Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast

Tapio Rantala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksessa perehdyttiin keraamisia muotteja käyttäviin Shaw- ja Unicast-valumenetelmiin. Kirjallisuuden avulla selvitettiin muottimateriaalien ja muottien ominaisauksia, ja tutustuttiin muottien valmistusprosesseihin. Kokeellisessa osassa vertailtiin eri muottimateriaaliyhdistelmiä, tutkittiin muottien mittatarkkuutta ja muottien käyttäytymistä eri metalleja valettaessa. Lisäksi on esitetty eräällä muottimateriaaliyhdistelmällä valmistettavan muotin kustannusjakautuma.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Print)951-38-1470-X
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports
Number100
ISSN0358-5077

Fingerprint

ceramics

Cite this

Rantala, T. (1982). Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, No. 100
Rantala, Tapio. / Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 100).
@book{53e162b905cb4d3cae8ce7739ef94c7b,
title = "Keraamisten muottien valmistusmenetelm{\"a}t Shaw ja Unicast",
abstract = "Tutkimuksessa perehdyttiin keraamisia muotteja k{\"a}ytt{\"a}viin Shaw- ja Unicast-valumenetelmiin. Kirjallisuuden avulla selvitettiin muottimateriaalien ja muottien ominaisauksia, ja tutustuttiin muottien valmistusprosesseihin. Kokeellisessa osassa vertailtiin eri muottimateriaaliyhdistelmi{\"a}, tutkittiin muottien mittatarkkuutta ja muottien k{\"a}ytt{\"a}ytymist{\"a} eri metalleja valettaessa. Lis{\"a}ksi on esitetty er{\"a}{\"a}ll{\"a} muottimateriaaliyhdistelm{\"a}ll{\"a} valmistettavan muotin kustannusjakautuma.",
author = "Tapio Rantala",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1470-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "100",
address = "Finland",

}

Rantala, T 1982, Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports, no. 100, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast. / Rantala, Tapio.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 100).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast

AU - Rantala, Tapio

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Tutkimuksessa perehdyttiin keraamisia muotteja käyttäviin Shaw- ja Unicast-valumenetelmiin. Kirjallisuuden avulla selvitettiin muottimateriaalien ja muottien ominaisauksia, ja tutustuttiin muottien valmistusprosesseihin. Kokeellisessa osassa vertailtiin eri muottimateriaaliyhdistelmiä, tutkittiin muottien mittatarkkuutta ja muottien käyttäytymistä eri metalleja valettaessa. Lisäksi on esitetty eräällä muottimateriaaliyhdistelmällä valmistettavan muotin kustannusjakautuma.

AB - Tutkimuksessa perehdyttiin keraamisia muotteja käyttäviin Shaw- ja Unicast-valumenetelmiin. Kirjallisuuden avulla selvitettiin muottimateriaalien ja muottien ominaisauksia, ja tutustuttiin muottien valmistusprosesseihin. Kokeellisessa osassa vertailtiin eri muottimateriaaliyhdistelmiä, tutkittiin muottien mittatarkkuutta ja muottien käyttäytymistä eri metalleja valettaessa. Lisäksi on esitetty eräällä muottimateriaaliyhdistelmällä valmistettavan muotin kustannusjakautuma.

M3 - Report

SN - 951-38-1470-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports

BT - Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Rantala T. Keraamisten muottien valmistusmenetelmät Shaw ja Unicast. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tutkimuksia - Research Reports; No. 100).