Koneiden mikroprosessoriohjaus

Juhani Lempiäinen, Harri Vainio, Kari Koskinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Mikroprosessoritekniikan laajoja sovellusmahdollisuuksia koneautomaatiossa esitellään sekä ulkomaisen kirjallisuuden että kotimaisten esimerkkien valossa. Samoin käsitellään esimerkkikoneissa havaittuja etuja ja ongelmia perinteisiin ohjausmenetelmiin verrattuna. Mikroprosessoriohjattuja koneita käytetään Suomessa etenkin metalli-, paperi- ja puu- sekä elintarviketeollisuudessa. Tyypillisimmillään ohjauslaitteiston hinta on ohjelmistoineen 100 - 250 kmk. Usein ohjaukset toimivat kosteasssa ja likaisessa teollisuusympäristössä. Mikroprosessoriohjauksen ansiosta koneiden toimintanopeus ja tarkkuus ovat parantuneet, on voitu toteuttaa enemmän toimintoja sekä virhediagnostiikkaa ja on löydetty ohjausratkaisuja sovelluksille, jotka muuten eivät olisi olleet toteutettavissa. Ongelmina koetaan prosessi- ja koneteknisen tietämyksen puute, mallintamisen vaikeus ja yhteisen kielen löytäminen mekaniikkasuunnittelijoiden ja ohjelmoijien välille.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages40
ISBN (Print)951-38-2119-6
Publication statusPublished - 1984
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number356
ISSN0358-5085

Fingerprint

microprocessors

Keywords

  • microprocessors
  • machinery
  • actuators
  • control
  • construction

Cite this

Lempiäinen, J., Vainio, H., & Koskinen, K. (1984). Koneiden mikroprosessoriohjaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 356
Lempiäinen, Juhani ; Vainio, Harri ; Koskinen, Kari. / Koneiden mikroprosessoriohjaus. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 356).
@book{c2546d47dc084c7283fc8f375608d6eb,
title = "Koneiden mikroprosessoriohjaus",
abstract = "Mikroprosessoritekniikan laajoja sovellusmahdollisuuksia koneautomaatiossa esitell{\"a}{\"a}n sek{\"a} ulkomaisen kirjallisuuden ett{\"a} kotimaisten esimerkkien valossa. Samoin k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n esimerkkikoneissa havaittuja etuja ja ongelmia perinteisiin ohjausmenetelmiin verrattuna. Mikroprosessoriohjattuja koneita k{\"a}ytet{\"a}{\"a}n Suomessa etenkin metalli-, paperi- ja puu- sek{\"a} elintarviketeollisuudessa. Tyypillisimmill{\"a}{\"a}n ohjauslaitteiston hinta on ohjelmistoineen 100 - 250 kmk. Usein ohjaukset toimivat kosteasssa ja likaisessa teollisuusymp{\"a}rist{\"o}ss{\"a}. Mikroprosessoriohjauksen ansiosta koneiden toimintanopeus ja tarkkuus ovat parantuneet, on voitu toteuttaa enemm{\"a}n toimintoja sek{\"a} virhediagnostiikkaa ja on l{\"o}ydetty ohjausratkaisuja sovelluksille, jotka muuten eiv{\"a}t olisi olleet toteutettavissa. Ongelmina koetaan prosessi- ja koneteknisen tiet{\"a}myksen puute, mallintamisen vaikeus ja yhteisen kielen l{\"o}yt{\"a}minen mekaniikkasuunnittelijoiden ja ohjelmoijien v{\"a}lille.",
keywords = "microprocessors, machinery, actuators, control, construction",
author = "Juhani Lempi{\"a}inen and Harri Vainio and Kari Koskinen",
year = "1984",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2119-6",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "356",
address = "Finland",

}

Lempiäinen, J, Vainio, H & Koskinen, K 1984, Koneiden mikroprosessoriohjaus. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 356, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Koneiden mikroprosessoriohjaus. / Lempiäinen, Juhani; Vainio, Harri; Koskinen, Kari.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 356).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Koneiden mikroprosessoriohjaus

AU - Lempiäinen, Juhani

AU - Vainio, Harri

AU - Koskinen, Kari

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Mikroprosessoritekniikan laajoja sovellusmahdollisuuksia koneautomaatiossa esitellään sekä ulkomaisen kirjallisuuden että kotimaisten esimerkkien valossa. Samoin käsitellään esimerkkikoneissa havaittuja etuja ja ongelmia perinteisiin ohjausmenetelmiin verrattuna. Mikroprosessoriohjattuja koneita käytetään Suomessa etenkin metalli-, paperi- ja puu- sekä elintarviketeollisuudessa. Tyypillisimmillään ohjauslaitteiston hinta on ohjelmistoineen 100 - 250 kmk. Usein ohjaukset toimivat kosteasssa ja likaisessa teollisuusympäristössä. Mikroprosessoriohjauksen ansiosta koneiden toimintanopeus ja tarkkuus ovat parantuneet, on voitu toteuttaa enemmän toimintoja sekä virhediagnostiikkaa ja on löydetty ohjausratkaisuja sovelluksille, jotka muuten eivät olisi olleet toteutettavissa. Ongelmina koetaan prosessi- ja koneteknisen tietämyksen puute, mallintamisen vaikeus ja yhteisen kielen löytäminen mekaniikkasuunnittelijoiden ja ohjelmoijien välille.

AB - Mikroprosessoritekniikan laajoja sovellusmahdollisuuksia koneautomaatiossa esitellään sekä ulkomaisen kirjallisuuden että kotimaisten esimerkkien valossa. Samoin käsitellään esimerkkikoneissa havaittuja etuja ja ongelmia perinteisiin ohjausmenetelmiin verrattuna. Mikroprosessoriohjattuja koneita käytetään Suomessa etenkin metalli-, paperi- ja puu- sekä elintarviketeollisuudessa. Tyypillisimmillään ohjauslaitteiston hinta on ohjelmistoineen 100 - 250 kmk. Usein ohjaukset toimivat kosteasssa ja likaisessa teollisuusympäristössä. Mikroprosessoriohjauksen ansiosta koneiden toimintanopeus ja tarkkuus ovat parantuneet, on voitu toteuttaa enemmän toimintoja sekä virhediagnostiikkaa ja on löydetty ohjausratkaisuja sovelluksille, jotka muuten eivät olisi olleet toteutettavissa. Ongelmina koetaan prosessi- ja koneteknisen tietämyksen puute, mallintamisen vaikeus ja yhteisen kielen löytäminen mekaniikkasuunnittelijoiden ja ohjelmoijien välille.

KW - microprocessors

KW - machinery

KW - actuators

KW - control

KW - construction

M3 - Report

SN - 951-38-2119-6

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Koneiden mikroprosessoriohjaus

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Lempiäinen J, Vainio H, Koskinen K. Koneiden mikroprosessoriohjaus. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1984. 40 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 356).