Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut

Matti Hallivuori

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Tämän kirjallisuustutkimuksen tavoitteena on selvittää koneriippuvuuden syitä ja muotoja, keinoja konesidonnaisten ohjelmien hyödyntämiseksi muilla kuin alkuperäisellä koneella sekä vaihtoehtoja koneriippumattomuuden saavuttamiseksi. Tutkimus rajoittuu yksittäisten ohjelmien siirtämisessä kohdattaviin vaikeuksiin. Tietokantojen ja ohjauskielien vaikutusta ei käsitellä. Koneriippuvuus johtuu atk-laitteistojen ja ohjelmointijärjestelmien eroavuuksista. Näitä ovat mm. erot sanan pituudessa, käskykannassa, arkkitehtuurissa sekä varusohjelmiston tarjoamissa palveluissa. Koneriippuvuutta vähennetään tekemällä ohjelmat modulaarisiksi ja standardinmukaisiksi. Ohjelmien siirrettävyys saavutetaan käyttämällä kannettavia kuvauskieliä tai yleiskääntäjiä. Vanhojen koneriippuvien ohjelmien käyttöikää pidennetään joko vapauttamalla ne alkuperäisestä koneesta uudelleen kääntämisellä tai pitämällä vanhaa suoritusympäristöä yllä emuloinnilla tai simuloinnilla.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages132
ISBN (Print)951-38-0458-5
Publication statusPublished - 1977
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto
Number1
ISSN0356-004X

Fingerprint

Pediculus
Software

Cite this

Hallivuori, M. (1977). Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto, No. 1
Hallivuori, Matti. / Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1977. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 1).
@book{3ee13514f25048989eef9bf6bb6e2635,
title = "Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut",
abstract = "T{\"a}m{\"a}n kirjallisuustutkimuksen tavoitteena on selvitt{\"a}{\"a} koneriippuvuuden syit{\"a} ja muotoja, keinoja konesidonnaisten ohjelmien hy{\"o}dynt{\"a}miseksi muilla kuin alkuper{\"a}isell{\"a} koneella sek{\"a} vaihtoehtoja koneriippumattomuuden saavuttamiseksi. Tutkimus rajoittuu yksitt{\"a}isten ohjelmien siirt{\"a}misess{\"a} kohdattaviin vaikeuksiin. Tietokantojen ja ohjauskielien vaikutusta ei k{\"a}sitell{\"a}. Koneriippuvuus johtuu atk-laitteistojen ja ohjelmointij{\"a}rjestelmien eroavuuksista. N{\"a}it{\"a} ovat mm. erot sanan pituudessa, k{\"a}skykannassa, arkkitehtuurissa sek{\"a} varusohjelmiston tarjoamissa palveluissa. Koneriippuvuutta v{\"a}hennet{\"a}{\"a}n tekem{\"a}ll{\"a} ohjelmat modulaarisiksi ja standardinmukaisiksi. Ohjelmien siirrett{\"a}vyys saavutetaan k{\"a}ytt{\"a}m{\"a}ll{\"a} kannettavia kuvauskieli{\"a} tai yleisk{\"a}{\"a}nt{\"a}ji{\"a}. Vanhojen koneriippuvien ohjelmien k{\"a}ytt{\"o}ik{\"a}{\"a} pidennet{\"a}{\"a}n joko vapauttamalla ne alkuper{\"a}isest{\"a} koneesta uudelleen k{\"a}{\"a}nt{\"a}misell{\"a} tai pit{\"a}m{\"a}ll{\"a} vanhaa suoritusymp{\"a}rist{\"o}{\"a} yll{\"a} emuloinnilla tai simuloinnilla.",
author = "Matti Hallivuori",
year = "1977",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-0458-5",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1",
address = "Finland",

}

Hallivuori, M 1977, Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut. Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto, no. 1, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut. / Hallivuori, Matti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1977. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 1).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut

AU - Hallivuori, Matti

PY - 1977

Y1 - 1977

N2 - Tämän kirjallisuustutkimuksen tavoitteena on selvittää koneriippuvuuden syitä ja muotoja, keinoja konesidonnaisten ohjelmien hyödyntämiseksi muilla kuin alkuperäisellä koneella sekä vaihtoehtoja koneriippumattomuuden saavuttamiseksi. Tutkimus rajoittuu yksittäisten ohjelmien siirtämisessä kohdattaviin vaikeuksiin. Tietokantojen ja ohjauskielien vaikutusta ei käsitellä. Koneriippuvuus johtuu atk-laitteistojen ja ohjelmointijärjestelmien eroavuuksista. Näitä ovat mm. erot sanan pituudessa, käskykannassa, arkkitehtuurissa sekä varusohjelmiston tarjoamissa palveluissa. Koneriippuvuutta vähennetään tekemällä ohjelmat modulaarisiksi ja standardinmukaisiksi. Ohjelmien siirrettävyys saavutetaan käyttämällä kannettavia kuvauskieliä tai yleiskääntäjiä. Vanhojen koneriippuvien ohjelmien käyttöikää pidennetään joko vapauttamalla ne alkuperäisestä koneesta uudelleen kääntämisellä tai pitämällä vanhaa suoritusympäristöä yllä emuloinnilla tai simuloinnilla.

AB - Tämän kirjallisuustutkimuksen tavoitteena on selvittää koneriippuvuuden syitä ja muotoja, keinoja konesidonnaisten ohjelmien hyödyntämiseksi muilla kuin alkuperäisellä koneella sekä vaihtoehtoja koneriippumattomuuden saavuttamiseksi. Tutkimus rajoittuu yksittäisten ohjelmien siirtämisessä kohdattaviin vaikeuksiin. Tietokantojen ja ohjauskielien vaikutusta ei käsitellä. Koneriippuvuus johtuu atk-laitteistojen ja ohjelmointijärjestelmien eroavuuksista. Näitä ovat mm. erot sanan pituudessa, käskykannassa, arkkitehtuurissa sekä varusohjelmiston tarjoamissa palveluissa. Koneriippuvuutta vähennetään tekemällä ohjelmat modulaarisiksi ja standardinmukaisiksi. Ohjelmien siirrettävyys saavutetaan käyttämällä kannettavia kuvauskieliä tai yleiskääntäjiä. Vanhojen koneriippuvien ohjelmien käyttöikää pidennetään joko vapauttamalla ne alkuperäisestä koneesta uudelleen kääntämisellä tai pitämällä vanhaa suoritusympäristöä yllä emuloinnilla tai simuloinnilla.

M3 - Report

SN - 951-38-0458-5

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto

BT - Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Hallivuori M. Koneriippumattomat ohjelmistoratkaisut. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1977. 132 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus: ATK-palvelutoimisto. Tiedonanto; No. 1).