Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus

Terttu Vainio, Kari Nissinen, Veli Möttönen, Kauko Tulla

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Kiinteistöjen ylläpitoon käytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteistövarallisuuden arvosta. Ylläpidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia työllisyydestä. Kiinteistöjen ylläpito on merkittävä kuluerä kotitalouksille ja paikallishallinnolle. Näillä sektorilla osaavalla kiinteistönhoidolla pystytään säästämään merkittäviä summia kiinteistöjen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteistöjen ylläpito on pieni kuluerä, joka viisaasti käytettynä kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteistöpalvelualan yritykset raportoivat sekä tuottavuutensa että kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti töiden organisoinnin ansiosta. Myös tilastot todistavat näin tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin kääntänyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteistöpalvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehittämisen haaste on siinä, etteivät yritykset tiedä kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eivät ole riittävän helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. Nämä reaalisuureet olisivat välttämättömiä tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteitä siitä, että töiden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia työkaluja.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationHelsinki
  Number of pages43
  Publication statusPublished - 2009
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Fingerprint

  Oman

  Keywords

  • productivity
  • effectiveness
  • maintenance service
  • maintenance market
  • societal impact

  Cite this

  Vainio, T., Nissinen, K., Möttönen, V., & Tulla, K. (2009). Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki.
  Vainio, Terttu ; Nissinen, Kari ; Möttönen, Veli ; Tulla, Kauko. / Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki, 2009. 43 p.
  @book{a5b0caa4a4ae46028a13a3f82614adde,
  title = "Kiinteist{\"o}palvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus",
  abstract = "Kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pitoon k{\"a}ytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteist{\"o}varallisuuden arvosta. Yll{\"a}pidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia ty{\"o}llisyydest{\"a}. Kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pito on merkitt{\"a}v{\"a} kuluer{\"a} kotitalouksille ja paikallishallinnolle. N{\"a}ill{\"a} sektorilla osaavalla kiinteist{\"o}nhoidolla pystyt{\"a}{\"a}n s{\"a}{\"a}st{\"a}m{\"a}{\"a}n merkitt{\"a}vi{\"a} summia kiinteist{\"o}jen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pito on pieni kuluer{\"a}, joka viisaasti k{\"a}ytettyn{\"a} kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteist{\"o}palvelualan yritykset raportoivat sek{\"a} tuottavuutensa ett{\"a} kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti t{\"o}iden organisoinnin ansiosta. My{\"o}s tilastot todistavat n{\"a}in tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin k{\"a}{\"a}nt{\"a}nyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteist{\"o}palvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehitt{\"a}misen haaste on siin{\"a}, etteiv{\"a}t yritykset tied{\"a} kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eiv{\"a}t ole riitt{\"a}v{\"a}n helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. N{\"a}m{\"a} reaalisuureet olisivat v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"o}mi{\"a} tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteit{\"a} siit{\"a}, ett{\"a} t{\"o}iden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia ty{\"o}kaluja.",
  keywords = "productivity, effectiveness, maintenance service, maintenance market, societal impact",
  author = "Terttu Vainio and Kari Nissinen and Veli M{\"o}tt{\"o}nen and Kauko Tulla",
  year = "2009",
  language = "Finnish",

  }

  Vainio, T, Nissinen, K, Möttönen, V & Tulla, K 2009, Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki.

  Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. / Vainio, Terttu; Nissinen, Kari; Möttönen, Veli; Tulla, Kauko.

  Helsinki, 2009. 43 p.

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus

  AU - Vainio, Terttu

  AU - Nissinen, Kari

  AU - Möttönen, Veli

  AU - Tulla, Kauko

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Kiinteistöjen ylläpitoon käytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteistövarallisuuden arvosta. Ylläpidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia työllisyydestä. Kiinteistöjen ylläpito on merkittävä kuluerä kotitalouksille ja paikallishallinnolle. Näillä sektorilla osaavalla kiinteistönhoidolla pystytään säästämään merkittäviä summia kiinteistöjen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteistöjen ylläpito on pieni kuluerä, joka viisaasti käytettynä kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteistöpalvelualan yritykset raportoivat sekä tuottavuutensa että kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti töiden organisoinnin ansiosta. Myös tilastot todistavat näin tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin kääntänyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteistöpalvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehittämisen haaste on siinä, etteivät yritykset tiedä kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eivät ole riittävän helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. Nämä reaalisuureet olisivat välttämättömiä tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteitä siitä, että töiden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia työkaluja.

  AB - Kiinteistöjen ylläpitoon käytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteistövarallisuuden arvosta. Ylläpidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia työllisyydestä. Kiinteistöjen ylläpito on merkittävä kuluerä kotitalouksille ja paikallishallinnolle. Näillä sektorilla osaavalla kiinteistönhoidolla pystytään säästämään merkittäviä summia kiinteistöjen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteistöjen ylläpito on pieni kuluerä, joka viisaasti käytettynä kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteistöpalvelualan yritykset raportoivat sekä tuottavuutensa että kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti töiden organisoinnin ansiosta. Myös tilastot todistavat näin tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin kääntänyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteistöpalvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehittämisen haaste on siinä, etteivät yritykset tiedä kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eivät ole riittävän helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. Nämä reaalisuureet olisivat välttämättömiä tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteitä siitä, että töiden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia työkaluja.

  KW - productivity

  KW - effectiveness

  KW - maintenance service

  KW - maintenance market

  KW - societal impact

  M3 - Report

  BT - Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus

  CY - Helsinki

  ER -

  Vainio T, Nissinen K, Möttönen V, Tulla K. Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki, 2009. 43 p.