Kaupunkialueen automaattivalvonnan ennen-aineiston kerääminen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Ylinopeuksien ja punaista päin ajamisen automaattivalvonta yleistyy kaupunkiympäristössä, mutta Suomessa ei ole tehty laajempaa selvitystä tällaisen valvonnan vaikutuksista. Tämän työn tarkoitus oli kerätä kaupunkialueiden automaattivalvonnan vaikutusarviointitutkimusta varten ennen-aineisto. Aineisto kerättiin Helsingissä, missä on suunniteltu rakentaa 70 valvontapistettä vuosien 2020–2024 aikana.

Työssä tehtiin nopeusmittauksia neljässä tutkimus- ja kontrollikohteessa. Kohteet valittiin yhdessä Helsingin kaupungin edustajien kanssa. Kussakin kohteessa mitattiin ajoneuvojen: 1) pistenopeus kahdessa paikassa ja 2) matka-aika mahdollisimman pitkältä yhtenäiseltä katuosuudelta. Kerätystä aineistosta laskettiin tunnuslukuja kuvaamaan autoilijoiden nopeuksia ennen-tilanteessa.

Varsinaista vaikutusarviointitutkimusta varten tarvittava jälkeen-aineisto tulee kerätä ennen-aineistoa vastaavalla tavalla valvontapisteiden asentamisen ja valvonnan käyttöönoton jälkeen. Jälkeen-mittauksia suunniteltaessa ja toteutettaessa tulee huomioida mahdolliset muutokset kohteissa ja katuympäristössä sekä lainsäädännössä yleisesti.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages52
ISBN (Electronic)978-951-38-8724-7
DOIs
Publication statusPublished - 7 Feb 2020
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Technology
Number368
ISSN2242-1211

Keywords

  • automaattivalvonta
  • nopeusmittaus
  • vaikutustenarviointi

Cite this