Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983

Timo Aho

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kiinteistönhoitoalan tutkimusohjelma sisältää kiinteistönhoitotiedoston (KH-tiedoston) toisen laadintavaiheen ohjelman vuosiksi 1981 - 1983. KH-tiedoston tavoitteena on luoda kiinteistön hoitajille menekki-, kustannus -ja ohjetiedosto, kehittää seurantajärjestelmiä ja menekkiarviointijärjestelmiä sekä tehdä tarpeellisia kiinteistönhoidon kehittämisen vaatimia erillisiä tutkimuksia ja selvityksiä. Ylläpidon suunnitteluperusteet ovat tiedoston laadinnan peruslähtökohtana. Niihin sisältyvät ylläpitonimikkeistön tarkistus ja sen kehittäminen kiinteistökustannusnimikkeistöksi sekä ylläpitoindeksin ja kiinteistön perustietokortin laadinta. Ylläpitomenekkien ja kustannusten seurantamenetelmät antavat mahdollisuudet erityyppisten kiinteistöjen ylläpidon menekki- ja kustannustiedostojen laadintaan. Seurantatulosten avulla voidaan toteuttaa uudisrakennusten käyttötaloudellinen tarkastelu, laatia kiinteistöjen ylläpidon käyttösuunnitelmia ja toteuttaa taloussuunnittelua. Tehtävään sisällytetään ylläpitomenekkien ja -kustannusten tiedonkeruu ja koulutus. Tiedonkeruu tapahtuu jälkilaskennan sekä jatkuvan ja tarkennetun kirjauksen menetelmillä. Lisäksi tiedonkeruuta toteutetaan atk-yhteistyön avulla. Ylläpitokustannusten arviolaskennalla pyritään edistämään uudisrakennuksen suunnittelun taloudellisuutta kehittämällä suunnitelmien käyttötalouden eroja ja suunnitelmaa kuvaavia arviointimenettelyjä sekä olemassa olevan kiinteistökannan energiataloudellisen tilan analysointimenettelyjä. Laiteprojekti tuottaa kiinteistön koneteknillisten laitteiden käyttö- ja huoltoohjeiden laadintaohjekortteja laitevalmistajille. Kortit julkaistaan KH-tiedoston yhteydessä, ja ne seuraavat laitetoimittajien toimittamien laitteiden mukana ylläpitohenkilöstölle. Tiedot palvelevat käytön ohjausta ja suunnittelua. Tehtävään sisällytetään käyttö- ja huolto-ohjekorttien laadintaohjeet, eri laitteille yhtenäisiä käytön ja huollon ohjekortteja sekä aika-arvojen testausta. Tiedoston tiedot ryhmitellään eri tietotasoihin ja -lajeihin nimikkeistön mukaisesti. Tiedostoa käytetään ylläpidon suunnittelussa edistämään kiinteistöjen ylläpidon taloudellisuutta.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages79
ISBN (Print)951-38-1368-1
Publication statusPublished - 1982
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number65
ISSN0358-5085

Fingerprint

research programs

Cite this

Aho, T. (1982). Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 65
Aho, Timo. / Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 65).
@book{fee12ccd725f45e0bccff5abc0022f8c,
title = "Kiinteist{\"o}nhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983",
abstract = "Kiinteist{\"o}nhoitoalan tutkimusohjelma sis{\"a}lt{\"a}{\"a} kiinteist{\"o}nhoitotiedoston (KH-tiedoston) toisen laadintavaiheen ohjelman vuosiksi 1981 - 1983. KH-tiedoston tavoitteena on luoda kiinteist{\"o}n hoitajille menekki-, kustannus -ja ohjetiedosto, kehitt{\"a}{\"a} seurantaj{\"a}rjestelmi{\"a} ja menekkiarviointij{\"a}rjestelmi{\"a} sek{\"a} tehd{\"a} tarpeellisia kiinteist{\"o}nhoidon kehitt{\"a}misen vaatimia erillisi{\"a} tutkimuksia ja selvityksi{\"a}. Yll{\"a}pidon suunnitteluperusteet ovat tiedoston laadinnan perusl{\"a}ht{\"o}kohtana. Niihin sis{\"a}ltyv{\"a}t yll{\"a}pitonimikkeist{\"o}n tarkistus ja sen kehitt{\"a}minen kiinteist{\"o}kustannusnimikkeist{\"o}ksi sek{\"a} yll{\"a}pitoindeksin ja kiinteist{\"o}n perustietokortin laadinta. Yll{\"a}pitomenekkien ja kustannusten seurantamenetelm{\"a}t antavat mahdollisuudet erityyppisten kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pidon menekki- ja kustannustiedostojen laadintaan. Seurantatulosten avulla voidaan toteuttaa uudisrakennusten k{\"a}ytt{\"o}taloudellinen tarkastelu, laatia kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pidon k{\"a}ytt{\"o}suunnitelmia ja toteuttaa taloussuunnittelua. Teht{\"a}v{\"a}{\"a}n sis{\"a}llytet{\"a}{\"a}n yll{\"a}pitomenekkien ja -kustannusten tiedonkeruu ja koulutus. Tiedonkeruu tapahtuu j{\"a}lkilaskennan sek{\"a} jatkuvan ja tarkennetun kirjauksen menetelmill{\"a}. Lis{\"a}ksi tiedonkeruuta toteutetaan atk-yhteisty{\"o}n avulla. Yll{\"a}pitokustannusten arviolaskennalla pyrit{\"a}{\"a}n edist{\"a}m{\"a}{\"a}n uudisrakennuksen suunnittelun taloudellisuutta kehitt{\"a}m{\"a}ll{\"a} suunnitelmien k{\"a}ytt{\"o}talouden eroja ja suunnitelmaa kuvaavia arviointimenettelyj{\"a} sek{\"a} olemassa olevan kiinteist{\"o}kannan energiataloudellisen tilan analysointimenettelyj{\"a}. Laiteprojekti tuottaa kiinteist{\"o}n koneteknillisten laitteiden k{\"a}ytt{\"o}- ja huoltoohjeiden laadintaohjekortteja laitevalmistajille. Kortit julkaistaan KH-tiedoston yhteydess{\"a}, ja ne seuraavat laitetoimittajien toimittamien laitteiden mukana yll{\"a}pitohenkil{\"o}st{\"o}lle. Tiedot palvelevat k{\"a}yt{\"o}n ohjausta ja suunnittelua. Teht{\"a}v{\"a}{\"a}n sis{\"a}llytet{\"a}{\"a}n k{\"a}ytt{\"o}- ja huolto-ohjekorttien laadintaohjeet, eri laitteille yhten{\"a}isi{\"a} k{\"a}yt{\"o}n ja huollon ohjekortteja sek{\"a} aika-arvojen testausta. Tiedoston tiedot ryhmitell{\"a}{\"a}n eri tietotasoihin ja -lajeihin nimikkeist{\"o}n mukaisesti. Tiedostoa k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n yll{\"a}pidon suunnittelussa edist{\"a}m{\"a}{\"a}n kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pidon taloudellisuutta.",
author = "Timo Aho",
year = "1982",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1368-1",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "65",
address = "Finland",

}

Aho, T 1982, Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 65, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983. / Aho, Timo.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 65).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983

AU - Aho, Timo

PY - 1982

Y1 - 1982

N2 - Kiinteistönhoitoalan tutkimusohjelma sisältää kiinteistönhoitotiedoston (KH-tiedoston) toisen laadintavaiheen ohjelman vuosiksi 1981 - 1983. KH-tiedoston tavoitteena on luoda kiinteistön hoitajille menekki-, kustannus -ja ohjetiedosto, kehittää seurantajärjestelmiä ja menekkiarviointijärjestelmiä sekä tehdä tarpeellisia kiinteistönhoidon kehittämisen vaatimia erillisiä tutkimuksia ja selvityksiä. Ylläpidon suunnitteluperusteet ovat tiedoston laadinnan peruslähtökohtana. Niihin sisältyvät ylläpitonimikkeistön tarkistus ja sen kehittäminen kiinteistökustannusnimikkeistöksi sekä ylläpitoindeksin ja kiinteistön perustietokortin laadinta. Ylläpitomenekkien ja kustannusten seurantamenetelmät antavat mahdollisuudet erityyppisten kiinteistöjen ylläpidon menekki- ja kustannustiedostojen laadintaan. Seurantatulosten avulla voidaan toteuttaa uudisrakennusten käyttötaloudellinen tarkastelu, laatia kiinteistöjen ylläpidon käyttösuunnitelmia ja toteuttaa taloussuunnittelua. Tehtävään sisällytetään ylläpitomenekkien ja -kustannusten tiedonkeruu ja koulutus. Tiedonkeruu tapahtuu jälkilaskennan sekä jatkuvan ja tarkennetun kirjauksen menetelmillä. Lisäksi tiedonkeruuta toteutetaan atk-yhteistyön avulla. Ylläpitokustannusten arviolaskennalla pyritään edistämään uudisrakennuksen suunnittelun taloudellisuutta kehittämällä suunnitelmien käyttötalouden eroja ja suunnitelmaa kuvaavia arviointimenettelyjä sekä olemassa olevan kiinteistökannan energiataloudellisen tilan analysointimenettelyjä. Laiteprojekti tuottaa kiinteistön koneteknillisten laitteiden käyttö- ja huoltoohjeiden laadintaohjekortteja laitevalmistajille. Kortit julkaistaan KH-tiedoston yhteydessä, ja ne seuraavat laitetoimittajien toimittamien laitteiden mukana ylläpitohenkilöstölle. Tiedot palvelevat käytön ohjausta ja suunnittelua. Tehtävään sisällytetään käyttö- ja huolto-ohjekorttien laadintaohjeet, eri laitteille yhtenäisiä käytön ja huollon ohjekortteja sekä aika-arvojen testausta. Tiedoston tiedot ryhmitellään eri tietotasoihin ja -lajeihin nimikkeistön mukaisesti. Tiedostoa käytetään ylläpidon suunnittelussa edistämään kiinteistöjen ylläpidon taloudellisuutta.

AB - Kiinteistönhoitoalan tutkimusohjelma sisältää kiinteistönhoitotiedoston (KH-tiedoston) toisen laadintavaiheen ohjelman vuosiksi 1981 - 1983. KH-tiedoston tavoitteena on luoda kiinteistön hoitajille menekki-, kustannus -ja ohjetiedosto, kehittää seurantajärjestelmiä ja menekkiarviointijärjestelmiä sekä tehdä tarpeellisia kiinteistönhoidon kehittämisen vaatimia erillisiä tutkimuksia ja selvityksiä. Ylläpidon suunnitteluperusteet ovat tiedoston laadinnan peruslähtökohtana. Niihin sisältyvät ylläpitonimikkeistön tarkistus ja sen kehittäminen kiinteistökustannusnimikkeistöksi sekä ylläpitoindeksin ja kiinteistön perustietokortin laadinta. Ylläpitomenekkien ja kustannusten seurantamenetelmät antavat mahdollisuudet erityyppisten kiinteistöjen ylläpidon menekki- ja kustannustiedostojen laadintaan. Seurantatulosten avulla voidaan toteuttaa uudisrakennusten käyttötaloudellinen tarkastelu, laatia kiinteistöjen ylläpidon käyttösuunnitelmia ja toteuttaa taloussuunnittelua. Tehtävään sisällytetään ylläpitomenekkien ja -kustannusten tiedonkeruu ja koulutus. Tiedonkeruu tapahtuu jälkilaskennan sekä jatkuvan ja tarkennetun kirjauksen menetelmillä. Lisäksi tiedonkeruuta toteutetaan atk-yhteistyön avulla. Ylläpitokustannusten arviolaskennalla pyritään edistämään uudisrakennuksen suunnittelun taloudellisuutta kehittämällä suunnitelmien käyttötalouden eroja ja suunnitelmaa kuvaavia arviointimenettelyjä sekä olemassa olevan kiinteistökannan energiataloudellisen tilan analysointimenettelyjä. Laiteprojekti tuottaa kiinteistön koneteknillisten laitteiden käyttö- ja huoltoohjeiden laadintaohjekortteja laitevalmistajille. Kortit julkaistaan KH-tiedoston yhteydessä, ja ne seuraavat laitetoimittajien toimittamien laitteiden mukana ylläpitohenkilöstölle. Tiedot palvelevat käytön ohjausta ja suunnittelua. Tehtävään sisällytetään käyttö- ja huolto-ohjekorttien laadintaohjeet, eri laitteille yhtenäisiä käytön ja huollon ohjekortteja sekä aika-arvojen testausta. Tiedoston tiedot ryhmitellään eri tietotasoihin ja -lajeihin nimikkeistön mukaisesti. Tiedostoa käytetään ylläpidon suunnittelussa edistämään kiinteistöjen ylläpidon taloudellisuutta.

M3 - Report

SN - 951-38-1368-1

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Aho T. Kiinteistönhoidon tutkimusohjelma vuosiksi 1981-1983. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1982. 79 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 65).