Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi

Asta Bäck, Eija Ahola, Jaakko Temmes, Kai Närvänen, Hannu Sainio

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien käsittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden käsittelypisteiden keskeisimmät ominaisuudet käydään läpi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen pääkohteeksi on valittu taitettujen arkkien syöttö lankanitomakoneeseen. Työtehtävä on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita myös tämän nimenomaisen työpisteen kehittämiseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua käsittelyä varten. Tutkimuksessa käytiin läpi erilaisia välilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu välilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sekä laboratoriossa että tuotantoympäristössä lankanitomakoneen syöttötehtävässä. Julkaisussa esitetään myös arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages48
ISBN (Print)951-38-3380-1
Publication statusPublished - 1989
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

NameTiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus
PublisherVTT
No.961
ISSN (Print)0358-5085

Keywords

  • automation
  • bookbinding
  • robots
  • printing

Cite this

Bäck, A., Ahola, E., Temmes, J., Närvänen, K., & Sainio, H. (1989). Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 961
Bäck, Asta ; Ahola, Eija ; Temmes, Jaakko ; Närvänen, Kai ; Sainio, Hannu. / Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 961).
@book{b618d51ec0f44aa4b7cb5ceeaa8e5c89,
title = "Kirjatuotannon puolivalmisteiden k{\"a}sittelyn automatisointi",
abstract = "Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien k{\"a}sittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden k{\"a}sittelypisteiden keskeisimm{\"a}t ominaisuudet k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen p{\"a}{\"a}kohteeksi on valittu taitettujen arkkien sy{\"o}tt{\"o} lankanitomakoneeseen. Ty{\"o}teht{\"a}v{\"a} on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita my{\"o}s t{\"a}m{\"a}n nimenomaisen ty{\"o}pisteen kehitt{\"a}miseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua k{\"a}sittely{\"a} varten. Tutkimuksessa k{\"a}ytiin l{\"a}pi erilaisia v{\"a}lilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu v{\"a}lilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sek{\"a} laboratoriossa ett{\"a} tuotantoymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} lankanitomakoneen sy{\"o}tt{\"o}teht{\"a}v{\"a}ss{\"a}. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.",
keywords = "automation, bookbinding, robots, printing",
author = "Asta B{\"a}ck and Eija Ahola and Jaakko Temmes and Kai N{\"a}rv{\"a}nen and Hannu Sainio",
year = "1989",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3380-1",
series = "Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "961",
address = "Finland",

}

Bäck, A, Ahola, E, Temmes, J, Närvänen, K & Sainio, H 1989, Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 961, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. / Bäck, Asta; Ahola, Eija; Temmes, Jaakko; Närvänen, Kai; Sainio, Hannu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 961).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi

AU - Bäck, Asta

AU - Ahola, Eija

AU - Temmes, Jaakko

AU - Närvänen, Kai

AU - Sainio, Hannu

PY - 1989

Y1 - 1989

N2 - Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien käsittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden käsittelypisteiden keskeisimmät ominaisuudet käydään läpi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen pääkohteeksi on valittu taitettujen arkkien syöttö lankanitomakoneeseen. Työtehtävä on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita myös tämän nimenomaisen työpisteen kehittämiseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua käsittelyä varten. Tutkimuksessa käytiin läpi erilaisia välilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu välilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sekä laboratoriossa että tuotantoympäristössä lankanitomakoneen syöttötehtävässä. Julkaisussa esitetään myös arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.

AB - Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien käsittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden käsittelypisteiden keskeisimmät ominaisuudet käydään läpi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen pääkohteeksi on valittu taitettujen arkkien syöttö lankanitomakoneeseen. Työtehtävä on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita myös tämän nimenomaisen työpisteen kehittämiseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua käsittelyä varten. Tutkimuksessa käytiin läpi erilaisia välilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu välilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sekä laboratoriossa että tuotantoympäristössä lankanitomakoneen syöttötehtävässä. Julkaisussa esitetään myös arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.

KW - automation

KW - bookbinding

KW - robots

KW - printing

M3 - Report

SN - 951-38-3380-1

T3 - Tiedotteita / Valtion teknillinen tutkimuskeskus

BT - Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Bäck A, Ahola E, Temmes J, Närvänen K, Sainio H. Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 961).