Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät

Kari Koskinen, Juhani Lempiäinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa käsitellään konepaja- ja metallituoteteollisuuden automaattisia kappalekuljetuksia. Eri menetelmiä esitellään sekä kirjallisuuden että sovellusesimerkkien valossa. Pääpaino on joustavissa kuljetusjärjestelmissä ja niiden soveltamisessa rajoitetusti miehitetyssä tuotannossa (RMT). Suomen konepaja- ja metallituoteteollisuudessa voidaan todeta materiaalinkäsittelyn automatisoinnin olevan tasoltaan jäljessä valmistuksen automatisointiin verrattuna. Vertailu Ruotsiin ja myös muihin Länsi-Euroopan maihin osoittaa samoin jälkeenjääneisyyttä. Materiaalinkäsittelyn automatisoinnin tekniikka on pitkälti koeteltua ja sovelluskypsää. Sovelluspotentiaalia ja teknisiä valmiuksia sovellusten toteuttamiseen on olemassa. Materiaalinkäsittelyn automatisointiin tulisi yritysten toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä kiinnittää yhtä suurta huomiota kuin varsinaisen valmistusprosessin automatisointiin. Pyrittäessä automaatioasteen nostamiseen sekä erityisesti rajoitetusti miehitettyihin tai miehittämättömiin tuotantojaksoihin materiaalinkäsittelyn automatisointi tulee välttämättömäksi ja samalla sen taloudellinen merkitys ja kannattavuus kasvavat.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages68
ISBN (Print)951-38-2372-5
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number485
ISSN0358-5085

Fingerprint

manufacturing

Keywords

  • manufacturing
  • fabrication
  • materials handling
  • automation
  • conveyors
  • production control

Cite this

Koskinen, K., & Lempiäinen, J. (1985). Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 485
Koskinen, Kari ; Lempiäinen, Juhani. / Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 485).
@book{293b717792124b2a8bcce55c66203b6c,
title = "Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelm{\"a}t",
abstract = "Julkaisussa k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n konepaja- ja metallituoteteollisuuden automaattisia kappalekuljetuksia. Eri menetelmi{\"a} esitell{\"a}{\"a}n sek{\"a} kirjallisuuden ett{\"a} sovellusesimerkkien valossa. P{\"a}{\"a}paino on joustavissa kuljetusj{\"a}rjestelmiss{\"a} ja niiden soveltamisessa rajoitetusti miehitetyss{\"a} tuotannossa (RMT). Suomen konepaja- ja metallituoteteollisuudessa voidaan todeta materiaalink{\"a}sittelyn automatisoinnin olevan tasoltaan j{\"a}ljess{\"a} valmistuksen automatisointiin verrattuna. Vertailu Ruotsiin ja my{\"o}s muihin L{\"a}nsi-Euroopan maihin osoittaa samoin j{\"a}lkeenj{\"a}{\"a}neisyytt{\"a}. Materiaalink{\"a}sittelyn automatisoinnin tekniikka on pitk{\"a}lti koeteltua ja sovelluskyps{\"a}{\"a}. Sovelluspotentiaalia ja teknisi{\"a} valmiuksia sovellusten toteuttamiseen on olemassa. Materiaalink{\"a}sittelyn automatisointiin tulisi yritysten toiminnan suunnittelussa ja kehitt{\"a}misess{\"a} kiinnitt{\"a}{\"a} yht{\"a} suurta huomiota kuin varsinaisen valmistusprosessin automatisointiin. Pyritt{\"a}ess{\"a} automaatioasteen nostamiseen sek{\"a} erityisesti rajoitetusti miehitettyihin tai miehitt{\"a}m{\"a}tt{\"o}miin tuotantojaksoihin materiaalink{\"a}sittelyn automatisointi tulee v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"o}m{\"a}ksi ja samalla sen taloudellinen merkitys ja kannattavuus kasvavat.",
keywords = "manufacturing, fabrication, materials handling, automation, conveyors, production control",
author = "Kari Koskinen and Juhani Lempi{\"a}inen",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2372-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "485",
address = "Finland",

}

Koskinen, K & Lempiäinen, J 1985, Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 485, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät. / Koskinen, Kari; Lempiäinen, Juhani.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 485).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät

AU - Koskinen, Kari

AU - Lempiäinen, Juhani

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Julkaisussa käsitellään konepaja- ja metallituoteteollisuuden automaattisia kappalekuljetuksia. Eri menetelmiä esitellään sekä kirjallisuuden että sovellusesimerkkien valossa. Pääpaino on joustavissa kuljetusjärjestelmissä ja niiden soveltamisessa rajoitetusti miehitetyssä tuotannossa (RMT). Suomen konepaja- ja metallituoteteollisuudessa voidaan todeta materiaalinkäsittelyn automatisoinnin olevan tasoltaan jäljessä valmistuksen automatisointiin verrattuna. Vertailu Ruotsiin ja myös muihin Länsi-Euroopan maihin osoittaa samoin jälkeenjääneisyyttä. Materiaalinkäsittelyn automatisoinnin tekniikka on pitkälti koeteltua ja sovelluskypsää. Sovelluspotentiaalia ja teknisiä valmiuksia sovellusten toteuttamiseen on olemassa. Materiaalinkäsittelyn automatisointiin tulisi yritysten toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä kiinnittää yhtä suurta huomiota kuin varsinaisen valmistusprosessin automatisointiin. Pyrittäessä automaatioasteen nostamiseen sekä erityisesti rajoitetusti miehitettyihin tai miehittämättömiin tuotantojaksoihin materiaalinkäsittelyn automatisointi tulee välttämättömäksi ja samalla sen taloudellinen merkitys ja kannattavuus kasvavat.

AB - Julkaisussa käsitellään konepaja- ja metallituoteteollisuuden automaattisia kappalekuljetuksia. Eri menetelmiä esitellään sekä kirjallisuuden että sovellusesimerkkien valossa. Pääpaino on joustavissa kuljetusjärjestelmissä ja niiden soveltamisessa rajoitetusti miehitetyssä tuotannossa (RMT). Suomen konepaja- ja metallituoteteollisuudessa voidaan todeta materiaalinkäsittelyn automatisoinnin olevan tasoltaan jäljessä valmistuksen automatisointiin verrattuna. Vertailu Ruotsiin ja myös muihin Länsi-Euroopan maihin osoittaa samoin jälkeenjääneisyyttä. Materiaalinkäsittelyn automatisoinnin tekniikka on pitkälti koeteltua ja sovelluskypsää. Sovelluspotentiaalia ja teknisiä valmiuksia sovellusten toteuttamiseen on olemassa. Materiaalinkäsittelyn automatisointiin tulisi yritysten toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä kiinnittää yhtä suurta huomiota kuin varsinaisen valmistusprosessin automatisointiin. Pyrittäessä automaatioasteen nostamiseen sekä erityisesti rajoitetusti miehitettyihin tai miehittämättömiin tuotantojaksoihin materiaalinkäsittelyn automatisointi tulee välttämättömäksi ja samalla sen taloudellinen merkitys ja kannattavuus kasvavat.

KW - manufacturing

KW - fabrication

KW - materials handling

KW - automation

KW - conveyors

KW - production control

M3 - Report

SN - 951-38-2372-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Koskinen K, Lempiäinen J. Konepajojen kappalekuljetusten automatisointimenetelmät. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 68 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 485).