Kivihiilen ominaisuudet

Antero Moilanen, Martti Äijälä

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Kirjallisuudesta on kerätty tietoa kivihiilen ominaisuuksista. Julkaisussa esitellään kivihiilen ominaisuuksien välisiä riippuvuuksia. Mukana ovat lähinnä hiiltymisastetta kuvaavien ominaisuuksien ja muiden ominaisuuksien väliset korrelaatiot. Kivihiilen hiiltymisasteesta riippuvia tekijöitä ovat lähinnä hiilipitoisuus ja vitriniitin valonheijastuskerroin eli reflektanssi. Esitetään myös tietoja eri maiden kivihiiliesiintymistä (sijainnista, juonteista, yleisistä ominaisuuksista). Liitteissä on maakohtaisia kivihiilijuonteiden ominaisuustietoja: taloudelliset ominaisuudet (kosteus, tuhkapitoisuus ja lämpöarvo), käyttötekniset ominaisuudet (haihtuvat aineet, rikkipitoisuus, rikin esiintymismuodot, jauhautuvuus, kloridipitoisuus, tuhkan koostumus ja sulamiskäyttäytyminen), ympäristötekniset ominaisuudet (hivenalkuaine- ja raskasmetallipitoisuudet), kemialliset ja rakenteelliset ominaisuudet (alkuainekoostumus ja petrografisert ominaisuudet) sekä puhdistustekniset ominaisuudet (tuhkan koostumus ja pyriittinen rikkipitoisuus).
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages331
ISBN (Print)951-38-2189-7
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number391
ISSN0358-5085

Fingerprint

coal

Keywords

  • coal
  • research
  • properties

Cite this

Moilanen, A., & Äijälä, M. (1984). Kivihiilen ominaisuudet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 391
Moilanen, Antero ; Äijälä, Martti. / Kivihiilen ominaisuudet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 331 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 391).
@book{403baf937cc34b75bf9555abf2416f29,
title = "Kivihiilen ominaisuudet",
abstract = "Kirjallisuudesta on ker{\"a}tty tietoa kivihiilen ominaisuuksista. Julkaisussa esitell{\"a}{\"a}n kivihiilen ominaisuuksien v{\"a}lisi{\"a} riippuvuuksia. Mukana ovat l{\"a}hinn{\"a} hiiltymisastetta kuvaavien ominaisuuksien ja muiden ominaisuuksien v{\"a}liset korrelaatiot. Kivihiilen hiiltymisasteesta riippuvia tekij{\"o}it{\"a} ovat l{\"a}hinn{\"a} hiilipitoisuus ja vitriniitin valonheijastuskerroin eli reflektanssi. Esitet{\"a}{\"a}n my{\"o}s tietoja eri maiden kivihiiliesiintymist{\"a} (sijainnista, juonteista, yleisist{\"a} ominaisuuksista). Liitteiss{\"a} on maakohtaisia kivihiilijuonteiden ominaisuustietoja: taloudelliset ominaisuudet (kosteus, tuhkapitoisuus ja l{\"a}mp{\"o}arvo), k{\"a}ytt{\"o}tekniset ominaisuudet (haihtuvat aineet, rikkipitoisuus, rikin esiintymismuodot, jauhautuvuus, kloridipitoisuus, tuhkan koostumus ja sulamisk{\"a}ytt{\"a}ytyminen), ymp{\"a}rist{\"o}tekniset ominaisuudet (hivenalkuaine- ja raskasmetallipitoisuudet), kemialliset ja rakenteelliset ominaisuudet (alkuainekoostumus ja petrografisert ominaisuudet) sek{\"a} puhdistustekniset ominaisuudet (tuhkan koostumus ja pyriittinen rikkipitoisuus).",
keywords = "coal, research, properties",
author = "Antero Moilanen and Martti {\"A}ij{\"a}l{\"a}",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2189-7",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "391",
address = "Finland",

}

Moilanen, A & Äijälä, M 1984, Kivihiilen ominaisuudet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 391, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Kivihiilen ominaisuudet. / Moilanen, Antero; Äijälä, Martti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 331 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 391).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kivihiilen ominaisuudet

AU - Moilanen, Antero

AU - Äijälä, Martti

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Kirjallisuudesta on kerätty tietoa kivihiilen ominaisuuksista. Julkaisussa esitellään kivihiilen ominaisuuksien välisiä riippuvuuksia. Mukana ovat lähinnä hiiltymisastetta kuvaavien ominaisuuksien ja muiden ominaisuuksien väliset korrelaatiot. Kivihiilen hiiltymisasteesta riippuvia tekijöitä ovat lähinnä hiilipitoisuus ja vitriniitin valonheijastuskerroin eli reflektanssi. Esitetään myös tietoja eri maiden kivihiiliesiintymistä (sijainnista, juonteista, yleisistä ominaisuuksista). Liitteissä on maakohtaisia kivihiilijuonteiden ominaisuustietoja: taloudelliset ominaisuudet (kosteus, tuhkapitoisuus ja lämpöarvo), käyttötekniset ominaisuudet (haihtuvat aineet, rikkipitoisuus, rikin esiintymismuodot, jauhautuvuus, kloridipitoisuus, tuhkan koostumus ja sulamiskäyttäytyminen), ympäristötekniset ominaisuudet (hivenalkuaine- ja raskasmetallipitoisuudet), kemialliset ja rakenteelliset ominaisuudet (alkuainekoostumus ja petrografisert ominaisuudet) sekä puhdistustekniset ominaisuudet (tuhkan koostumus ja pyriittinen rikkipitoisuus).

AB - Kirjallisuudesta on kerätty tietoa kivihiilen ominaisuuksista. Julkaisussa esitellään kivihiilen ominaisuuksien välisiä riippuvuuksia. Mukana ovat lähinnä hiiltymisastetta kuvaavien ominaisuuksien ja muiden ominaisuuksien väliset korrelaatiot. Kivihiilen hiiltymisasteesta riippuvia tekijöitä ovat lähinnä hiilipitoisuus ja vitriniitin valonheijastuskerroin eli reflektanssi. Esitetään myös tietoja eri maiden kivihiiliesiintymistä (sijainnista, juonteista, yleisistä ominaisuuksista). Liitteissä on maakohtaisia kivihiilijuonteiden ominaisuustietoja: taloudelliset ominaisuudet (kosteus, tuhkapitoisuus ja lämpöarvo), käyttötekniset ominaisuudet (haihtuvat aineet, rikkipitoisuus, rikin esiintymismuodot, jauhautuvuus, kloridipitoisuus, tuhkan koostumus ja sulamiskäyttäytyminen), ympäristötekniset ominaisuudet (hivenalkuaine- ja raskasmetallipitoisuudet), kemialliset ja rakenteelliset ominaisuudet (alkuainekoostumus ja petrografisert ominaisuudet) sekä puhdistustekniset ominaisuudet (tuhkan koostumus ja pyriittinen rikkipitoisuus).

KW - coal

KW - research

KW - properties

M3 - Report

SN - 951-38-2189-7

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Kivihiilen ominaisuudet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Moilanen A, Äijälä M. Kivihiilen ominaisuudet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 331 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 391).