Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

Abstract

Keskiresoluution kuviin voidaan laskea kuvat, joiden erotuskyky on niin karkea, että tulkinta voidaan perustaa erillisten kuvanalkioiden käsittelyyn. Tulkinta kattaa laajahkoja alueita ja on suhteellisen yleispiirteistä. Menetelmät ovat kehittymässä entistä automaattisemmiksi. Mitä karkeampi erotuskyky sitä useampia maastotyyppejä mahtuu saman kuvanalkion sisään. Uusimmat tulkintamenetelmät pystyvät ottamaan tämän huomioon.
Original languageFinnish
Title of host publicationPikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet
Subtitle of host publicationMaanmittaustieteiden Päivät 20-21.11.2003
EditorsJuha Jokela
Place of PublicationEspoo
Pages24 - 27
Publication statusPublished - 2003
MoE publication typeD3 Professional conference proceedings

Publication series

SeriesMaanmittaustieteiden Seuran julkaisu
Number40

Cite this

Häme, T. (2003). Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa. In J. Jokela (Ed.), Pikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet: Maanmittaustieteiden Päivät 20-21.11.2003 (pp. 24 - 27). Espoo. Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu, No. 40
Häme, Tuomas. / Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa. Pikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet: Maanmittaustieteiden Päivät 20-21.11.2003. editor / Juha Jokela. Espoo, 2003. pp. 24 - 27 (Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu; No. 40).
@inproceedings{280e22a9b59c457eafa1a426e1fcb5ae,
title = "Keskiresoluutioisten satelliittikuvien k{\"a}ytt{\"o} luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa",
abstract = "Keskiresoluution kuviin voidaan laskea kuvat, joiden erotuskyky on niin karkea, ett{\"a} tulkinta voidaan perustaa erillisten kuvanalkioiden k{\"a}sittelyyn. Tulkinta kattaa laajahkoja alueita ja on suhteellisen yleispiirteist{\"a}. Menetelm{\"a}t ovat kehittym{\"a}ss{\"a} entist{\"a} automaattisemmiksi. Mit{\"a} karkeampi erotuskyky sit{\"a} useampia maastotyyppej{\"a} mahtuu saman kuvanalkion sis{\"a}{\"a}n. Uusimmat tulkintamenetelm{\"a}t pystyv{\"a}t ottamaan t{\"a}m{\"a}n huomioon.",
author = "Tuomas H{\"a}me",
note = "CA2: TTE1 CA: TTE",
year = "2003",
language = "Finnish",
series = "Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu",
number = "40",
pages = "24 -- 27",
editor = "Jokela, {Juha }",
booktitle = "Pikseleit{\"a} ja pistepilvi{\"a} - kuvauksen uudet ulottuvuudet",

}

Häme, T 2003, Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa. in J Jokela (ed.), Pikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet: Maanmittaustieteiden Päivät 20-21.11.2003. Espoo, Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu, no. 40, pp. 24 - 27.

Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa. / Häme, Tuomas.

Pikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet: Maanmittaustieteiden Päivät 20-21.11.2003. ed. / Juha Jokela. Espoo, 2003. p. 24 - 27 (Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu; No. 40).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference article in proceedingsProfessional

TY - GEN

T1 - Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa

AU - Häme, Tuomas

N1 - CA2: TTE1 CA: TTE

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Keskiresoluution kuviin voidaan laskea kuvat, joiden erotuskyky on niin karkea, että tulkinta voidaan perustaa erillisten kuvanalkioiden käsittelyyn. Tulkinta kattaa laajahkoja alueita ja on suhteellisen yleispiirteistä. Menetelmät ovat kehittymässä entistä automaattisemmiksi. Mitä karkeampi erotuskyky sitä useampia maastotyyppejä mahtuu saman kuvanalkion sisään. Uusimmat tulkintamenetelmät pystyvät ottamaan tämän huomioon.

AB - Keskiresoluution kuviin voidaan laskea kuvat, joiden erotuskyky on niin karkea, että tulkinta voidaan perustaa erillisten kuvanalkioiden käsittelyyn. Tulkinta kattaa laajahkoja alueita ja on suhteellisen yleispiirteistä. Menetelmät ovat kehittymässä entistä automaattisemmiksi. Mitä karkeampi erotuskyky sitä useampia maastotyyppejä mahtuu saman kuvanalkion sisään. Uusimmat tulkintamenetelmät pystyvät ottamaan tämän huomioon.

M3 - Conference article in proceedings

T3 - Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu

SP - 24

EP - 27

BT - Pikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet

A2 - Jokela, Juha

CY - Espoo

ER -

Häme T. Keskiresoluutioisten satelliittikuvien käyttö luonnonvarojen kartoituksessa ja seurannassa. In Jokela J, editor, Pikseleitä ja pistepilviä - kuvauksen uudet ulottuvuudet: Maanmittaustieteiden Päivät 20-21.11.2003. Espoo. 2003. p. 24 - 27. (Maanmittaustieteiden Seuran julkaisu; No. 40).