Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein

Rauno Vaulamo, Jouni Hietalahti

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kevytsorabetonista irrotettujen eri kokoisten lieriöiden ja normaalikuutioiden (särmä 200 mm) puristuslujuuksien välistä riippuvuutta. Samalla tutkittiin myös normaalikuution ja normaalilieriön sekä normaalikuution ja 150 mm:n särmäisen kuution puristuslujuuksien välistä riippuvuutta. Tutkimuksessa voitiin todeta, että puristuslujuuden määritys porausnäytteiden avulla on kevytsorabetonilla epävarmempaa kuin tavallisella betonilla, mutta saatujen tulosten perusteella voidaan menetelmää pitää kuitenkin riittävän tarkkana arvioitaessa rakenteen kevytsorabetonin puristuslujuutta. Tutkimuksessa voitiin myös todeta, että normaalikuution ja normaalilieriön puristuslujuuksien suhde poikkeaa jonkin verran tavallisen betonin vastaavasta suhteesta, mutta sen sijaan normaalikuution ja 150 mm:n kuution puristuslujuuksien suhde on likimain sama kuin tavallisella betonilla.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages32
ISBN (Print)951-38-0260-2
Publication statusPublished - 1975
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto
Number39
ISSN0355-3442

Fingerprint

Compressive Strength

Cite this

Vaulamo, R., & Hietalahti, J. (1975). Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein. VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, No. 39
Vaulamo, Rauno ; Hietalahti, Jouni. / Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein. VTT Technical Research Centre of Finland, 1975. 32 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 39).
@book{8221f143f1234d2e8da248631a1c1522,
title = "Kevytsorabetonin puristuslujuuden m{\"a}{\"a}ritys porausn{\"a}yttein",
abstract = "Tutkimuksen tarkoituksena oli selvitt{\"a}{\"a} kevytsorabetonista irrotettujen eri kokoisten lieri{\"o}iden ja normaalikuutioiden (s{\"a}rm{\"a} 200 mm) puristuslujuuksien v{\"a}list{\"a} riippuvuutta. Samalla tutkittiin my{\"o}s normaalikuution ja normaalilieri{\"o}n sek{\"a} normaalikuution ja 150 mm:n s{\"a}rm{\"a}isen kuution puristuslujuuksien v{\"a}list{\"a} riippuvuutta. Tutkimuksessa voitiin todeta, ett{\"a} puristuslujuuden m{\"a}{\"a}ritys porausn{\"a}ytteiden avulla on kevytsorabetonilla ep{\"a}varmempaa kuin tavallisella betonilla, mutta saatujen tulosten perusteella voidaan menetelm{\"a}{\"a} pit{\"a}{\"a} kuitenkin riitt{\"a}v{\"a}n tarkkana arvioitaessa rakenteen kevytsorabetonin puristuslujuutta. Tutkimuksessa voitiin my{\"o}s todeta, ett{\"a} normaalikuution ja normaalilieri{\"o}n puristuslujuuksien suhde poikkeaa jonkin verran tavallisen betonin vastaavasta suhteesta, mutta sen sijaan normaalikuution ja 150 mm:n kuution puristuslujuuksien suhde on likimain sama kuin tavallisella betonilla.",
author = "Rauno Vaulamo and Jouni Hietalahti",
year = "1975",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-0260-2",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "39",
address = "Finland",

}

Vaulamo, R & Hietalahti, J 1975, Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto, no. 39, VTT Technical Research Centre of Finland.

Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein. / Vaulamo, Rauno; Hietalahti, Jouni.

VTT Technical Research Centre of Finland, 1975. 32 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 39).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein

AU - Vaulamo, Rauno

AU - Hietalahti, Jouni

PY - 1975

Y1 - 1975

N2 - Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kevytsorabetonista irrotettujen eri kokoisten lieriöiden ja normaalikuutioiden (särmä 200 mm) puristuslujuuksien välistä riippuvuutta. Samalla tutkittiin myös normaalikuution ja normaalilieriön sekä normaalikuution ja 150 mm:n särmäisen kuution puristuslujuuksien välistä riippuvuutta. Tutkimuksessa voitiin todeta, että puristuslujuuden määritys porausnäytteiden avulla on kevytsorabetonilla epävarmempaa kuin tavallisella betonilla, mutta saatujen tulosten perusteella voidaan menetelmää pitää kuitenkin riittävän tarkkana arvioitaessa rakenteen kevytsorabetonin puristuslujuutta. Tutkimuksessa voitiin myös todeta, että normaalikuution ja normaalilieriön puristuslujuuksien suhde poikkeaa jonkin verran tavallisen betonin vastaavasta suhteesta, mutta sen sijaan normaalikuution ja 150 mm:n kuution puristuslujuuksien suhde on likimain sama kuin tavallisella betonilla.

AB - Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kevytsorabetonista irrotettujen eri kokoisten lieriöiden ja normaalikuutioiden (särmä 200 mm) puristuslujuuksien välistä riippuvuutta. Samalla tutkittiin myös normaalikuution ja normaalilieriön sekä normaalikuution ja 150 mm:n särmäisen kuution puristuslujuuksien välistä riippuvuutta. Tutkimuksessa voitiin todeta, että puristuslujuuden määritys porausnäytteiden avulla on kevytsorabetonilla epävarmempaa kuin tavallisella betonilla, mutta saatujen tulosten perusteella voidaan menetelmää pitää kuitenkin riittävän tarkkana arvioitaessa rakenteen kevytsorabetonin puristuslujuutta. Tutkimuksessa voitiin myös todeta, että normaalikuution ja normaalilieriön puristuslujuuksien suhde poikkeaa jonkin verran tavallisen betonin vastaavasta suhteesta, mutta sen sijaan normaalikuution ja 150 mm:n kuution puristuslujuuksien suhde on likimain sama kuin tavallisella betonilla.

M3 - Report

SN - 951-38-0260-2

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto

BT - Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Vaulamo R, Hietalahti J. Kevytsorabetonin puristuslujuuden määritys porausnäyttein. VTT Technical Research Centre of Finland, 1975. 32 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: Betonitekniikan laboratorio. Tiedonanto; No. 39).