Konepajan nostojen suunnittelu

Timo Määttä, Hannu Tarvainen, Markku Lumme, Juhani Viitaniemi

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Konepajojen nostoihin liittyneitä työtapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lisäksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneistä vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun käytäntöä. Kohteeksi valittiin yrityksiä myös telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska näillä aloilla nostosuunnitelmia on pitkään tehty. Kyselyllä selvitettiin myös suunnittelijoiden ja työntekijöiden saamaa nostoihin liittyvää koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskeneräiset vaiheet.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages134
  ISBN (Print)951-38-3053-5
  Publication statusPublished - 1988
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number855
  ISSN0358-5085

  Keywords

  • engineering workshops
  • materials handling equipment
  • lifting
  • safety
  • planning

  Cite this

  Määttä, T., Tarvainen, H., Lumme, M., & Viitaniemi, J. (1988). Konepajan nostojen suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 855
  Määttä, Timo ; Tarvainen, Hannu ; Lumme, Markku ; Viitaniemi, Juhani. / Konepajan nostojen suunnittelu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 134 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 855).
  @book{ceb4b484af78480abd3dac73609077a8,
  title = "Konepajan nostojen suunnittelu",
  abstract = "Konepajojen nostoihin liittyneit{\"a} ty{\"o}tapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lis{\"a}ksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneist{\"a} vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"a}. Kohteeksi valittiin yrityksi{\"a} my{\"o}s telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska n{\"a}ill{\"a} aloilla nostosuunnitelmia on pitk{\"a}{\"a}n tehty. Kyselyll{\"a} selvitettiin my{\"o}s suunnittelijoiden ja ty{\"o}ntekij{\"o}iden saamaa nostoihin liittyv{\"a}{\"a} koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskener{\"a}iset vaiheet.",
  keywords = "engineering workshops, materials handling equipment, lifting, safety, planning",
  author = "Timo M{\"a}{\"a}tt{\"a} and Hannu Tarvainen and Markku Lumme and Juhani Viitaniemi",
  year = "1988",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-3053-5",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "855",
  address = "Finland",

  }

  Määttä, T, Tarvainen, H, Lumme, M & Viitaniemi, J 1988, Konepajan nostojen suunnittelu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 855, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Konepajan nostojen suunnittelu. / Määttä, Timo; Tarvainen, Hannu; Lumme, Markku; Viitaniemi, Juhani.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 134 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 855).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Konepajan nostojen suunnittelu

  AU - Määttä, Timo

  AU - Tarvainen, Hannu

  AU - Lumme, Markku

  AU - Viitaniemi, Juhani

  PY - 1988

  Y1 - 1988

  N2 - Konepajojen nostoihin liittyneitä työtapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lisäksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneistä vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun käytäntöä. Kohteeksi valittiin yrityksiä myös telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska näillä aloilla nostosuunnitelmia on pitkään tehty. Kyselyllä selvitettiin myös suunnittelijoiden ja työntekijöiden saamaa nostoihin liittyvää koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskeneräiset vaiheet.

  AB - Konepajojen nostoihin liittyneitä työtapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lisäksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneistä vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun käytäntöä. Kohteeksi valittiin yrityksiä myös telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska näillä aloilla nostosuunnitelmia on pitkään tehty. Kyselyllä selvitettiin myös suunnittelijoiden ja työntekijöiden saamaa nostoihin liittyvää koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskeneräiset vaiheet.

  KW - engineering workshops

  KW - materials handling equipment

  KW - lifting

  KW - safety

  KW - planning

  M3 - Report

  SN - 951-38-3053-5

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Konepajan nostojen suunnittelu

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Määttä T, Tarvainen H, Lumme M, Viitaniemi J. Konepajan nostojen suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 134 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 855).