Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin

Kari Nissinen, Veli Möttönen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä raportissa on esitetty yleiskatsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin ja niiden tietolähteisiin. Raportissa on tarkasteltu Suomessa nykyisin käytössä olevia liikuntapaikkojen kysyntää ja tarjontaa kuvaavia indikaattoreita. Lisäksi on selvitetty merkittävimpien liikuntapaikkojen kysyntää ja tarjontaa Suomessa. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Raportissa on myös arvioitu liikunnallisten käyntikertojen määrä Suomen liikuntapaikoissa vuodessa. Tutkimuksessa on tultu johtopäätökseen, että merkittävimmille liikuntapaikoille tulisi määritellä tietyt tunnusluvut (indikaattorit), joita voitaisiin hyödyntää liikuntapaikkojen suunnittelussa, käytön seurannassa ja erilaisissa vertailuissa. Näiden tunnuslukujen tulisi olla yhteismitallisia siten, että yksittäisten liikuntapaikkojen tietojen pohjalta voitaisiin helposti tuottaa myös kunta- ja aluetasoista sekä koko valtakunnan tasoista vertailutietoa. Tutkimuksessa on tehty suositus näistä tunnusluvuista ja menettelytavasta niiden tuottamiseksi. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Electronic)978-951-38-8067-5
ISBN (Print)978-951-38-8066-8
Publication statusPublished - 2013
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number135
ISSN2242-1211

Keywords

  • sports facilities
  • supply
  • demand
  • indicators
  • utilization
  • key figure

Cite this

Nissinen, K., & Möttönen, V. (2013). Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 135
Nissinen, Kari ; Möttönen, Veli. / Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 40 p. (VTT Technology; No. 135).
@book{a853c7846e064626a68479260ec91f8f,
title = "Katsaus liikuntapaikkojen kysynn{\"a}n ja tarjonnan indikaattoreihin",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} raportissa on esitetty yleiskatsaus liikuntapaikkojen kysynn{\"a}n ja tarjonnan indikaattoreihin ja niiden tietol{\"a}hteisiin. Raportissa on tarkasteltu Suomessa nykyisin k{\"a}yt{\"o}ss{\"a} olevia liikuntapaikkojen kysynt{\"a}{\"a} ja tarjontaa kuvaavia indikaattoreita. Lis{\"a}ksi on selvitetty merkitt{\"a}vimpien liikuntapaikkojen kysynt{\"a}{\"a} ja tarjontaa Suomessa. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lis{\"a}tietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Raportissa on my{\"o}s arvioitu liikunnallisten k{\"a}yntikertojen m{\"a}{\"a}r{\"a} Suomen liikuntapaikoissa vuodessa. Tutkimuksessa on tultu johtop{\"a}{\"a}t{\"o}kseen, ett{\"a} merkitt{\"a}vimmille liikuntapaikoille tulisi m{\"a}{\"a}ritell{\"a} tietyt tunnusluvut (indikaattorit), joita voitaisiin hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} liikuntapaikkojen suunnittelussa, k{\"a}yt{\"o}n seurannassa ja erilaisissa vertailuissa. N{\"a}iden tunnuslukujen tulisi olla yhteismitallisia siten, ett{\"a} yksitt{\"a}isten liikuntapaikkojen tietojen pohjalta voitaisiin helposti tuottaa my{\"o}s kunta- ja aluetasoista sek{\"a} koko valtakunnan tasoista vertailutietoa. Tutkimuksessa on tehty suositus n{\"a}ist{\"a} tunnusluvuista ja menettelytavasta niiden tuottamiseksi. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeri{\"o}.",
keywords = "sports facilities, supply, demand, indicators, utilization, key figure",
author = "Kari Nissinen and Veli M{\"o}tt{\"o}nen",
year = "2013",
language = "Finnish",
isbn = "978-951-38-8066-8",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "135",
address = "Finland",

}

Nissinen, K & Möttönen, V 2013, Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin. VTT Technology, no. 135, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin. / Nissinen, Kari; Möttönen, Veli.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 40 p. (VTT Technology; No. 135).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin

AU - Nissinen, Kari

AU - Möttönen, Veli

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tässä raportissa on esitetty yleiskatsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin ja niiden tietolähteisiin. Raportissa on tarkasteltu Suomessa nykyisin käytössä olevia liikuntapaikkojen kysyntää ja tarjontaa kuvaavia indikaattoreita. Lisäksi on selvitetty merkittävimpien liikuntapaikkojen kysyntää ja tarjontaa Suomessa. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Raportissa on myös arvioitu liikunnallisten käyntikertojen määrä Suomen liikuntapaikoissa vuodessa. Tutkimuksessa on tultu johtopäätökseen, että merkittävimmille liikuntapaikoille tulisi määritellä tietyt tunnusluvut (indikaattorit), joita voitaisiin hyödyntää liikuntapaikkojen suunnittelussa, käytön seurannassa ja erilaisissa vertailuissa. Näiden tunnuslukujen tulisi olla yhteismitallisia siten, että yksittäisten liikuntapaikkojen tietojen pohjalta voitaisiin helposti tuottaa myös kunta- ja aluetasoista sekä koko valtakunnan tasoista vertailutietoa. Tutkimuksessa on tehty suositus näistä tunnusluvuista ja menettelytavasta niiden tuottamiseksi. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

AB - Tässä raportissa on esitetty yleiskatsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin ja niiden tietolähteisiin. Raportissa on tarkasteltu Suomessa nykyisin käytössä olevia liikuntapaikkojen kysyntää ja tarjontaa kuvaavia indikaattoreita. Lisäksi on selvitetty merkittävimpien liikuntapaikkojen kysyntää ja tarjontaa Suomessa. Selvitys on laadittu tutkimukseen osallistuneiden kaupunkien (11 kpl) liikuntapaikkatietojen, lajiliittojen antamien lisätietojen, Liikuntapaikat.fi-tietokannan ja VTT:n aiempien aiheeseen liittyvien tutkimusten perusteella. Raportissa on myös arvioitu liikunnallisten käyntikertojen määrä Suomen liikuntapaikoissa vuodessa. Tutkimuksessa on tultu johtopäätökseen, että merkittävimmille liikuntapaikoille tulisi määritellä tietyt tunnusluvut (indikaattorit), joita voitaisiin hyödyntää liikuntapaikkojen suunnittelussa, käytön seurannassa ja erilaisissa vertailuissa. Näiden tunnuslukujen tulisi olla yhteismitallisia siten, että yksittäisten liikuntapaikkojen tietojen pohjalta voitaisiin helposti tuottaa myös kunta- ja aluetasoista sekä koko valtakunnan tasoista vertailutietoa. Tutkimuksessa on tehty suositus näistä tunnusluvuista ja menettelytavasta niiden tuottamiseksi. Tutkimuksen on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

KW - sports facilities

KW - supply

KW - demand

KW - indicators

KW - utilization

KW - key figure

M3 - Report

SN - 978-951-38-8066-8

T3 - VTT Technology

BT - Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Nissinen K, Möttönen V. Katsaus liikuntapaikkojen kysynnän ja tarjonnan indikaattoreihin. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 40 p. (VTT Technology; No. 135).