Kaupallinen läpimurto on lähellä sanomalehtien hajutetussa digipainamisessa - Ifra 2001

Hannele Antikainen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Sanomalehtien kustantajille on jo tarjolla mahdollisuuksia tuottaa sanomalehtiä digitaalisesti useissa suurkaupungeissa. Vaikka ensimmäisen sukupolven hajautettu palvelu Presspoint kaatui viime vuonna rahapulaan, oli Ifra-näyttelyssä esillä peräti neljän tulostinvalmistajan ratkaisu hajautettuun, digitaaliseen painamiseen perustuvan sanomalehtien tuotantoon. Näitä tarjosivat IBM, Oce, Xeikon ja Xerox. Näissä palveluissa kustantaja lähettää sanomalehden hajautettuun pianopaikkaan ja lehden jakelun hoitaa paikallinen jakelufirma. Sähköisellä tiedostojen siirrolla säästetään aikaa. Digipainaminen tapahtuu yön tunteina ja fyysinen jakelu hoidetaan niin kuin ennenkin. Laitevalmistajilla oli vahva usko hajautetun painamisen mahdollistamaan levikinkasvuun, sillä näin ulkomailla, mutta ainakin toistaiseksi vain muutamissa suurkaupungeissa asustavat lukijat saavat lehtensä tuoreena.
Original languageFinnish
Pages (from-to)3-5
JournalGT-lehti
Issue number7
Publication statusPublished - 2001
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Cite this

@article{35648e82574a4016815274feaa74cda8,
title = "Kaupallinen l{\"a}pimurto on l{\"a}hell{\"a} sanomalehtien hajutetussa digipainamisessa - Ifra 2001",
abstract = "Sanomalehtien kustantajille on jo tarjolla mahdollisuuksia tuottaa sanomalehti{\"a} digitaalisesti useissa suurkaupungeissa. Vaikka ensimm{\"a}isen sukupolven hajautettu palvelu Presspoint kaatui viime vuonna rahapulaan, oli Ifra-n{\"a}yttelyss{\"a} esill{\"a} per{\"a}ti nelj{\"a}n tulostinvalmistajan ratkaisu hajautettuun, digitaaliseen painamiseen perustuvan sanomalehtien tuotantoon. N{\"a}it{\"a} tarjosivat IBM, Oce, Xeikon ja Xerox. N{\"a}iss{\"a} palveluissa kustantaja l{\"a}hett{\"a}{\"a} sanomalehden hajautettuun pianopaikkaan ja lehden jakelun hoitaa paikallinen jakelufirma. S{\"a}hk{\"o}isell{\"a} tiedostojen siirrolla s{\"a}{\"a}stet{\"a}{\"a}n aikaa. Digipainaminen tapahtuu y{\"o}n tunteina ja fyysinen jakelu hoidetaan niin kuin ennenkin. Laitevalmistajilla oli vahva usko hajautetun painamisen mahdollistamaan levikinkasvuun, sill{\"a} n{\"a}in ulkomailla, mutta ainakin toistaiseksi vain muutamissa suurkaupungeissa asustavat lukijat saavat lehtens{\"a} tuoreena.",
author = "Hannele Antikainen",
year = "2001",
language = "Finnish",
pages = "3--5",
journal = "GT-lehti",
issn = "1456-1662",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "7",

}

Kaupallinen läpimurto on lähellä sanomalehtien hajutetussa digipainamisessa - Ifra 2001. / Antikainen, Hannele.

In: GT-lehti, No. 7, 2001, p. 3-5.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kaupallinen läpimurto on lähellä sanomalehtien hajutetussa digipainamisessa - Ifra 2001

AU - Antikainen, Hannele

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Sanomalehtien kustantajille on jo tarjolla mahdollisuuksia tuottaa sanomalehtiä digitaalisesti useissa suurkaupungeissa. Vaikka ensimmäisen sukupolven hajautettu palvelu Presspoint kaatui viime vuonna rahapulaan, oli Ifra-näyttelyssä esillä peräti neljän tulostinvalmistajan ratkaisu hajautettuun, digitaaliseen painamiseen perustuvan sanomalehtien tuotantoon. Näitä tarjosivat IBM, Oce, Xeikon ja Xerox. Näissä palveluissa kustantaja lähettää sanomalehden hajautettuun pianopaikkaan ja lehden jakelun hoitaa paikallinen jakelufirma. Sähköisellä tiedostojen siirrolla säästetään aikaa. Digipainaminen tapahtuu yön tunteina ja fyysinen jakelu hoidetaan niin kuin ennenkin. Laitevalmistajilla oli vahva usko hajautetun painamisen mahdollistamaan levikinkasvuun, sillä näin ulkomailla, mutta ainakin toistaiseksi vain muutamissa suurkaupungeissa asustavat lukijat saavat lehtensä tuoreena.

AB - Sanomalehtien kustantajille on jo tarjolla mahdollisuuksia tuottaa sanomalehtiä digitaalisesti useissa suurkaupungeissa. Vaikka ensimmäisen sukupolven hajautettu palvelu Presspoint kaatui viime vuonna rahapulaan, oli Ifra-näyttelyssä esillä peräti neljän tulostinvalmistajan ratkaisu hajautettuun, digitaaliseen painamiseen perustuvan sanomalehtien tuotantoon. Näitä tarjosivat IBM, Oce, Xeikon ja Xerox. Näissä palveluissa kustantaja lähettää sanomalehden hajautettuun pianopaikkaan ja lehden jakelun hoitaa paikallinen jakelufirma. Sähköisellä tiedostojen siirrolla säästetään aikaa. Digipainaminen tapahtuu yön tunteina ja fyysinen jakelu hoidetaan niin kuin ennenkin. Laitevalmistajilla oli vahva usko hajautetun painamisen mahdollistamaan levikinkasvuun, sillä näin ulkomailla, mutta ainakin toistaiseksi vain muutamissa suurkaupungeissa asustavat lukijat saavat lehtensä tuoreena.

M3 - Article

SP - 3

EP - 5

JO - GT-lehti

JF - GT-lehti

SN - 1456-1662

IS - 7

ER -