Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen

Mauri Marttila, Sari Äijälä, Timo Aho

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Rakennusten energiataloudellisesti järkevä käyttö estyy usein muista kuin rakennus- tai laiteteknisistä syistä. Ongemat kytkeytyvät kiinteistönhoito-organisaatioon, sen hallintoon, sopimuksiin, tiedottamiseen sekä henkilöston työmotivaatioon, perehdyttämiseen, työnopastukseen, koulutukseen ja palkkaukseen. Kiinteistönhoito-organisaation toiminnan kehittämisellä on ratkaiseva merkitys energiatalouden parantamisessa. Tutkimuksessa laadittiin kiinteistönhoitosopimusmallisto sekä malleja alalle soveltuvista palkkausjärjestelmistä, henkilöstön perehdyttämisestä ja työnopastuksesta sekä tiedottamisesta erilaisissa hoito-organisaatioissa . Lisäksi tehtiin suositus energiataloudellisiin korjaus- ja perusparannustoimenpiteisiin liittyvästä päätoksentekomenettelystä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä ja annettiin ohjeita kaupunkien rakennusten yiläpito-organisaatioiden kehittämiseksi. Projektissa koottiin tietopaketteja kiinteistönhoidon organisoinnin ja kiinteistönhoitokustannusten kehityksestä, koulutuksesta ja alan keskeisimmistä tutkimustuloksista. Tulokset palvelevat ensisijassa useampiasuntoisia asuinkiinteistöjä ja toissijaisesti myös muita kiinteistöjä, kuten kuntien omistamia kiinteistojä sekä liike- ja toimistokiinteistöjä. Organisaatioprojektista on laadittu yhdeksän osaraporttia ja tämä yhteenvetoraportti.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages168
ISBN (Print)951-38-3172-8
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number879
ISSN0358-5085

Keywords

  • buildings
  • real estate
  • management
  • maintenance
  • organization theory
  • energy consumption
  • maintenance standards
  • personnel development

Cite this

Marttila, M., Äijälä, S., & Aho, T. (1988). Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 879
Marttila, Mauri ; Äijälä, Sari ; Aho, Timo. / Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 168 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 879).
@book{6b60af827e02486282ad12970ab49fa5,
title = "Kiinteist{\"o}nhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehitt{\"a}minen",
abstract = "Rakennusten energiataloudellisesti j{\"a}rkev{\"a} k{\"a}ytt{\"o} estyy usein muista kuin rakennus- tai laiteteknisist{\"a} syist{\"a}. Ongemat kytkeytyv{\"a}t kiinteist{\"o}nhoito-organisaatioon, sen hallintoon, sopimuksiin, tiedottamiseen sek{\"a} henkil{\"o}ston ty{\"o}motivaatioon, perehdytt{\"a}miseen, ty{\"o}nopastukseen, koulutukseen ja palkkaukseen. Kiinteist{\"o}nhoito-organisaation toiminnan kehitt{\"a}misell{\"a} on ratkaiseva merkitys energiatalouden parantamisessa. Tutkimuksessa laadittiin kiinteist{\"o}nhoitosopimusmallisto sek{\"a} malleja alalle soveltuvista palkkausj{\"a}rjestelmist{\"a}, henkil{\"o}st{\"o}n perehdytt{\"a}misest{\"a} ja ty{\"o}nopastuksesta sek{\"a} tiedottamisesta erilaisissa hoito-organisaatioissa . Lis{\"a}ksi tehtiin suositus energiataloudellisiin korjaus- ja perusparannustoimenpiteisiin liittyv{\"a}st{\"a} p{\"a}{\"a}toksentekomenettelyst{\"a} asunto- ja kiinteist{\"o}osakeyhti{\"o}iss{\"a} ja annettiin ohjeita kaupunkien rakennusten yil{\"a}pito-organisaatioiden kehitt{\"a}miseksi. Projektissa koottiin tietopaketteja kiinteist{\"o}nhoidon organisoinnin ja kiinteist{\"o}nhoitokustannusten kehityksest{\"a}, koulutuksesta ja alan keskeisimmist{\"a} tutkimustuloksista. Tulokset palvelevat ensisijassa useampiasuntoisia asuinkiinteist{\"o}j{\"a} ja toissijaisesti my{\"o}s muita kiinteist{\"o}j{\"a}, kuten kuntien omistamia kiinteistoj{\"a} sek{\"a} liike- ja toimistokiinteist{\"o}j{\"a}. Organisaatioprojektista on laadittu yhdeks{\"a}n osaraporttia ja t{\"a}m{\"a} yhteenvetoraportti.",
keywords = "buildings, real estate, management, maintenance, organization theory, energy consumption, maintenance standards, personnel development",
author = "Mauri Marttila and Sari {\"A}ij{\"a}l{\"a} and Timo Aho",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3172-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "879",
address = "Finland",

}

Marttila, M, Äijälä, S & Aho, T 1988, Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 879, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen. / Marttila, Mauri; Äijälä, Sari; Aho, Timo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 168 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 879).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen

AU - Marttila, Mauri

AU - Äijälä, Sari

AU - Aho, Timo

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Rakennusten energiataloudellisesti järkevä käyttö estyy usein muista kuin rakennus- tai laiteteknisistä syistä. Ongemat kytkeytyvät kiinteistönhoito-organisaatioon, sen hallintoon, sopimuksiin, tiedottamiseen sekä henkilöston työmotivaatioon, perehdyttämiseen, työnopastukseen, koulutukseen ja palkkaukseen. Kiinteistönhoito-organisaation toiminnan kehittämisellä on ratkaiseva merkitys energiatalouden parantamisessa. Tutkimuksessa laadittiin kiinteistönhoitosopimusmallisto sekä malleja alalle soveltuvista palkkausjärjestelmistä, henkilöstön perehdyttämisestä ja työnopastuksesta sekä tiedottamisesta erilaisissa hoito-organisaatioissa . Lisäksi tehtiin suositus energiataloudellisiin korjaus- ja perusparannustoimenpiteisiin liittyvästä päätoksentekomenettelystä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä ja annettiin ohjeita kaupunkien rakennusten yiläpito-organisaatioiden kehittämiseksi. Projektissa koottiin tietopaketteja kiinteistönhoidon organisoinnin ja kiinteistönhoitokustannusten kehityksestä, koulutuksesta ja alan keskeisimmistä tutkimustuloksista. Tulokset palvelevat ensisijassa useampiasuntoisia asuinkiinteistöjä ja toissijaisesti myös muita kiinteistöjä, kuten kuntien omistamia kiinteistojä sekä liike- ja toimistokiinteistöjä. Organisaatioprojektista on laadittu yhdeksän osaraporttia ja tämä yhteenvetoraportti.

AB - Rakennusten energiataloudellisesti järkevä käyttö estyy usein muista kuin rakennus- tai laiteteknisistä syistä. Ongemat kytkeytyvät kiinteistönhoito-organisaatioon, sen hallintoon, sopimuksiin, tiedottamiseen sekä henkilöston työmotivaatioon, perehdyttämiseen, työnopastukseen, koulutukseen ja palkkaukseen. Kiinteistönhoito-organisaation toiminnan kehittämisellä on ratkaiseva merkitys energiatalouden parantamisessa. Tutkimuksessa laadittiin kiinteistönhoitosopimusmallisto sekä malleja alalle soveltuvista palkkausjärjestelmistä, henkilöstön perehdyttämisestä ja työnopastuksesta sekä tiedottamisesta erilaisissa hoito-organisaatioissa . Lisäksi tehtiin suositus energiataloudellisiin korjaus- ja perusparannustoimenpiteisiin liittyvästä päätoksentekomenettelystä asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä ja annettiin ohjeita kaupunkien rakennusten yiläpito-organisaatioiden kehittämiseksi. Projektissa koottiin tietopaketteja kiinteistönhoidon organisoinnin ja kiinteistönhoitokustannusten kehityksestä, koulutuksesta ja alan keskeisimmistä tutkimustuloksista. Tulokset palvelevat ensisijassa useampiasuntoisia asuinkiinteistöjä ja toissijaisesti myös muita kiinteistöjä, kuten kuntien omistamia kiinteistojä sekä liike- ja toimistokiinteistöjä. Organisaatioprojektista on laadittu yhdeksän osaraporttia ja tämä yhteenvetoraportti.

KW - buildings

KW - real estate

KW - management

KW - maintenance

KW - organization theory

KW - energy consumption

KW - maintenance standards

KW - personnel development

M3 - Report

SN - 951-38-3172-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Marttila M, Äijälä S, Aho T. Kiinteistönhoidon organisointi ja hoito-organisaatioiden toiminnan kehittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 168 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 879).