Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista

Satu Innamaa, Iisakki Kosonen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tehty selvitys kerää kokemuksia tapaustutkimuksista, jotka käsittelevät ajantasaista lii-kenteen mallintamista. Tavoitteena on tarkastella tosielämässä toimivien ajantasaisten mallien aiheuttamia haasteita ja tarjota ohjeita näitä malleja tekevien henkilöiden avuksi. On monia muita kuin itse malliin liittyviä asioita, jotka täytyy ottaa huomioon. Nämä haasteet liittyvät erityisesti aineistoon, liikenteenseurantajärjestelmiin ja tiedonsiirtoon. Koska monia haasteita ei voi välttää, paras neuvo on tehdä vakaasti käyttäytyviä malleja, jotka suhtautuvat epäillen saamaansa tietoon. Mallin täytyy myös olla varautunut osittai-seen tietoon. Useimmissa tapauksissa mallin tekijä ei voi eliminoida erilaisten haasteiden aiheuttamia ongelmia, mutta hänen pitäisi olla niistä selvillä ja minimoida niiden haitalli-set seuraukset.
Original languageFinnish
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages24
Publication statusPublished - 2004
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesVTT Tutkimusraportti
NumberRTE475/04

Keywords

  • Traffic model
  • neural network
  • simulation

Cite this

Innamaa, S., & Kosonen, I. (2004). Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista. VTT Technical Research Centre of Finland. VTT Tutkimusraportti, No. RTE475/04
Innamaa, Satu ; Kosonen, Iisakki. / Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista. VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 24 p. (VTT Tutkimusraportti; No. RTE475/04).
@book{89d7f82788c84e7fb315109ae400d954,
title = "Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista",
abstract = "Tehty selvitys ker{\"a}{\"a} kokemuksia tapaustutkimuksista, jotka k{\"a}sittelev{\"a}t ajantasaista lii-kenteen mallintamista. Tavoitteena on tarkastella tosiel{\"a}m{\"a}ss{\"a} toimivien ajantasaisten mallien aiheuttamia haasteita ja tarjota ohjeita n{\"a}it{\"a} malleja tekevien henkil{\"o}iden avuksi. On monia muita kuin itse malliin liittyvi{\"a} asioita, jotka t{\"a}ytyy ottaa huomioon. N{\"a}m{\"a} haasteet liittyv{\"a}t erityisesti aineistoon, liikenteenseurantaj{\"a}rjestelmiin ja tiedonsiirtoon. Koska monia haasteita ei voi v{\"a}ltt{\"a}{\"a}, paras neuvo on tehd{\"a} vakaasti k{\"a}ytt{\"a}ytyvi{\"a} malleja, jotka suhtautuvat ep{\"a}illen saamaansa tietoon. Mallin t{\"a}ytyy my{\"o}s olla varautunut osittai-seen tietoon. Useimmissa tapauksissa mallin tekij{\"a} ei voi eliminoida erilaisten haasteiden aiheuttamia ongelmia, mutta h{\"a}nen pit{\"a}isi olla niist{\"a} selvill{\"a} ja minimoida niiden haitalli-set seuraukset.",
keywords = "Traffic model, neural network, simulation",
author = "Satu Innamaa and Iisakki Kosonen",
year = "2004",
language = "Finnish",
series = "VTT Tutkimusraportti",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "RTE475/04",
address = "Finland",

}

Innamaa, S & Kosonen, I 2004, Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista. VTT Tutkimusraportti, no. RTE475/04, VTT Technical Research Centre of Finland.

Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista. / Innamaa, Satu; Kosonen, Iisakki.

VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 24 p. (VTT Tutkimusraportti; No. RTE475/04).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista

AU - Innamaa, Satu

AU - Kosonen, Iisakki

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Tehty selvitys kerää kokemuksia tapaustutkimuksista, jotka käsittelevät ajantasaista lii-kenteen mallintamista. Tavoitteena on tarkastella tosielämässä toimivien ajantasaisten mallien aiheuttamia haasteita ja tarjota ohjeita näitä malleja tekevien henkilöiden avuksi. On monia muita kuin itse malliin liittyviä asioita, jotka täytyy ottaa huomioon. Nämä haasteet liittyvät erityisesti aineistoon, liikenteenseurantajärjestelmiin ja tiedonsiirtoon. Koska monia haasteita ei voi välttää, paras neuvo on tehdä vakaasti käyttäytyviä malleja, jotka suhtautuvat epäillen saamaansa tietoon. Mallin täytyy myös olla varautunut osittai-seen tietoon. Useimmissa tapauksissa mallin tekijä ei voi eliminoida erilaisten haasteiden aiheuttamia ongelmia, mutta hänen pitäisi olla niistä selvillä ja minimoida niiden haitalli-set seuraukset.

AB - Tehty selvitys kerää kokemuksia tapaustutkimuksista, jotka käsittelevät ajantasaista lii-kenteen mallintamista. Tavoitteena on tarkastella tosielämässä toimivien ajantasaisten mallien aiheuttamia haasteita ja tarjota ohjeita näitä malleja tekevien henkilöiden avuksi. On monia muita kuin itse malliin liittyviä asioita, jotka täytyy ottaa huomioon. Nämä haasteet liittyvät erityisesti aineistoon, liikenteenseurantajärjestelmiin ja tiedonsiirtoon. Koska monia haasteita ei voi välttää, paras neuvo on tehdä vakaasti käyttäytyviä malleja, jotka suhtautuvat epäillen saamaansa tietoon. Mallin täytyy myös olla varautunut osittai-seen tietoon. Useimmissa tapauksissa mallin tekijä ei voi eliminoida erilaisten haasteiden aiheuttamia ongelmia, mutta hänen pitäisi olla niistä selvillä ja minimoida niiden haitalli-set seuraukset.

KW - Traffic model

KW - neural network

KW - simulation

M3 - Report

T3 - VTT Tutkimusraportti

BT - Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

ER -

Innamaa S, Kosonen I. Kokemuksia ajantasaisista liikennemalleista. VTT Technical Research Centre of Finland, 2004. 24 p. (VTT Tutkimusraportti; No. RTE475/04).