Katsaus vaihtuvan tiedon suunnitteluohjelmistoihin

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Tässä artikkelissa tarkastellaan eri tyyppisten vaihtuvan tiedon suunnitteluun soveltuvien ohjelmistojen ominaisuuksia. Vaihtuvan tiedon soveltaminen ei kuitenkaan missään nimessä ole pelkkää ohjelmiston valintaa, vaan kyse huomattavasti laajemmasta ja vaativammasta asiasta. Oleellista nimittäin on, että tarjolla on tietoa, jonka perusteella markkinointiviestintä voidaan kohdistaa yksittäisille asiakkaille. Tiedon pitää olla helposti hyödynnettävässä muodossa, yleensä tietokannassa. Lisäksi pitää olla hyvä idea, miten tietoa käytetään. Vasta tämän jälkeen päästään toteutukseen, jossa tarvitaan vaihtuvan tiedon suunnitteluun tarkoitettuja ohjelmistoja ja digitaalisia painokoneita. Tässä artikkelissa vaihtuvaa tietoa sisältävien dokumenttien suunnitteluun tarkoitetut ohjelmistot on jaettu kolmeen ryhmään: FrameMaker ja Quark Xpress -taittoohjelmien laajennukset sekä erillisohjelmat, jotka on suunniteltu nimenomaan vaihtuvan tiedon käsittelyyn. Lisäksi on tarjolla näitä kevyempiä ratkaisuja, jotka perustuvat esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmaan. Vaihtuvan tiedon käsittelyä digitaalisessa painamisessa on käsitelty myös GT-raportissa 211998.
  Original languageFinnish
  Pages (from-to)13-14
  JournalGT-lehti
  Issue number1
  Publication statusPublished - 1999
  MoE publication typeD1 Article in a trade journal

  Cite this

  @article{552f2288fecd438db06bf2551679b438,
  title = "Katsaus vaihtuvan tiedon suunnitteluohjelmistoihin",
  abstract = "T{\"a}ss{\"a} artikkelissa tarkastellaan eri tyyppisten vaihtuvan tiedon suunnitteluun soveltuvien ohjelmistojen ominaisuuksia. Vaihtuvan tiedon soveltaminen ei kuitenkaan miss{\"a}{\"a}n nimess{\"a} ole pelkk{\"a}{\"a} ohjelmiston valintaa, vaan kyse huomattavasti laajemmasta ja vaativammasta asiasta. Oleellista nimitt{\"a}in on, ett{\"a} tarjolla on tietoa, jonka perusteella markkinointiviestint{\"a} voidaan kohdistaa yksitt{\"a}isille asiakkaille. Tiedon pit{\"a}{\"a} olla helposti hy{\"o}dynnett{\"a}v{\"a}ss{\"a} muodossa, yleens{\"a} tietokannassa. Lis{\"a}ksi pit{\"a}{\"a} olla hyv{\"a} idea, miten tietoa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n. Vasta t{\"a}m{\"a}n j{\"a}lkeen p{\"a}{\"a}st{\"a}{\"a}n toteutukseen, jossa tarvitaan vaihtuvan tiedon suunnitteluun tarkoitettuja ohjelmistoja ja digitaalisia painokoneita. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa vaihtuvaa tietoa sis{\"a}lt{\"a}vien dokumenttien suunnitteluun tarkoitetut ohjelmistot on jaettu kolmeen ryhm{\"a}{\"a}n: FrameMaker ja Quark Xpress -taittoohjelmien laajennukset sek{\"a} erillisohjelmat, jotka on suunniteltu nimenomaan vaihtuvan tiedon k{\"a}sittelyyn. Lis{\"a}ksi on tarjolla n{\"a}it{\"a} kevyempi{\"a} ratkaisuja, jotka perustuvat esimerkiksi Word-tekstink{\"a}sittelyohjelmaan. Vaihtuvan tiedon k{\"a}sittely{\"a} digitaalisessa painamisessa on k{\"a}sitelty my{\"o}s GT-raportissa 211998.",
  author = "Asta B{\"a}ck",
  note = "LIS: A3 CA2: 1204 CA: TTE",
  year = "1999",
  language = "Finnish",
  pages = "13--14",
  journal = "GT-lehti",
  issn = "1456-1662",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "1",

  }

  Katsaus vaihtuvan tiedon suunnitteluohjelmistoihin. / Bäck, Asta.

  In: GT-lehti, No. 1, 1999, p. 13-14.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Katsaus vaihtuvan tiedon suunnitteluohjelmistoihin

  AU - Bäck, Asta

  N1 - LIS: A3 CA2: 1204 CA: TTE

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Tässä artikkelissa tarkastellaan eri tyyppisten vaihtuvan tiedon suunnitteluun soveltuvien ohjelmistojen ominaisuuksia. Vaihtuvan tiedon soveltaminen ei kuitenkaan missään nimessä ole pelkkää ohjelmiston valintaa, vaan kyse huomattavasti laajemmasta ja vaativammasta asiasta. Oleellista nimittäin on, että tarjolla on tietoa, jonka perusteella markkinointiviestintä voidaan kohdistaa yksittäisille asiakkaille. Tiedon pitää olla helposti hyödynnettävässä muodossa, yleensä tietokannassa. Lisäksi pitää olla hyvä idea, miten tietoa käytetään. Vasta tämän jälkeen päästään toteutukseen, jossa tarvitaan vaihtuvan tiedon suunnitteluun tarkoitettuja ohjelmistoja ja digitaalisia painokoneita. Tässä artikkelissa vaihtuvaa tietoa sisältävien dokumenttien suunnitteluun tarkoitetut ohjelmistot on jaettu kolmeen ryhmään: FrameMaker ja Quark Xpress -taittoohjelmien laajennukset sekä erillisohjelmat, jotka on suunniteltu nimenomaan vaihtuvan tiedon käsittelyyn. Lisäksi on tarjolla näitä kevyempiä ratkaisuja, jotka perustuvat esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmaan. Vaihtuvan tiedon käsittelyä digitaalisessa painamisessa on käsitelty myös GT-raportissa 211998.

  AB - Tässä artikkelissa tarkastellaan eri tyyppisten vaihtuvan tiedon suunnitteluun soveltuvien ohjelmistojen ominaisuuksia. Vaihtuvan tiedon soveltaminen ei kuitenkaan missään nimessä ole pelkkää ohjelmiston valintaa, vaan kyse huomattavasti laajemmasta ja vaativammasta asiasta. Oleellista nimittäin on, että tarjolla on tietoa, jonka perusteella markkinointiviestintä voidaan kohdistaa yksittäisille asiakkaille. Tiedon pitää olla helposti hyödynnettävässä muodossa, yleensä tietokannassa. Lisäksi pitää olla hyvä idea, miten tietoa käytetään. Vasta tämän jälkeen päästään toteutukseen, jossa tarvitaan vaihtuvan tiedon suunnitteluun tarkoitettuja ohjelmistoja ja digitaalisia painokoneita. Tässä artikkelissa vaihtuvaa tietoa sisältävien dokumenttien suunnitteluun tarkoitetut ohjelmistot on jaettu kolmeen ryhmään: FrameMaker ja Quark Xpress -taittoohjelmien laajennukset sekä erillisohjelmat, jotka on suunniteltu nimenomaan vaihtuvan tiedon käsittelyyn. Lisäksi on tarjolla näitä kevyempiä ratkaisuja, jotka perustuvat esimerkiksi Word-tekstinkäsittelyohjelmaan. Vaihtuvan tiedon käsittelyä digitaalisessa painamisessa on käsitelty myös GT-raportissa 211998.

  M3 - Article

  SP - 13

  EP - 14

  JO - GT-lehti

  JF - GT-lehti

  SN - 1456-1662

  IS - 1

  ER -