittauksella samanaikaisesti tietoa materiaalin tai tuotteen eri palo-ominaissuuksista. Näitä ovat syttyvyys, lämmönvapautumisnopeus, massanmuutosnopeus, palamislämpö, syntyvän savun tiheys, noen tuotto sekä lisälaittein mitattaat savokaasujen koostumus ja pitoisuudet.

AB - Tässä julkaisussa esitetään palotekniseen tutkimukseen ja testaukseen suunnitellun kartiokalorimetrin mittausperiaatteet ja -menetelmät, esitellään laitteisto ja mitattavat suureet sekä kerrotaan mittausmenetelmien soveltavuusalueesta. Laitteen käytön perusteella on jo nyt voitu todeta sen monipuolisuus ja käyttökelpoisuus niin testauksessa kuin tutkimuksessa. Laitteen merkittävimpänä etuna on se, että sillä saadaan yhdellä mittauksella samanaikaisesti tietoa materiaalin tai tuotteen eri palo-ominaissuuksista. Näitä ovat syttyvyys, lämmönvapautumisnopeus, massanmuutosnopeus, palamislämpö, syntyvän savun tiheys, noen tuotto sekä lisälaittein mitattaat savokaasujen koostumus ja pitoisuudet.

KW - calorimeters

KW - fire protection

KW - fire resistance

KW - fire tests

KW - fire safety

KW - research

KW - measurement

KW - methods

KW - equipment

KW - utilization

KW - material tests

M3 - Report

SN - 951-38-3638-X

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Kartiokalorimetri

CY - Espoo

ER -

Mikkola E. Kartiokalorimetri. Espoo, 1990. 24 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1087).