Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu

Pekka Packalen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tutkimus käsittää kaksi osaa, joista ensimmäisessä tarkastellaan kiinteistönpidon tietojärjestelmissä havaittuja ongelmia ja niiden ratkaisemista. Toinen osa käsittelee yleisemmin kiinteistonpidon tietojärjestelmien suunnittelua. Kiinteistönpidon tietojärjestelmissä on havaittu seuraavanlaisia ongelmia: tietojen epäluotettavuus, onqelmat tunnusjärjestelmässä, kuten tunnusten yksikäsitteisyyden puute, tunnusten muuttuminen ja virheallttius sekä erilaisten tunnusjärjestelmien aiheuttamat ongelmat, tietojen erilaiset määritelmät ja luokittelut, huonosti yhteensopivat tietokonelaitteet ja ohjelmistot sekä huonosti yhteensopiva tietojärjestelmäympäristö. Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelun osalta tutkimuksessa esitetään tietojärjestelmäsuunnittelun yleiset periaatteet ja tarkastellaan kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnitteluun liittyviä erityisnäkökohtia. Suunnittelutehtävät on jaettu vaikutustason suunnitteluvaiheeseen, tietotason suunnitteluvaiheeseen ja toteutustason suunnitteluvaiheeseen. Vaikutustason suunnitteluvaiheen käsittelyn yhteydessä on kartoitettu kiinteistönpidon tietojärjestelmien sidosyksiköt. Kartoituksessa on esitetty kunkin kiinteistönpidon tietojärjestelmän jokainen sidosyksikkö ja sen suhde kyseiseen tietojärjestelmään. Tietotason suunnitteluvaiheen käsittelyn yhteydessä on kuvattu tietotason suhdetta tärkeimpiin sidosyksiköihin. Niiden perustietojärjestelmien tietosisällöt on esitetty.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages156
ISBN (Print)951-38-2602-3
Publication statusPublished - 1986
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number608
ISSN0358-5085

Fingerprint

information systems
systems engineering

Keywords

  • real estate
  • maintenance
  • management
  • Finland
  • information systems
  • information management
  • ADP

Cite this

Packalen, P. (1986). Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 608
Packalen, Pekka. / Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 156 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 608).
@book{d8e4edd26956443e8cfe02c36ead7ce0,
title = "Kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelmien suunnittelu",
abstract = "Tutkimus k{\"a}sitt{\"a}{\"a} kaksi osaa, joista ensimm{\"a}isess{\"a} tarkastellaan kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelmiss{\"a} havaittuja ongelmia ja niiden ratkaisemista. Toinen osa k{\"a}sittelee yleisemmin kiinteistonpidon tietoj{\"a}rjestelmien suunnittelua. Kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelmiss{\"a} on havaittu seuraavanlaisia ongelmia: tietojen ep{\"a}luotettavuus, onqelmat tunnusj{\"a}rjestelm{\"a}ss{\"a}, kuten tunnusten yksik{\"a}sitteisyyden puute, tunnusten muuttuminen ja virheallttius sek{\"a} erilaisten tunnusj{\"a}rjestelmien aiheuttamat ongelmat, tietojen erilaiset m{\"a}{\"a}ritelm{\"a}t ja luokittelut, huonosti yhteensopivat tietokonelaitteet ja ohjelmistot sek{\"a} huonosti yhteensopiva tietoj{\"a}rjestelm{\"a}ymp{\"a}rist{\"o}. Kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelmien suunnittelun osalta tutkimuksessa esitet{\"a}{\"a}n tietoj{\"a}rjestelm{\"a}suunnittelun yleiset periaatteet ja tarkastellaan kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelmien suunnitteluun liittyvi{\"a} erityisn{\"a}k{\"o}kohtia. Suunnitteluteht{\"a}v{\"a}t on jaettu vaikutustason suunnitteluvaiheeseen, tietotason suunnitteluvaiheeseen ja toteutustason suunnitteluvaiheeseen. Vaikutustason suunnitteluvaiheen k{\"a}sittelyn yhteydess{\"a} on kartoitettu kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelmien sidosyksik{\"o}t. Kartoituksessa on esitetty kunkin kiinteist{\"o}npidon tietoj{\"a}rjestelm{\"a}n jokainen sidosyksikk{\"o} ja sen suhde kyseiseen tietoj{\"a}rjestelm{\"a}{\"a}n. Tietotason suunnitteluvaiheen k{\"a}sittelyn yhteydess{\"a} on kuvattu tietotason suhdetta t{\"a}rkeimpiin sidosyksik{\"o}ihin. Niiden perustietoj{\"a}rjestelmien tietosis{\"a}ll{\"o}t on esitetty.",
keywords = "real estate, maintenance, management, Finland, information systems, information management, ADP",
author = "Pekka Packalen",
year = "1986",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2602-3",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "608",
address = "Finland",

}

Packalen, P 1986, Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 608, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu. / Packalen, Pekka.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 156 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 608).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu

AU - Packalen, Pekka

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - Tutkimus käsittää kaksi osaa, joista ensimmäisessä tarkastellaan kiinteistönpidon tietojärjestelmissä havaittuja ongelmia ja niiden ratkaisemista. Toinen osa käsittelee yleisemmin kiinteistonpidon tietojärjestelmien suunnittelua. Kiinteistönpidon tietojärjestelmissä on havaittu seuraavanlaisia ongelmia: tietojen epäluotettavuus, onqelmat tunnusjärjestelmässä, kuten tunnusten yksikäsitteisyyden puute, tunnusten muuttuminen ja virheallttius sekä erilaisten tunnusjärjestelmien aiheuttamat ongelmat, tietojen erilaiset määritelmät ja luokittelut, huonosti yhteensopivat tietokonelaitteet ja ohjelmistot sekä huonosti yhteensopiva tietojärjestelmäympäristö. Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelun osalta tutkimuksessa esitetään tietojärjestelmäsuunnittelun yleiset periaatteet ja tarkastellaan kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnitteluun liittyviä erityisnäkökohtia. Suunnittelutehtävät on jaettu vaikutustason suunnitteluvaiheeseen, tietotason suunnitteluvaiheeseen ja toteutustason suunnitteluvaiheeseen. Vaikutustason suunnitteluvaiheen käsittelyn yhteydessä on kartoitettu kiinteistönpidon tietojärjestelmien sidosyksiköt. Kartoituksessa on esitetty kunkin kiinteistönpidon tietojärjestelmän jokainen sidosyksikkö ja sen suhde kyseiseen tietojärjestelmään. Tietotason suunnitteluvaiheen käsittelyn yhteydessä on kuvattu tietotason suhdetta tärkeimpiin sidosyksiköihin. Niiden perustietojärjestelmien tietosisällöt on esitetty.

AB - Tutkimus käsittää kaksi osaa, joista ensimmäisessä tarkastellaan kiinteistönpidon tietojärjestelmissä havaittuja ongelmia ja niiden ratkaisemista. Toinen osa käsittelee yleisemmin kiinteistonpidon tietojärjestelmien suunnittelua. Kiinteistönpidon tietojärjestelmissä on havaittu seuraavanlaisia ongelmia: tietojen epäluotettavuus, onqelmat tunnusjärjestelmässä, kuten tunnusten yksikäsitteisyyden puute, tunnusten muuttuminen ja virheallttius sekä erilaisten tunnusjärjestelmien aiheuttamat ongelmat, tietojen erilaiset määritelmät ja luokittelut, huonosti yhteensopivat tietokonelaitteet ja ohjelmistot sekä huonosti yhteensopiva tietojärjestelmäympäristö. Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelun osalta tutkimuksessa esitetään tietojärjestelmäsuunnittelun yleiset periaatteet ja tarkastellaan kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnitteluun liittyviä erityisnäkökohtia. Suunnittelutehtävät on jaettu vaikutustason suunnitteluvaiheeseen, tietotason suunnitteluvaiheeseen ja toteutustason suunnitteluvaiheeseen. Vaikutustason suunnitteluvaiheen käsittelyn yhteydessä on kartoitettu kiinteistönpidon tietojärjestelmien sidosyksiköt. Kartoituksessa on esitetty kunkin kiinteistönpidon tietojärjestelmän jokainen sidosyksikkö ja sen suhde kyseiseen tietojärjestelmään. Tietotason suunnitteluvaiheen käsittelyn yhteydessä on kuvattu tietotason suhdetta tärkeimpiin sidosyksiköihin. Niiden perustietojärjestelmien tietosisällöt on esitetty.

KW - real estate

KW - maintenance

KW - management

KW - Finland

KW - information systems

KW - information management

KW - ADP

M3 - Report

SN - 951-38-2602-3

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Packalen P. Kiinteistönpidon tietojärjestelmien suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1986. 156 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 608).