Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus

Terttu Vainio, Kari Nissinen, Veli Möttönen, Kauko Tulla

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kiinteistöjen ylläpitoon käytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteistövarallisuuden arvosta. Ylläpidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia työllisyydestä. Kiinteistöjen ylläpito on merkittävä kuluerä kotitalouksille ja paikallishallinnolle. Näillä sektorilla osaavalla kiinteistönhoidolla pystytään säästämään merkittäviä summia kiinteistöjen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteistöjen ylläpito on pieni kuluerä, joka viisaasti käytettynä kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteistöpalvelualan yritykset raportoivat sekä tuottavuutensa että kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti töiden organisoinnin ansiosta. Myös tilastot todistavat näin tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin kääntänyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteistöpalvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehittämisen haaste on siinä, etteivät yritykset tiedä kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eivät ole riittävän helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. Nämä reaalisuureet olisivat välttämättömiä tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteitä siitä, että töiden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia työkaluja.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
Number of pages43
Publication statusPublished - 2009
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Fingerprint

Oman

Keywords

  • productivity
  • effectiveness
  • maintenance service
  • maintenance market
  • societal impact

Cite this

Vainio, T., Nissinen, K., Möttönen, V., & Tulla, K. (2009). Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki.
Vainio, Terttu ; Nissinen, Kari ; Möttönen, Veli ; Tulla, Kauko. / Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki, 2009. 43 p.
@book{a5b0caa4a4ae46028a13a3f82614adde,
title = "Kiinteist{\"o}palvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus",
abstract = "Kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pitoon k{\"a}ytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteist{\"o}varallisuuden arvosta. Yll{\"a}pidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia ty{\"o}llisyydest{\"a}. Kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pito on merkitt{\"a}v{\"a} kuluer{\"a} kotitalouksille ja paikallishallinnolle. N{\"a}ill{\"a} sektorilla osaavalla kiinteist{\"o}nhoidolla pystyt{\"a}{\"a}n s{\"a}{\"a}st{\"a}m{\"a}{\"a}n merkitt{\"a}vi{\"a} summia kiinteist{\"o}jen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteist{\"o}jen yll{\"a}pito on pieni kuluer{\"a}, joka viisaasti k{\"a}ytettyn{\"a} kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteist{\"o}palvelualan yritykset raportoivat sek{\"a} tuottavuutensa ett{\"a} kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti t{\"o}iden organisoinnin ansiosta. My{\"o}s tilastot todistavat n{\"a}in tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin k{\"a}{\"a}nt{\"a}nyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteist{\"o}palvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehitt{\"a}misen haaste on siin{\"a}, etteiv{\"a}t yritykset tied{\"a} kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eiv{\"a}t ole riitt{\"a}v{\"a}n helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. N{\"a}m{\"a} reaalisuureet olisivat v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"o}mi{\"a} tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteit{\"a} siit{\"a}, ett{\"a} t{\"o}iden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia ty{\"o}kaluja.",
keywords = "productivity, effectiveness, maintenance service, maintenance market, societal impact",
author = "Terttu Vainio and Kari Nissinen and Veli M{\"o}tt{\"o}nen and Kauko Tulla",
year = "2009",
language = "Finnish",

}

Vainio, T, Nissinen, K, Möttönen, V & Tulla, K 2009, Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki.

Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. / Vainio, Terttu; Nissinen, Kari; Möttönen, Veli; Tulla, Kauko.

Helsinki, 2009. 43 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus

AU - Vainio, Terttu

AU - Nissinen, Kari

AU - Möttönen, Veli

AU - Tulla, Kauko

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Kiinteistöjen ylläpitoon käytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteistövarallisuuden arvosta. Ylläpidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia työllisyydestä. Kiinteistöjen ylläpito on merkittävä kuluerä kotitalouksille ja paikallishallinnolle. Näillä sektorilla osaavalla kiinteistönhoidolla pystytään säästämään merkittäviä summia kiinteistöjen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteistöjen ylläpito on pieni kuluerä, joka viisaasti käytettynä kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteistöpalvelualan yritykset raportoivat sekä tuottavuutensa että kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti töiden organisoinnin ansiosta. Myös tilastot todistavat näin tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin kääntänyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteistöpalvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehittämisen haaste on siinä, etteivät yritykset tiedä kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eivät ole riittävän helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. Nämä reaalisuureet olisivat välttämättömiä tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteitä siitä, että töiden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia työkaluja.

AB - Kiinteistöjen ylläpitoon käytettiin vuonna 2008 noin 15 miljardia euroa, joka on 5 prosenttia kiinteistövarallisuuden arvosta. Ylläpidon osuus on 8 prosenttia bruttokansantuotteesta ja 7 prosenttia työllisyydestä. Kiinteistöjen ylläpito on merkittävä kuluerä kotitalouksille ja paikallishallinnolle. Näillä sektorilla osaavalla kiinteistönhoidolla pystytään säästämään merkittäviä summia kiinteistöjen korjauksissa ja energiankulutuksessa. Yrityssektorille kiinteistöjen ylläpito on pieni kuluerä, joka viisaasti käytettynä kasvattaa ydintoiminnan tuottavuutta ja liikevaihtoa. Kiinteistöpalvelualan yritykset raportoivat sekä tuottavuutensa että kannattavuutensa parantuneen viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuottavuus on tehostunut erityisesti töiden organisoinnin ansiosta. Myös tilastot todistavat näin tapahtuneen 2000-luvun alussa. Kustannustason nousu on kuitenkin kääntänyt kehityksen suuntaa aivan viime vuosina. Kiinteistöpalvelut ry:n oman tuottavuusmittarin kehittämisen haaste on siinä, etteivät yritykset tiedä kohteidensa laajuustietoja tai tiedot eivät ole riittävän helposti saatavissa kyselyyn vastattaessa. Nämä reaalisuureet olisivat välttämättömiä tuottavuuden laskemiseen. Mittarin testaus antoi viitteitä siitä, että töiden mitoitukseen tarvitaan ajanmukaisempia työkaluja.

KW - productivity

KW - effectiveness

KW - maintenance service

KW - maintenance market

KW - societal impact

M3 - Report

BT - Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus

CY - Helsinki

ER -

Vainio T, Nissinen K, Möttönen V, Tulla K. Kiinteistöpalvelujen tuottavuus ja vaikuttavuus. Helsinki, 2009. 43 p.