Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus

Yrjö Solantausta, Paterson McKeough

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kiinteiden polttoaineiden hydraustutkimusta tarkastellaan luomalla katsaus sen taustaan, kehitykseen ja koetoimintaan. Erityisesti keskitytään suoran nesteytyksen koetoimintavaihtoehtojen tarkasteluun. Ensiksi käsitellään lyhyesti kivihiilen hydrausta ja selvitetään sen pohjalta kehittyneen biomassan hydraustutkimuksen lähtökohdat. Raakaaineiden kemiallisen ja fysikaalisen rakenteen sekä ominaisuuksien vaikutusta hydrauksen mekanismeihin tarkastellaan vertaillen turvetta ja kivihiiltä. Hydrauksella saatavia nestemäisiä tuotteita ja niiden analysointia selvitetään. Lopuksi luodaan katsaus hydraustutkimuksessa käytettyihin koelaitteistoihin ja tarvittaviin resursseihin. Panoskoejärjestelyjä tarkastellaan yksityiskohtaisesti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages72
ISBN (Print)951-38-1728-8
Publication statusPublished - 1983
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number215
ISSN0358-5085

Fingerprint

Hydrogenation
Pressure

Cite this

Solantausta, Y., & McKeough, P. (1983). Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 215
Solantausta, Yrjö ; McKeough, Paterson. / Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 215).
@book{9d1a3283c480409b956f3cca3372ee84,
title = "Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus",
abstract = "Kiinteiden polttoaineiden hydraustutkimusta tarkastellaan luomalla katsaus sen taustaan, kehitykseen ja koetoimintaan. Erityisesti keskityt{\"a}{\"a}n suoran nesteytyksen koetoimintavaihtoehtojen tarkasteluun. Ensiksi k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n lyhyesti kivihiilen hydrausta ja selvitet{\"a}{\"a}n sen pohjalta kehittyneen biomassan hydraustutkimuksen l{\"a}ht{\"o}kohdat. Raakaaineiden kemiallisen ja fysikaalisen rakenteen sek{\"a} ominaisuuksien vaikutusta hydrauksen mekanismeihin tarkastellaan vertaillen turvetta ja kivihiilt{\"a}. Hydrauksella saatavia nestem{\"a}isi{\"a} tuotteita ja niiden analysointia selvitet{\"a}{\"a}n. Lopuksi luodaan katsaus hydraustutkimuksessa k{\"a}ytettyihin koelaitteistoihin ja tarvittaviin resursseihin. Panoskoej{\"a}rjestelyj{\"a} tarkastellaan yksityiskohtaisesti.",
author = "Yrj{\"o} Solantausta and Paterson McKeough",
year = "1983",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1728-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "215",
address = "Finland",

}

Solantausta, Y & McKeough, P 1983, Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 215, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus. / Solantausta, Yrjö; McKeough, Paterson.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 215).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus

AU - Solantausta, Yrjö

AU - McKeough, Paterson

PY - 1983

Y1 - 1983

N2 - Kiinteiden polttoaineiden hydraustutkimusta tarkastellaan luomalla katsaus sen taustaan, kehitykseen ja koetoimintaan. Erityisesti keskitytään suoran nesteytyksen koetoimintavaihtoehtojen tarkasteluun. Ensiksi käsitellään lyhyesti kivihiilen hydrausta ja selvitetään sen pohjalta kehittyneen biomassan hydraustutkimuksen lähtökohdat. Raakaaineiden kemiallisen ja fysikaalisen rakenteen sekä ominaisuuksien vaikutusta hydrauksen mekanismeihin tarkastellaan vertaillen turvetta ja kivihiiltä. Hydrauksella saatavia nestemäisiä tuotteita ja niiden analysointia selvitetään. Lopuksi luodaan katsaus hydraustutkimuksessa käytettyihin koelaitteistoihin ja tarvittaviin resursseihin. Panoskoejärjestelyjä tarkastellaan yksityiskohtaisesti.

AB - Kiinteiden polttoaineiden hydraustutkimusta tarkastellaan luomalla katsaus sen taustaan, kehitykseen ja koetoimintaan. Erityisesti keskitytään suoran nesteytyksen koetoimintavaihtoehtojen tarkasteluun. Ensiksi käsitellään lyhyesti kivihiilen hydrausta ja selvitetään sen pohjalta kehittyneen biomassan hydraustutkimuksen lähtökohdat. Raakaaineiden kemiallisen ja fysikaalisen rakenteen sekä ominaisuuksien vaikutusta hydrauksen mekanismeihin tarkastellaan vertaillen turvetta ja kivihiiltä. Hydrauksella saatavia nestemäisiä tuotteita ja niiden analysointia selvitetään. Lopuksi luodaan katsaus hydraustutkimuksessa käytettyihin koelaitteistoihin ja tarvittaviin resursseihin. Panoskoejärjestelyjä tarkastellaan yksityiskohtaisesti.

M3 - Report

SN - 951-38-1728-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Solantausta Y, McKeough P. Kiinteiden polttoaineiden korkeapainehydraus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1983. 72 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 215).