Kenen kaasua poltat, Eurooppa?

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa on laadittu malli maakaasuskenaarioiden luontiin ja analysointiin. Se perustuu yksittäisen kentän tuotannon kuvaukseen. Tuotantokentät kootaan esiintymiksi ja esiintymät muodostavat tuottajavaltion resurssit. Esiintymät otetaan käyttöön kumulatiivisen tuotannon etenemisen mukaan. Laadittua mallia on käytetty Euroopan maakaasutulevaisuuden arviointiin käyttäen perusurana IEA:n julkaiseman uusimman World Energy Outlook 2012:n mukaista kehityskulkua. Ensin tarkasteltiin perusuraa eri kulmista ja sitten tehtiin muutamia variaatioita ja tarkasteltiin Euroopan kaasunhankinnan tulevaisuutta kussakin tapauksessa. Koska Euroopan oma kaasuntuotanto on laskevalla uralla, niin häiriöttömän kaasunsaannin turvaamisessa Venäjän ja Afrikan toimitukset tulevat olemaan tärkeitä. Sen lisäksi Lähi-idän kaasu täydentää hankintalähdekokonaisuutta oivallisesti. Jos vielä Kaspianmeren alueelta saataisiin siirtokanava suoraan Eurooppaan, niin tällöin hankinta olisi mahdollisimman monipuolinen.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages56
ISBN (Electronic)978-951-38-7844-3
Publication statusPublished - 2012
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesVTT Technology
Number29
ISSN2242-1211

Keywords

  • natural gas
  • modelling
  • natural gas production

Cite this

Forsström, J. (2012). Kenen kaasua poltat, Eurooppa? Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Technology, No. 29
Forsström, Juha. / Kenen kaasua poltat, Eurooppa?. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2012. 56 p. (VTT Technology; No. 29).
@book{7fb723c0167742adb53c89c98ded363e,
title = "Kenen kaasua poltat, Eurooppa?",
abstract = "Julkaisussa on laadittu malli maakaasuskenaarioiden luontiin ja analysointiin. Se perustuu yksitt{\"a}isen kent{\"a}n tuotannon kuvaukseen. Tuotantokent{\"a}t kootaan esiintymiksi ja esiintym{\"a}t muodostavat tuottajavaltion resurssit. Esiintym{\"a}t otetaan k{\"a}ytt{\"o}{\"o}n kumulatiivisen tuotannon etenemisen mukaan. Laadittua mallia on k{\"a}ytetty Euroopan maakaasutulevaisuuden arviointiin k{\"a}ytt{\"a}en perusurana IEA:n julkaiseman uusimman World Energy Outlook 2012:n mukaista kehityskulkua. Ensin tarkasteltiin perusuraa eri kulmista ja sitten tehtiin muutamia variaatioita ja tarkasteltiin Euroopan kaasunhankinnan tulevaisuutta kussakin tapauksessa. Koska Euroopan oma kaasuntuotanto on laskevalla uralla, niin h{\"a}iri{\"o}tt{\"o}m{\"a}n kaasunsaannin turvaamisessa Ven{\"a}j{\"a}n ja Afrikan toimitukset tulevat olemaan t{\"a}rkeit{\"a}. Sen lis{\"a}ksi L{\"a}hi-id{\"a}n kaasu t{\"a}ydent{\"a}{\"a} hankintal{\"a}hdekokonaisuutta oivallisesti. Jos viel{\"a} Kaspianmeren alueelta saataisiin siirtokanava suoraan Eurooppaan, niin t{\"a}ll{\"o}in hankinta olisi mahdollisimman monipuolinen.",
keywords = "natural gas, modelling, natural gas production",
author = "Juha Forsstr{\"o}m",
note = "Project code: 38142",
year = "2012",
language = "Finnish",
series = "VTT Technology",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "29",
address = "Finland",

}

Forsström, J 2012, Kenen kaasua poltat, Eurooppa? VTT Technology, no. 29, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kenen kaasua poltat, Eurooppa? / Forsström, Juha.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 2012. 56 p. (VTT Technology; No. 29).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kenen kaasua poltat, Eurooppa?

AU - Forsström, Juha

N1 - Project code: 38142

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Julkaisussa on laadittu malli maakaasuskenaarioiden luontiin ja analysointiin. Se perustuu yksittäisen kentän tuotannon kuvaukseen. Tuotantokentät kootaan esiintymiksi ja esiintymät muodostavat tuottajavaltion resurssit. Esiintymät otetaan käyttöön kumulatiivisen tuotannon etenemisen mukaan. Laadittua mallia on käytetty Euroopan maakaasutulevaisuuden arviointiin käyttäen perusurana IEA:n julkaiseman uusimman World Energy Outlook 2012:n mukaista kehityskulkua. Ensin tarkasteltiin perusuraa eri kulmista ja sitten tehtiin muutamia variaatioita ja tarkasteltiin Euroopan kaasunhankinnan tulevaisuutta kussakin tapauksessa. Koska Euroopan oma kaasuntuotanto on laskevalla uralla, niin häiriöttömän kaasunsaannin turvaamisessa Venäjän ja Afrikan toimitukset tulevat olemaan tärkeitä. Sen lisäksi Lähi-idän kaasu täydentää hankintalähdekokonaisuutta oivallisesti. Jos vielä Kaspianmeren alueelta saataisiin siirtokanava suoraan Eurooppaan, niin tällöin hankinta olisi mahdollisimman monipuolinen.

AB - Julkaisussa on laadittu malli maakaasuskenaarioiden luontiin ja analysointiin. Se perustuu yksittäisen kentän tuotannon kuvaukseen. Tuotantokentät kootaan esiintymiksi ja esiintymät muodostavat tuottajavaltion resurssit. Esiintymät otetaan käyttöön kumulatiivisen tuotannon etenemisen mukaan. Laadittua mallia on käytetty Euroopan maakaasutulevaisuuden arviointiin käyttäen perusurana IEA:n julkaiseman uusimman World Energy Outlook 2012:n mukaista kehityskulkua. Ensin tarkasteltiin perusuraa eri kulmista ja sitten tehtiin muutamia variaatioita ja tarkasteltiin Euroopan kaasunhankinnan tulevaisuutta kussakin tapauksessa. Koska Euroopan oma kaasuntuotanto on laskevalla uralla, niin häiriöttömän kaasunsaannin turvaamisessa Venäjän ja Afrikan toimitukset tulevat olemaan tärkeitä. Sen lisäksi Lähi-idän kaasu täydentää hankintalähdekokonaisuutta oivallisesti. Jos vielä Kaspianmeren alueelta saataisiin siirtokanava suoraan Eurooppaan, niin tällöin hankinta olisi mahdollisimman monipuolinen.

KW - natural gas

KW - modelling

KW - natural gas production

M3 - Report

T3 - VTT Technology

BT - Kenen kaasua poltat, Eurooppa?

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Forsström J. Kenen kaasua poltat, Eurooppa? Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 2012. 56 p. (VTT Technology; No. 29).