Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi

Asta Bäck, Eija Ahola, Jaakko Temmes, Kai Närvänen, Hannu Sainio

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien käsittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden käsittelypisteiden keskeisimmät ominaisuudet käydään läpi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen pääkohteeksi on valittu taitettujen arkkien syöttö lankanitomakoneeseen. Työtehtävä on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita myös tämän nimenomaisen työpisteen kehittämiseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua käsittelyä varten. Tutkimuksessa käytiin läpi erilaisia välilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu välilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sekä laboratoriossa että tuotantoympäristössä lankanitomakoneen syöttötehtävässä. Julkaisussa esitetään myös arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages48
  ISBN (Print)951-38-3380-1
  Publication statusPublished - 1989
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number961
  ISSN0358-5085

  Keywords

  • automation
  • bookbinding
  • robots
  • printing

  Cite this

  Bäck, A., Ahola, E., Temmes, J., Närvänen, K., & Sainio, H. (1989). Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 961
  Bäck, Asta ; Ahola, Eija ; Temmes, Jaakko ; Närvänen, Kai ; Sainio, Hannu. / Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 961).
  @book{b618d51ec0f44aa4b7cb5ceeaa8e5c89,
  title = "Kirjatuotannon puolivalmisteiden k{\"a}sittelyn automatisointi",
  abstract = "Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien k{\"a}sittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden k{\"a}sittelypisteiden keskeisimm{\"a}t ominaisuudet k{\"a}yd{\"a}{\"a}n l{\"a}pi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen p{\"a}{\"a}kohteeksi on valittu taitettujen arkkien sy{\"o}tt{\"o} lankanitomakoneeseen. Ty{\"o}teht{\"a}v{\"a} on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita my{\"o}s t{\"a}m{\"a}n nimenomaisen ty{\"o}pisteen kehitt{\"a}miseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua k{\"a}sittely{\"a} varten. Tutkimuksessa k{\"a}ytiin l{\"a}pi erilaisia v{\"a}lilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu v{\"a}lilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sek{\"a} laboratoriossa ett{\"a} tuotantoymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a} lankanitomakoneen sy{\"o}tt{\"o}teht{\"a}v{\"a}ss{\"a}. Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.",
  keywords = "automation, bookbinding, robots, printing",
  author = "Asta B{\"a}ck and Eija Ahola and Jaakko Temmes and Kai N{\"a}rv{\"a}nen and Hannu Sainio",
  year = "1989",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-3380-1",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "961",
  address = "Finland",

  }

  Bäck, A, Ahola, E, Temmes, J, Närvänen, K & Sainio, H 1989, Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 961, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. / Bäck, Asta; Ahola, Eija; Temmes, Jaakko; Närvänen, Kai; Sainio, Hannu.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 961).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi

  AU - Bäck, Asta

  AU - Ahola, Eija

  AU - Temmes, Jaakko

  AU - Närvänen, Kai

  AU - Sainio, Hannu

  PY - 1989

  Y1 - 1989

  N2 - Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien käsittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden käsittelypisteiden keskeisimmät ominaisuudet käydään läpi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen pääkohteeksi on valittu taitettujen arkkien syöttö lankanitomakoneeseen. Työtehtävä on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita myös tämän nimenomaisen työpisteen kehittämiseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua käsittelyä varten. Tutkimuksessa käytiin läpi erilaisia välilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu välilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sekä laboratoriossa että tuotantoympäristössä lankanitomakoneen syöttötehtävässä. Julkaisussa esitetään myös arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.

  AB - Tutkimus keskittyy kirjatuotannon puolivalmisteiden, erityisesti taitettujen arkkien käsittelyn robotisointimahdollisuuksien etsimiseen. Puolivalmisteiden käsittelypisteiden keskeisimmät ominaisuudet käydään läpi automatisointimahdollisuuksia painottaen ja tutkimuksen pääkohteeksi on valittu taitettujen arkkien syöttö lankanitomakoneeseen. Työtehtävä on koko kirjansitomoaluetta hyvin edustava ja paineita myös tämän nimenomaisen työpisteen kehittämiseen on. Ratkaisutavalle asetettiin vaatimukseksi, ettei arkkipinoa tarvitsisi sitoa robotisoitua käsittelyä varten. Tutkimuksessa käytiin läpi erilaisia välilevy- ja erikoislavakonstruktioita, jotka mahdollistaisivat sitomattomien arkkipinojen poiminnan. Jatkokehitykseen valittiin uritettu välilevy, jonka vaatimat tarttuja, anturointi ja lavaus- ja purkuohjelmat kehitettiin ja testattiin sekä laboratoriossa että tuotantoympäristössä lankanitomakoneen syöttötehtävässä. Julkaisussa esitetään myös arviot ratkaisumallissa havaituista ongelmista ja jatkokehityskohteista.

  KW - automation

  KW - bookbinding

  KW - robots

  KW - printing

  M3 - Report

  SN - 951-38-3380-1

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Bäck A, Ahola E, Temmes J, Närvänen K, Sainio H. Kirjatuotannon puolivalmisteiden käsittelyn automatisointi. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1989. 48 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 961).