Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja

Sirkku Kivisaari, Johanna Kohl, Joona Tuovinen, Jukka Ranta, Johanna Leväsluoto, Peter Ylén

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Julkaisu raportoi Strada- ja Kurkiaura-hankkeiden kolmannen yhteisen työpajan vaiheet ja lopputulemat. Se vetää myös yhteen kolmesta työpajasta muodostuneen prosessin tulokset. Prosessin lisäsi ymmärrystä siitä, että muutos kohti asiakaslähtöisiä palvelumalleja etenee asiakkaiden ja ammattilaisten yhteistyössä pienin askelin ja että sen edistämiseen tarvitaan systemaattista jatkuvaa vuoropuhelua. Muutos on prosessi, jossa viestintä, oppiminen ja johtamiskäytännöt vaikuttavat muutoksen suuntaan ja nopeuteen. Muutosta estävät lukkiutuneet asenteet ja tottumukset. Prosessin aikana tunnistettiin muutoksen "dream team", joka voi rakentaa asiakaslähtöisen palvelumallin toteuttamisedellytyksiä myös valtakunnallisesti.
  Original languageFinnish
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages9
  Publication statusPublished - 2013
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesKurkiaura Policy Brief
  NumberPolicy Brief III

  Keywords

  • transition management
  • systemic change
  • chronic care
  • customer centred services
  • mulkti level perspective

  Cite this

  Kivisaari, S., Kohl, J., Tuovinen, J., Ranta, J., Leväsluoto, J., & Ylén, P. (2013). Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja. VTT Technical Research Centre of Finland. Kurkiaura Policy Brief, No. Policy Brief III
  Kivisaari, Sirkku ; Kohl, Johanna ; Tuovinen, Joona ; Ranta, Jukka ; Leväsluoto, Johanna ; Ylén, Peter. / Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja. VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 9 p. (Kurkiaura Policy Brief; No. Policy Brief III).
  @book{0b3118e044dc4620917e0575b2f9c948,
  title = "Kohti asiakasl{\"a}ht{\"o}isi{\"a} hyvinvointipalveluja",
  abstract = "Julkaisu raportoi Strada- ja Kurkiaura-hankkeiden kolmannen yhteisen ty{\"o}pajan vaiheet ja lopputulemat. Se vet{\"a}{\"a} my{\"o}s yhteen kolmesta ty{\"o}pajasta muodostuneen prosessin tulokset. Prosessin lis{\"a}si ymm{\"a}rryst{\"a} siit{\"a}, ett{\"a} muutos kohti asiakasl{\"a}ht{\"o}isi{\"a} palvelumalleja etenee asiakkaiden ja ammattilaisten yhteisty{\"o}ss{\"a} pienin askelin ja ett{\"a} sen edist{\"a}miseen tarvitaan systemaattista jatkuvaa vuoropuhelua. Muutos on prosessi, jossa viestint{\"a}, oppiminen ja johtamisk{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t vaikuttavat muutoksen suuntaan ja nopeuteen. Muutosta est{\"a}v{\"a}t lukkiutuneet asenteet ja tottumukset. Prosessin aikana tunnistettiin muutoksen {"}dream team{"}, joka voi rakentaa asiakasl{\"a}ht{\"o}isen palvelumallin toteuttamisedellytyksi{\"a} my{\"o}s valtakunnallisesti.",
  keywords = "transition management, systemic change, chronic care, customer centred services, mulkti level perspective",
  author = "Sirkku Kivisaari and Johanna Kohl and Joona Tuovinen and Jukka Ranta and Johanna Lev{\"a}sluoto and Peter Yl{\'e}n",
  note = "Project code: 81022",
  year = "2013",
  language = "Finnish",
  series = "Kurkiaura Policy Brief",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "Policy Brief III",
  address = "Finland",

  }

  Kivisaari, S, Kohl, J, Tuovinen, J, Ranta, J, Leväsluoto, J & Ylén, P 2013, Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja. Kurkiaura Policy Brief, no. Policy Brief III, VTT Technical Research Centre of Finland.

  Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja. / Kivisaari, Sirkku; Kohl, Johanna; Tuovinen, Joona; Ranta, Jukka; Leväsluoto, Johanna; Ylén, Peter.

  VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 9 p. (Kurkiaura Policy Brief; No. Policy Brief III).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja

  AU - Kivisaari, Sirkku

  AU - Kohl, Johanna

  AU - Tuovinen, Joona

  AU - Ranta, Jukka

  AU - Leväsluoto, Johanna

  AU - Ylén, Peter

  N1 - Project code: 81022

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Julkaisu raportoi Strada- ja Kurkiaura-hankkeiden kolmannen yhteisen työpajan vaiheet ja lopputulemat. Se vetää myös yhteen kolmesta työpajasta muodostuneen prosessin tulokset. Prosessin lisäsi ymmärrystä siitä, että muutos kohti asiakaslähtöisiä palvelumalleja etenee asiakkaiden ja ammattilaisten yhteistyössä pienin askelin ja että sen edistämiseen tarvitaan systemaattista jatkuvaa vuoropuhelua. Muutos on prosessi, jossa viestintä, oppiminen ja johtamiskäytännöt vaikuttavat muutoksen suuntaan ja nopeuteen. Muutosta estävät lukkiutuneet asenteet ja tottumukset. Prosessin aikana tunnistettiin muutoksen "dream team", joka voi rakentaa asiakaslähtöisen palvelumallin toteuttamisedellytyksiä myös valtakunnallisesti.

  AB - Julkaisu raportoi Strada- ja Kurkiaura-hankkeiden kolmannen yhteisen työpajan vaiheet ja lopputulemat. Se vetää myös yhteen kolmesta työpajasta muodostuneen prosessin tulokset. Prosessin lisäsi ymmärrystä siitä, että muutos kohti asiakaslähtöisiä palvelumalleja etenee asiakkaiden ja ammattilaisten yhteistyössä pienin askelin ja että sen edistämiseen tarvitaan systemaattista jatkuvaa vuoropuhelua. Muutos on prosessi, jossa viestintä, oppiminen ja johtamiskäytännöt vaikuttavat muutoksen suuntaan ja nopeuteen. Muutosta estävät lukkiutuneet asenteet ja tottumukset. Prosessin aikana tunnistettiin muutoksen "dream team", joka voi rakentaa asiakaslähtöisen palvelumallin toteuttamisedellytyksiä myös valtakunnallisesti.

  KW - transition management

  KW - systemic change

  KW - chronic care

  KW - customer centred services

  KW - mulkti level perspective

  M3 - Report

  T3 - Kurkiaura Policy Brief

  BT - Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  ER -

  Kivisaari S, Kohl J, Tuovinen J, Ranta J, Leväsluoto J, Ylén P. Kohti asiakaslähtöisiä hyvinvointipalveluja. VTT Technical Research Centre of Finland, 2013. 9 p. (Kurkiaura Policy Brief; No. Policy Brief III).