Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille

Tuomo Ojanen, Isabel Pinto Seppä, Heli Koukkari, Esa Nykänen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan lämmöneristämisen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on nähtävissä tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin käsittelemään lämmöneristysmateriaaleja ja -tuotteita sekä ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. Lämmöneristetuotteita käsiteltiin kolmena ryhmänä: perinteiset lämmöneristeet, uudet kehittyvät lämmöneristeet ja monitoimiset vaippajärjestelmät. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sekä työpaja ja patenttianalyysi. Tässä julkaisussa esitetään hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden lämmöneristysratkaisuille Suomessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages134
ISBN (Electronic)978-951-38-8254-9
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number169
ISSN2242-1211

Keywords

  • energy-efficiency
  • building envelop
  • thermal insulation
  • roadmap

Cite this

Ojanen, T., Pinto Seppä, I., Koukkari, H., & Nykänen, E. (2014). Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 169
Ojanen, Tuomo ; Pinto Seppä, Isabel ; Koukkari, Heli ; Nykänen, Esa. / Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 134 p. (VTT Technology; No. 169).
@book{8fdb9e7f3cf84b04b90e2341f9d1fea8,
title = "Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen l{\"a}mm{\"o}neristysratkaisuille",
abstract = "Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan l{\"a}mm{\"o}nerist{\"a}misen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on n{\"a}ht{\"a}viss{\"a} tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin k{\"a}sittelem{\"a}{\"a}n l{\"a}mm{\"o}neristysmateriaaleja ja -tuotteita sek{\"a} ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. L{\"a}mm{\"o}neristetuotteita k{\"a}siteltiin kolmena ryhm{\"a}n{\"a}: perinteiset l{\"a}mm{\"o}neristeet, uudet kehittyv{\"a}t l{\"a}mm{\"o}neristeet ja monitoimiset vaippaj{\"a}rjestelm{\"a}t. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sek{\"a} ty{\"o}paja ja patenttianalyysi. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden l{\"a}mm{\"o}neristysratkaisuille Suomessa.",
keywords = "energy-efficiency, building envelop, thermal insulation, roadmap",
author = "Tuomo Ojanen and {Pinto Sepp{\"a}}, Isabel and Heli Koukkari and Esa Nyk{\"a}nen",
note = "Project code: 78153",
year = "2014",
language = "Finnish",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "169",
address = "Finland",

}

Ojanen, T, Pinto Seppä, I, Koukkari, H & Nykänen, E 2014, Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. VTT Technology, no. 169, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. / Ojanen, Tuomo; Pinto Seppä, Isabel; Koukkari, Heli; Nykänen, Esa.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 134 p. (VTT Technology; No. 169).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille

AU - Ojanen, Tuomo

AU - Pinto Seppä, Isabel

AU - Koukkari, Heli

AU - Nykänen, Esa

N1 - Project code: 78153

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan lämmöneristämisen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on nähtävissä tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin käsittelemään lämmöneristysmateriaaleja ja -tuotteita sekä ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. Lämmöneristetuotteita käsiteltiin kolmena ryhmänä: perinteiset lämmöneristeet, uudet kehittyvät lämmöneristeet ja monitoimiset vaippajärjestelmät. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sekä työpaja ja patenttianalyysi. Tässä julkaisussa esitetään hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden lämmöneristysratkaisuille Suomessa.

AB - Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan lämmöneristämisen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on nähtävissä tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin käsittelemään lämmöneristysmateriaaleja ja -tuotteita sekä ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. Lämmöneristetuotteita käsiteltiin kolmena ryhmänä: perinteiset lämmöneristeet, uudet kehittyvät lämmöneristeet ja monitoimiset vaippajärjestelmät. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sekä työpaja ja patenttianalyysi. Tässä julkaisussa esitetään hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden lämmöneristysratkaisuille Suomessa.

KW - energy-efficiency

KW - building envelop

KW - thermal insulation

KW - roadmap

M3 - Report

T3 - VTT Technology

BT - Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Ojanen T, Pinto Seppä I, Koukkari H, Nykänen E. Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 134 p. (VTT Technology; No. 169).