Kiinteistönpitonimikkeistö

Timo Aho, Juhani Kiiras

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Määritellään kiinteistön pidon tehtävät ja niiden kohteet sekä menoja kustannuskäsitteistö. Kiinteistönpidon kustannus- ja menovirtamallit määritellään siten, että kustannusmallin avulla voidaan sekä laskea kiinteistön vuosikustannukset että laatia käytännölliseen toiminta- ja taloussuunnittelukäyttöön menovirtatarkasteluja. Nimikkeistön suunnittelunimikkeet perustuvat vakiintuneisiin nimikkeistöihin, joten uudisrakennusten suunnittelun ja käytön aikainen seuranta voivat tpahtua saman nimikkeistö avulla. Ylläpidon suunnitteluun ja seurantaan annetaan ohjeet ja mallilomakkeet, ja eräitä niiden käyttösovelluksia kuvataan. Käsitteiden selkiinnyttäminen vaatii soveltamistavasta riippuen menojen ja kustannusten määrittelyä. Kiinteistön rahoitusrakenne on alkuvaiheessa tärkein menovirtoihin vaikuttava tekijä. Myöhemmin inflaatio vaikuttaa menovirtoihin ja siten kiinteistön taloudelliseen asemaan. Nimikkeistön asema on vakiintumassa suunnittelu- ja seurantajärjestelmänä.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages122
ISBN (Print)951-38-1968-X
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number294
ISSN0358-5085

Keywords

  • maintenance
  • buildings
  • real estate
  • nomenclature
  • data acquisition

Cite this

Aho, T., & Kiiras, J. (1984). Kiinteistönpitonimikkeistö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 294
Aho, Timo ; Kiiras, Juhani. / Kiinteistönpitonimikkeistö. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 122 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 294).
@book{ce0eeabb92cb442aad98fb921fff5fa6,
title = "Kiinteist{\"o}npitonimikkeist{\"o}",
abstract = "M{\"a}{\"a}ritell{\"a}{\"a}n kiinteist{\"o}n pidon teht{\"a}v{\"a}t ja niiden kohteet sek{\"a} menoja kustannusk{\"a}sitteist{\"o}. Kiinteist{\"o}npidon kustannus- ja menovirtamallit m{\"a}{\"a}ritell{\"a}{\"a}n siten, ett{\"a} kustannusmallin avulla voidaan sek{\"a} laskea kiinteist{\"o}n vuosikustannukset ett{\"a} laatia k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}lliseen toiminta- ja taloussuunnitteluk{\"a}ytt{\"o}{\"o}n menovirtatarkasteluja. Nimikkeist{\"o}n suunnittelunimikkeet perustuvat vakiintuneisiin nimikkeist{\"o}ihin, joten uudisrakennusten suunnittelun ja k{\"a}yt{\"o}n aikainen seuranta voivat tpahtua saman nimikkeist{\"o} avulla. Yll{\"a}pidon suunnitteluun ja seurantaan annetaan ohjeet ja mallilomakkeet, ja er{\"a}it{\"a} niiden k{\"a}ytt{\"o}sovelluksia kuvataan. K{\"a}sitteiden selkiinnytt{\"a}minen vaatii soveltamistavasta riippuen menojen ja kustannusten m{\"a}{\"a}rittely{\"a}. Kiinteist{\"o}n rahoitusrakenne on alkuvaiheessa t{\"a}rkein menovirtoihin vaikuttava tekij{\"a}. My{\"o}hemmin inflaatio vaikuttaa menovirtoihin ja siten kiinteist{\"o}n taloudelliseen asemaan. Nimikkeist{\"o}n asema on vakiintumassa suunnittelu- ja seurantaj{\"a}rjestelm{\"a}n{\"a}.",
keywords = "maintenance, buildings, real estate, nomenclature, data acquisition",
author = "Timo Aho and Juhani Kiiras",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-1968-X",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "294",
address = "Finland",

}

Aho, T & Kiiras, J 1984, Kiinteistönpitonimikkeistö. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 294, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kiinteistönpitonimikkeistö. / Aho, Timo; Kiiras, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 122 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 294).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kiinteistönpitonimikkeistö

AU - Aho, Timo

AU - Kiiras, Juhani

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Määritellään kiinteistön pidon tehtävät ja niiden kohteet sekä menoja kustannuskäsitteistö. Kiinteistönpidon kustannus- ja menovirtamallit määritellään siten, että kustannusmallin avulla voidaan sekä laskea kiinteistön vuosikustannukset että laatia käytännölliseen toiminta- ja taloussuunnittelukäyttöön menovirtatarkasteluja. Nimikkeistön suunnittelunimikkeet perustuvat vakiintuneisiin nimikkeistöihin, joten uudisrakennusten suunnittelun ja käytön aikainen seuranta voivat tpahtua saman nimikkeistö avulla. Ylläpidon suunnitteluun ja seurantaan annetaan ohjeet ja mallilomakkeet, ja eräitä niiden käyttösovelluksia kuvataan. Käsitteiden selkiinnyttäminen vaatii soveltamistavasta riippuen menojen ja kustannusten määrittelyä. Kiinteistön rahoitusrakenne on alkuvaiheessa tärkein menovirtoihin vaikuttava tekijä. Myöhemmin inflaatio vaikuttaa menovirtoihin ja siten kiinteistön taloudelliseen asemaan. Nimikkeistön asema on vakiintumassa suunnittelu- ja seurantajärjestelmänä.

AB - Määritellään kiinteistön pidon tehtävät ja niiden kohteet sekä menoja kustannuskäsitteistö. Kiinteistönpidon kustannus- ja menovirtamallit määritellään siten, että kustannusmallin avulla voidaan sekä laskea kiinteistön vuosikustannukset että laatia käytännölliseen toiminta- ja taloussuunnittelukäyttöön menovirtatarkasteluja. Nimikkeistön suunnittelunimikkeet perustuvat vakiintuneisiin nimikkeistöihin, joten uudisrakennusten suunnittelun ja käytön aikainen seuranta voivat tpahtua saman nimikkeistö avulla. Ylläpidon suunnitteluun ja seurantaan annetaan ohjeet ja mallilomakkeet, ja eräitä niiden käyttösovelluksia kuvataan. Käsitteiden selkiinnyttäminen vaatii soveltamistavasta riippuen menojen ja kustannusten määrittelyä. Kiinteistön rahoitusrakenne on alkuvaiheessa tärkein menovirtoihin vaikuttava tekijä. Myöhemmin inflaatio vaikuttaa menovirtoihin ja siten kiinteistön taloudelliseen asemaan. Nimikkeistön asema on vakiintumassa suunnittelu- ja seurantajärjestelmänä.

KW - maintenance

KW - buildings

KW - real estate

KW - nomenclature

KW - data acquisition

M3 - Report

SN - 951-38-1968-X

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kiinteistönpitonimikkeistö

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Aho T, Kiiras J. Kiinteistönpitonimikkeistö. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 122 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 294).