Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille

Tuomo Ojanen, Isabel Pinto Seppä, Heli Koukkari, Esa Nykänen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan lämmöneristämisen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on nähtävissä tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin käsittelemään lämmöneristysmateriaaleja ja -tuotteita sekä ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. Lämmöneristetuotteita käsiteltiin kolmena ryhmänä: perinteiset lämmöneristeet, uudet kehittyvät lämmöneristeet ja monitoimiset vaippajärjestelmät. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sekä työpaja ja patenttianalyysi. Tässä julkaisussa esitetään hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden lämmöneristysratkaisuille Suomessa.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages134
  ISBN (Electronic)978-951-38-8254-9
  Publication statusPublished - 2014
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesVTT Technology
  Number169
  ISSN2242-1211

  Keywords

  • energy-efficiency
  • building envelop
  • thermal insulation
  • roadmap

  Cite this

  Ojanen, T., Pinto Seppä, I., Koukkari, H., & Nykänen, E. (2014). Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 169
  Ojanen, Tuomo ; Pinto Seppä, Isabel ; Koukkari, Heli ; Nykänen, Esa. / Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 134 p. (VTT Technology; No. 169).
  @book{8fdb9e7f3cf84b04b90e2341f9d1fea8,
  title = "Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen l{\"a}mm{\"o}neristysratkaisuille",
  abstract = "Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan l{\"a}mm{\"o}nerist{\"a}misen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on n{\"a}ht{\"a}viss{\"a} tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin k{\"a}sittelem{\"a}{\"a}n l{\"a}mm{\"o}neristysmateriaaleja ja -tuotteita sek{\"a} ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. L{\"a}mm{\"o}neristetuotteita k{\"a}siteltiin kolmena ryhm{\"a}n{\"a}: perinteiset l{\"a}mm{\"o}neristeet, uudet kehittyv{\"a}t l{\"a}mm{\"o}neristeet ja monitoimiset vaippaj{\"a}rjestelm{\"a}t. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sek{\"a} ty{\"o}paja ja patenttianalyysi. T{\"a}ss{\"a} julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden l{\"a}mm{\"o}neristysratkaisuille Suomessa.",
  keywords = "energy-efficiency, building envelop, thermal insulation, roadmap",
  author = "Tuomo Ojanen and {Pinto Sepp{\"a}}, Isabel and Heli Koukkari and Esa Nyk{\"a}nen",
  note = "Project code: 78153",
  year = "2014",
  language = "Finnish",
  series = "VTT Technology",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "169",
  address = "Finland",

  }

  Ojanen, T, Pinto Seppä, I, Koukkari, H & Nykänen, E 2014, Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. VTT Technology, no. 169, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. / Ojanen, Tuomo; Pinto Seppä, Isabel; Koukkari, Heli; Nykänen, Esa.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 134 p. (VTT Technology; No. 169).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille

  AU - Ojanen, Tuomo

  AU - Pinto Seppä, Isabel

  AU - Koukkari, Heli

  AU - Nykänen, Esa

  N1 - Project code: 78153

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan lämmöneristämisen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on nähtävissä tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin käsittelemään lämmöneristysmateriaaleja ja -tuotteita sekä ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. Lämmöneristetuotteita käsiteltiin kolmena ryhmänä: perinteiset lämmöneristeet, uudet kehittyvät lämmöneristeet ja monitoimiset vaippajärjestelmät. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sekä työpaja ja patenttianalyysi. Tässä julkaisussa esitetään hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden lämmöneristysratkaisuille Suomessa.

  AB - Tulevaisuuden energiatehokkaat rakenneratkaisut -hankkeessa (FUTBEMS) selvitettiin, millaisia ovat materiaali-, tuote- ja rakennusteknologian tutkimuksen ja kehityksen painopistealueet, jotka mahdollistavat uusia ulkovaipan lämmöneristämisen ratkaisuja, ja millaisia kehityspolkuja on nähtävissä tuotekehityksen ja rakentamisen kannalta. Selvitys rajattiin käsittelemään lämmöneristysmateriaaleja ja -tuotteita sekä ulkovaipan energiatehokkaita ratkaisuja Suomen ilmastossa. Lämmöneristetuotteita käsiteltiin kolmena ryhmänä: perinteiset lämmöneristeet, uudet kehittyvät lämmöneristeet ja monitoimiset vaippajärjestelmät. Hankkeessa tehtiin state of the art selvitys, asiantuntijoiden haastatteluja sekä työpaja ja patenttianalyysi. Tässä julkaisussa esitetään hankkeen tausta, toteutustapa ja aineiston perusteella koostetut kehityspolut tulevaisuuden lämmöneristysratkaisuille Suomessa.

  KW - energy-efficiency

  KW - building envelop

  KW - thermal insulation

  KW - roadmap

  M3 - Report

  T3 - VTT Technology

  BT - Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Ojanen T, Pinto Seppä I, Koukkari H, Nykänen E. Kehityspolut tulevaisuuden rakennusvaippojen lämmöneristysratkaisuille. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2014. 134 p. (VTT Technology; No. 169).