Konepajan nostojen suunnittelu

Timo Määttä, Hannu Tarvainen, Markku Lumme, Juhani Viitaniemi

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Konepajojen nostoihin liittyneitä työtapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lisäksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneistä vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun käytäntöä. Kohteeksi valittiin yrityksiä myös telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska näillä aloilla nostosuunnitelmia on pitkään tehty. Kyselyllä selvitettiin myös suunnittelijoiden ja työntekijöiden saamaa nostoihin liittyvää koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskeneräiset vaiheet.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages134
ISBN (Print)951-38-3053-5
Publication statusPublished - 1988
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number855
ISSN0358-5085

Keywords

  • engineering workshops
  • materials handling equipment
  • lifting
  • safety
  • planning

Cite this

Määttä, T., Tarvainen, H., Lumme, M., & Viitaniemi, J. (1988). Konepajan nostojen suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 855
Määttä, Timo ; Tarvainen, Hannu ; Lumme, Markku ; Viitaniemi, Juhani. / Konepajan nostojen suunnittelu. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 134 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 855).
@book{ceb4b484af78480abd3dac73609077a8,
title = "Konepajan nostojen suunnittelu",
abstract = "Konepajojen nostoihin liittyneit{\"a} ty{\"o}tapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lis{\"a}ksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneist{\"a} vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun k{\"a}yt{\"a}nt{\"o}{\"a}. Kohteeksi valittiin yrityksi{\"a} my{\"o}s telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska n{\"a}ill{\"a} aloilla nostosuunnitelmia on pitk{\"a}{\"a}n tehty. Kyselyll{\"a} selvitettiin my{\"o}s suunnittelijoiden ja ty{\"o}ntekij{\"o}iden saamaa nostoihin liittyv{\"a}{\"a} koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskener{\"a}iset vaiheet.",
keywords = "engineering workshops, materials handling equipment, lifting, safety, planning",
author = "Timo M{\"a}{\"a}tt{\"a} and Hannu Tarvainen and Markku Lumme and Juhani Viitaniemi",
year = "1988",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-3053-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "855",
address = "Finland",

}

Määttä, T, Tarvainen, H, Lumme, M & Viitaniemi, J 1988, Konepajan nostojen suunnittelu. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 855, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Konepajan nostojen suunnittelu. / Määttä, Timo; Tarvainen, Hannu; Lumme, Markku; Viitaniemi, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 134 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 855).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Konepajan nostojen suunnittelu

AU - Määttä, Timo

AU - Tarvainen, Hannu

AU - Lumme, Markku

AU - Viitaniemi, Juhani

PY - 1988

Y1 - 1988

N2 - Konepajojen nostoihin liittyneitä työtapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lisäksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneistä vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun käytäntöä. Kohteeksi valittiin yrityksiä myös telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska näillä aloilla nostosuunnitelmia on pitkään tehty. Kyselyllä selvitettiin myös suunnittelijoiden ja työntekijöiden saamaa nostoihin liittyvää koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskeneräiset vaiheet.

AB - Konepajojen nostoihin liittyneitä työtapaturmia tutkittiin tapaturmaselostusten ja -ilmoitusten avulla. Lisäksi tarkasteltiin selostuksia konepajoissa tehtyihin nostoihin liittyneistä vaaratilanteista. Haastattelu- ja kyselytutkimuksen avulla selvitettiin yrityksen nostosuunnittelun käytäntöä. Kohteeksi valittiin yrityksiä myös telakka- ja prosessiteollisuudesta, koska näillä aloilla nostosuunnitelmia on pitkään tehty. Kyselyllä selvitettiin myös suunnittelijoiden ja työntekijöiden saamaa nostoihin liittyvää koulutusta. Nostosuunnitteluun kehitettiin tarkistuslistat, joiden tarkoituksena on auttaa noston suunnittelijaa suunnittelemaan systemaattisesti ja palautamaan mieleen suunnitelman keskeneräiset vaiheet.

KW - engineering workshops

KW - materials handling equipment

KW - lifting

KW - safety

KW - planning

M3 - Report

SN - 951-38-3053-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Konepajan nostojen suunnittelu

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Määttä T, Tarvainen H, Lumme M, Viitaniemi J. Konepajan nostojen suunnittelu. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1988. 134 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 855).