Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun

Sakari Herranen, Jari Järvinen, Matti Vuori

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tarkastellaan kasvi-, mineraali- ja valkoöljyjen ominaisuuksia ja soveltuvuutta paineilmatyökalujen voiteluun sekä teknisten että työterveydellisten näkökohtien kannalta. Pääpaino on kasvipohjaisissa öljyissä. Laboratoriomittausten avulla selvitellään paineilmatyökalujen kulumista ja voiteluainepäästöjä eri voiteluaineilla ja käyttökokeiden perusteella arvioidaan öljyjen toimivuutta teollisuusympäristössä. Liitteenä on katsaus markkinoilla oleviin paineilma työkaluihin.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages46
ISBN (Print)951-38-3670-3
Publication statusPublished - 1990
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1100
ISSN0358-5085

Keywords

  • lubrication oils
  • vegetable oils
  • air tools powered hand tools
  • occupational safety
  • occupational health

Cite this

Herranen, S., Järvinen, J., & Vuori, M. (1990). Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1100
Herranen, Sakari ; Järvinen, Jari ; Vuori, Matti. / Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1100).
@book{85b91d2b475c48248515564d07235bce,
title = "Kasvi- ja mineraali{\"o}ljyjen soveltuvuus paineilmaty{\"o}kalujen voiteluun",
abstract = "Tarkastellaan kasvi-, mineraali- ja valko{\"o}ljyjen ominaisuuksia ja soveltuvuutta paineilmaty{\"o}kalujen voiteluun sek{\"a} teknisten ett{\"a} ty{\"o}terveydellisten n{\"a}k{\"o}kohtien kannalta. P{\"a}{\"a}paino on kasvipohjaisissa {\"o}ljyiss{\"a}. Laboratoriomittausten avulla selvitell{\"a}{\"a}n paineilmaty{\"o}kalujen kulumista ja voiteluainep{\"a}{\"a}st{\"o}j{\"a} eri voiteluaineilla ja k{\"a}ytt{\"o}kokeiden perusteella arvioidaan {\"o}ljyjen toimivuutta teollisuusymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. Liitteen{\"a} on katsaus markkinoilla oleviin paineilma ty{\"o}kaluihin.",
keywords = "lubrication oils, vegetable oils, air tools powered hand tools, occupational safety, occupational health",
author = "Sakari Herranen and Jari J{\"a}rvinen and Matti Vuori",
year = "1990",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3670-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1100",
address = "Finland",

}

Herranen, S, Järvinen, J & Vuori, M 1990, Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1100, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun. / Herranen, Sakari; Järvinen, Jari; Vuori, Matti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1100).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun

AU - Herranen, Sakari

AU - Järvinen, Jari

AU - Vuori, Matti

PY - 1990

Y1 - 1990

N2 - Tarkastellaan kasvi-, mineraali- ja valkoöljyjen ominaisuuksia ja soveltuvuutta paineilmatyökalujen voiteluun sekä teknisten että työterveydellisten näkökohtien kannalta. Pääpaino on kasvipohjaisissa öljyissä. Laboratoriomittausten avulla selvitellään paineilmatyökalujen kulumista ja voiteluainepäästöjä eri voiteluaineilla ja käyttökokeiden perusteella arvioidaan öljyjen toimivuutta teollisuusympäristössä. Liitteenä on katsaus markkinoilla oleviin paineilma työkaluihin.

AB - Tarkastellaan kasvi-, mineraali- ja valkoöljyjen ominaisuuksia ja soveltuvuutta paineilmatyökalujen voiteluun sekä teknisten että työterveydellisten näkökohtien kannalta. Pääpaino on kasvipohjaisissa öljyissä. Laboratoriomittausten avulla selvitellään paineilmatyökalujen kulumista ja voiteluainepäästöjä eri voiteluaineilla ja käyttökokeiden perusteella arvioidaan öljyjen toimivuutta teollisuusympäristössä. Liitteenä on katsaus markkinoilla oleviin paineilma työkaluihin.

KW - lubrication oils

KW - vegetable oils

KW - air tools powered hand tools

KW - occupational safety

KW - occupational health

M3 - Report

SN - 951-38-3670-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Herranen S, Järvinen J, Vuori M. Kasvi- ja mineraaliöljyjen soveltuvuus paineilmatyökalujen voiteluun. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1990. 46 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1100).