Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo

Terttu Vainio, Eero Nippala, Erkki Lehtinen

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen ensimmäinen osaraportti ja selvittää korjausrakentamisen arvoa. Tässä osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lisääntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages82
ISBN (Print)951-38-4032-8
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1299
ISSN0358-5085

Fingerprint

mink

Keywords

 • renovating
 • condition monitoring
 • repairs
 • value
 • expenses
 • development
 • estimates
 • small houses
 • forecasting
 • evaluation
 • buildings
 • building stock
 • cost analysis
 • future
 • service life
 • apartment buildings
 • residential buildings
 • office buildings
 • surveys
 • interviews
 • questionnaires

Cite this

Vainio, T., Nippala, E., & Lehtinen, E. (1991). Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1299
Vainio, Terttu ; Nippala, Eero ; Lehtinen, Erkki. / Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1299).
@book{61142fd0721b463ab31a8d22ec560f70,
title = "Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo",
abstract = "Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan t{\"a}m{\"a}nhetkisest{\"a} korjausrakentamisesta: mik{\"a} on korjausrakentamisen kokonaisarvo, mink{\"a} ik{\"a}isi{\"a} rakennuksia korjataan, mit{\"a} toimenpiteit{\"a} tehd{\"a}{\"a}n, kuka korjausty{\"o}n tekee ja mitk{\"a} ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehityst{\"a}. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehityst{\"a}, sill{\"a} molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyit{\"a} ja henkil{\"o}haastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidess{\"a} osassa. T{\"a}m{\"a} on tutkimuksen ensimm{\"a}inen osaraportti ja selvitt{\"a}{\"a} korjausrakentamisen arvoa. T{\"a}ss{\"a} osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lis{\"a}{\"a}ntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.",
keywords = "renovating, condition monitoring, repairs, value, expenses, development, estimates, small houses, forecasting, evaluation, buildings, building stock, cost analysis, future, service life, apartment buildings, residential buildings, office buildings, surveys, interviews, questionnaires",
author = "Terttu Vainio and Eero Nippala and Erkki Lehtinen",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4032-8",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1299",
address = "Finland",

}

Vainio, T, Nippala, E & Lehtinen, E 1991, Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1299, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. / Vainio, Terttu; Nippala, Eero; Lehtinen, Erkki.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1299).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo

AU - Vainio, Terttu

AU - Nippala, Eero

AU - Lehtinen, Erkki

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen ensimmäinen osaraportti ja selvittää korjausrakentamisen arvoa. Tässä osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lisääntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.

AB - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen ensimmäinen osaraportti ja selvittää korjausrakentamisen arvoa. Tässä osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lisääntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.

KW - renovating

KW - condition monitoring

KW - repairs

KW - value

KW - expenses

KW - development

KW - estimates

KW - small houses

KW - forecasting

KW - evaluation

KW - buildings

KW - building stock

KW - cost analysis

KW - future

KW - service life

KW - apartment buildings

KW - residential buildings

KW - office buildings

KW - surveys

KW - interviews

KW - questionnaires

M3 - Report

SN - 951-38-4032-8

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Vainio T, Nippala E, Lehtinen E. Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1299).