Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta

Mikko Dufva, Minna Halonen, Mika Kari, Tapio Koivisto, Raija Koivisto, Jouko Myllyoja

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tässä raportissa luodaan katsaus siihen, mitä suomalaisen työn tulevaisuudesta on sanottu, mitkä ovat keskeiset muutoskulut työn murroksessa ja mihin kannattaa jatkossa keskittyä. Tavoitteena on auttaa jaetun näkemyksen muodostamisessa työn tulevaisuudesta. Raportti tukee hallituksen seuraavaa tulevaisuusselontekoa. Työn murroksen ajureista vallitsee yhteisymmärrys: globalisaatio, väestön ikääntyminen ja digitalisaatio muuttavat työpaikkojen määrää ja työn luonnetta. Näihin muutospaineisiin vastaamisesta on puolestaan käynnissä kaksi hieman erillistä keskustelua. Toinen keskittyy lähitulevaisuuteen ja korostaa tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattamista ja työmarkkinoiden joustavoittamista, ja toinen katsoo pidemmälle ja peräänkuuluttaa työn uudelleenmäärittelyä ja toimeentulon rakenteiden uudistamista. Jaetun ymmärryksen kannalta olisi tärkeää saada nämä kaksi näkemystä kohtaamaan. Mikä työssä sitten muuttuu? Raportissa esitetään kuusi keskeistä muutoskulkua: työn sisältö, organisaatiot ja työn käytännöt, osaaminen, toimeentulo ja sosiaaliturva, kansantalous ja yhteiskuntasuhteet. Näiden tarkemman avaamisen lisäksi esiin nostetaan jatkokeskustelun kannalta hyödyllisiä käsitteitä ja esitetään vaihtoehtoinen, henkilötarinoilla havainnollistettu tulevaisuuskuva. Työn murroksessa ei ole kyse siirtymisestä yhdestä tavasta tehdä töitä johonkin toiseen, vaan nykyisestä moneen erilaiseen tapaan. Tämä edellyttää uutta sanastoa ja entisten asenteiden ja näkemysten haastamista. Osaamisen jatkuva päivittäminen on avainasemassa erityisesti hyvinvoinnin turvaamiseksi, kun työtavat ja työn luonne muuttuvat. Perustulo on keskeinen osa työn tulevaisuutta, mutta ei yksin riitä. Sopivat ratkaisut löytyvät kokeiluiden ja yrityksen ja erehdyksen kautta. Jatkokeskustelun kannalta oleellista on linkittää tulevaisuuden visiot ja nykyhetken toimenpiteet ja keskustella toimijoiden muuttuvista rooleista ja vastuista.
Original languageFinnish
PublisherPrime Minister's Office Finland
Number of pages64
ISBN (Print)978-952-287-380-4
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja
Volume33/2017
ISSN2342-6799

Keywords

  • work
  • working life
  • livelihood
  • meaning of work
  • future
  • future research

Cite this

Dufva, M., Halonen, M., Kari, M., Koivisto, T., Koivisto, R., & Myllyoja, J. (2017). Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta. Prime Minister's Office Finland. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol.. 33/2017
Dufva, Mikko ; Halonen, Minna ; Kari, Mika ; Koivisto, Tapio ; Koivisto, Raija ; Myllyoja, Jouko. / Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta. Prime Minister's Office Finland, 2017. 64 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 33/2017).
@book{e6df07ecfb3d45138925e44425186fe0,
title = "Kohti jaettua ymm{\"a}rryst{\"a} ty{\"o}n tulevaisuudesta",
abstract = "T{\"a}ss{\"a} raportissa luodaan katsaus siihen, mit{\"a} suomalaisen ty{\"o}n tulevaisuudesta on sanottu, mitk{\"a} ovat keskeiset muutoskulut ty{\"o}n murroksessa ja mihin kannattaa jatkossa keskitty{\"a}. Tavoitteena on auttaa jaetun n{\"a}kemyksen muodostamisessa ty{\"o}n tulevaisuudesta. Raportti tukee hallituksen seuraavaa tulevaisuusselontekoa. Ty{\"o}n murroksen ajureista vallitsee yhteisymm{\"a}rrys: globalisaatio, v{\"a}est{\"o}n ik{\"a}{\"a}ntyminen ja digitalisaatio muuttavat ty{\"o}paikkojen m{\"a}{\"a}r{\"a}{\"a} ja ty{\"o}n luonnetta. N{\"a}ihin muutospaineisiin vastaamisesta on puolestaan k{\"a}ynniss{\"a} kaksi hieman erillist{\"a} keskustelua. Toinen keskittyy l{\"a}hitulevaisuuteen ja korostaa tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattamista ja ty{\"o}markkinoiden joustavoittamista, ja toinen katsoo pidemm{\"a}lle ja per{\"a}{\"a}nkuuluttaa ty{\"o}n uudelleenm{\"a}{\"a}rittely{\"a} ja toimeentulon rakenteiden uudistamista. Jaetun ymm{\"a}rryksen kannalta olisi t{\"a}rke{\"a}{\"a} saada n{\"a}m{\"a} kaksi n{\"a}kemyst{\"a} kohtaamaan. Mik{\"a} ty{\"o}ss{\"a} sitten muuttuu? Raportissa esitet{\"a}{\"a}n kuusi keskeist{\"a} muutoskulkua: ty{\"o}n sis{\"a}lt{\"o}, organisaatiot ja ty{\"o}n k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}t, osaaminen, toimeentulo ja sosiaaliturva, kansantalous ja yhteiskuntasuhteet. N{\"a}iden tarkemman avaamisen lis{\"a}ksi esiin nostetaan jatkokeskustelun kannalta hy{\"o}dyllisi{\"a} k{\"a}sitteit{\"a} ja esitet{\"a}{\"a}n vaihtoehtoinen, henkil{\"o}tarinoilla havainnollistettu tulevaisuuskuva. Ty{\"o}n murroksessa ei ole kyse siirtymisest{\"a} yhdest{\"a} tavasta tehd{\"a} t{\"o}it{\"a} johonkin toiseen, vaan nykyisest{\"a} moneen erilaiseen tapaan. T{\"a}m{\"a} edellytt{\"a}{\"a} uutta sanastoa ja entisten asenteiden ja n{\"a}kemysten haastamista. Osaamisen jatkuva p{\"a}ivitt{\"a}minen on avainasemassa erityisesti hyvinvoinnin turvaamiseksi, kun ty{\"o}tavat ja ty{\"o}n luonne muuttuvat. Perustulo on keskeinen osa ty{\"o}n tulevaisuutta, mutta ei yksin riit{\"a}. Sopivat ratkaisut l{\"o}ytyv{\"a}t kokeiluiden ja yrityksen ja erehdyksen kautta. Jatkokeskustelun kannalta oleellista on linkitt{\"a}{\"a} tulevaisuuden visiot ja nykyhetken toimenpiteet ja keskustella toimijoiden muuttuvista rooleista ja vastuista.",
keywords = "work, working life, livelihood, meaning of work, future, future research",
author = "Mikko Dufva and Minna Halonen and Mika Kari and Tapio Koivisto and Raija Koivisto and Jouko Myllyoja",
note = "Project code: 111407",
year = "2017",
language = "Finnish",
isbn = "978-952-287-380-4",
series = "Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja",
publisher = "Prime Minister's Office Finland",
address = "Finland",

}

Dufva, M, Halonen, M, Kari, M, Koivisto, T, Koivisto, R & Myllyoja, J 2017, Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, vol. 33/2017, Prime Minister's Office Finland.

Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta. / Dufva, Mikko; Halonen, Minna; Kari, Mika; Koivisto, Tapio; Koivisto, Raija; Myllyoja, Jouko.

Prime Minister's Office Finland, 2017. 64 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 33/2017).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta

AU - Dufva, Mikko

AU - Halonen, Minna

AU - Kari, Mika

AU - Koivisto, Tapio

AU - Koivisto, Raija

AU - Myllyoja, Jouko

N1 - Project code: 111407

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Tässä raportissa luodaan katsaus siihen, mitä suomalaisen työn tulevaisuudesta on sanottu, mitkä ovat keskeiset muutoskulut työn murroksessa ja mihin kannattaa jatkossa keskittyä. Tavoitteena on auttaa jaetun näkemyksen muodostamisessa työn tulevaisuudesta. Raportti tukee hallituksen seuraavaa tulevaisuusselontekoa. Työn murroksen ajureista vallitsee yhteisymmärrys: globalisaatio, väestön ikääntyminen ja digitalisaatio muuttavat työpaikkojen määrää ja työn luonnetta. Näihin muutospaineisiin vastaamisesta on puolestaan käynnissä kaksi hieman erillistä keskustelua. Toinen keskittyy lähitulevaisuuteen ja korostaa tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattamista ja työmarkkinoiden joustavoittamista, ja toinen katsoo pidemmälle ja peräänkuuluttaa työn uudelleenmäärittelyä ja toimeentulon rakenteiden uudistamista. Jaetun ymmärryksen kannalta olisi tärkeää saada nämä kaksi näkemystä kohtaamaan. Mikä työssä sitten muuttuu? Raportissa esitetään kuusi keskeistä muutoskulkua: työn sisältö, organisaatiot ja työn käytännöt, osaaminen, toimeentulo ja sosiaaliturva, kansantalous ja yhteiskuntasuhteet. Näiden tarkemman avaamisen lisäksi esiin nostetaan jatkokeskustelun kannalta hyödyllisiä käsitteitä ja esitetään vaihtoehtoinen, henkilötarinoilla havainnollistettu tulevaisuuskuva. Työn murroksessa ei ole kyse siirtymisestä yhdestä tavasta tehdä töitä johonkin toiseen, vaan nykyisestä moneen erilaiseen tapaan. Tämä edellyttää uutta sanastoa ja entisten asenteiden ja näkemysten haastamista. Osaamisen jatkuva päivittäminen on avainasemassa erityisesti hyvinvoinnin turvaamiseksi, kun työtavat ja työn luonne muuttuvat. Perustulo on keskeinen osa työn tulevaisuutta, mutta ei yksin riitä. Sopivat ratkaisut löytyvät kokeiluiden ja yrityksen ja erehdyksen kautta. Jatkokeskustelun kannalta oleellista on linkittää tulevaisuuden visiot ja nykyhetken toimenpiteet ja keskustella toimijoiden muuttuvista rooleista ja vastuista.

AB - Tässä raportissa luodaan katsaus siihen, mitä suomalaisen työn tulevaisuudesta on sanottu, mitkä ovat keskeiset muutoskulut työn murroksessa ja mihin kannattaa jatkossa keskittyä. Tavoitteena on auttaa jaetun näkemyksen muodostamisessa työn tulevaisuudesta. Raportti tukee hallituksen seuraavaa tulevaisuusselontekoa. Työn murroksen ajureista vallitsee yhteisymmärrys: globalisaatio, väestön ikääntyminen ja digitalisaatio muuttavat työpaikkojen määrää ja työn luonnetta. Näihin muutospaineisiin vastaamisesta on puolestaan käynnissä kaksi hieman erillistä keskustelua. Toinen keskittyy lähitulevaisuuteen ja korostaa tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvattamista ja työmarkkinoiden joustavoittamista, ja toinen katsoo pidemmälle ja peräänkuuluttaa työn uudelleenmäärittelyä ja toimeentulon rakenteiden uudistamista. Jaetun ymmärryksen kannalta olisi tärkeää saada nämä kaksi näkemystä kohtaamaan. Mikä työssä sitten muuttuu? Raportissa esitetään kuusi keskeistä muutoskulkua: työn sisältö, organisaatiot ja työn käytännöt, osaaminen, toimeentulo ja sosiaaliturva, kansantalous ja yhteiskuntasuhteet. Näiden tarkemman avaamisen lisäksi esiin nostetaan jatkokeskustelun kannalta hyödyllisiä käsitteitä ja esitetään vaihtoehtoinen, henkilötarinoilla havainnollistettu tulevaisuuskuva. Työn murroksessa ei ole kyse siirtymisestä yhdestä tavasta tehdä töitä johonkin toiseen, vaan nykyisestä moneen erilaiseen tapaan. Tämä edellyttää uutta sanastoa ja entisten asenteiden ja näkemysten haastamista. Osaamisen jatkuva päivittäminen on avainasemassa erityisesti hyvinvoinnin turvaamiseksi, kun työtavat ja työn luonne muuttuvat. Perustulo on keskeinen osa työn tulevaisuutta, mutta ei yksin riitä. Sopivat ratkaisut löytyvät kokeiluiden ja yrityksen ja erehdyksen kautta. Jatkokeskustelun kannalta oleellista on linkittää tulevaisuuden visiot ja nykyhetken toimenpiteet ja keskustella toimijoiden muuttuvista rooleista ja vastuista.

KW - work

KW - working life

KW - livelihood

KW - meaning of work

KW - future

KW - future research

M3 - Report

SN - 978-952-287-380-4

T3 - Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja

BT - Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta

PB - Prime Minister's Office Finland

ER -

Dufva M, Halonen M, Kari M, Koivisto T, Koivisto R, Myllyoja J. Kohti jaettua ymmärrystä työn tulevaisuudesta. Prime Minister's Office Finland, 2017. 64 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja, Vol. 33/2017).