Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo

Terttu Vainio, Eero Nippala, Erkki Lehtinen

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen ensimmäinen osaraportti ja selvittää korjausrakentamisen arvoa. Tässä osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lisääntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.
  Original languageFinnish
  Place of PublicationEspoo
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages82
  ISBN (Print)951-38-4032-8
  Publication statusPublished - 1991
  MoE publication typeNot Eligible

  Publication series

  SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
  Number1299
  ISSN0358-5085

  Fingerprint

  mink

  Keywords

  • renovating
  • condition monitoring
  • repairs
  • value
  • expenses
  • development
  • estimates
  • small houses
  • forecasting
  • evaluation
  • buildings
  • building stock
  • cost analysis
  • future
  • service life
  • apartment buildings
  • residential buildings
  • office buildings
  • surveys
  • interviews
  • questionnaires

  Cite this

  Vainio, T., Nippala, E., & Lehtinen, E. (1991). Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1299
  Vainio, Terttu ; Nippala, Eero ; Lehtinen, Erkki. / Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1299).
  @book{61142fd0721b463ab31a8d22ec560f70,
  title = "Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo",
  abstract = "Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan t{\"a}m{\"a}nhetkisest{\"a} korjausrakentamisesta: mik{\"a} on korjausrakentamisen kokonaisarvo, mink{\"a} ik{\"a}isi{\"a} rakennuksia korjataan, mit{\"a} toimenpiteit{\"a} tehd{\"a}{\"a}n, kuka korjausty{\"o}n tekee ja mitk{\"a} ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehityst{\"a}. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehityst{\"a}, sill{\"a} molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyit{\"a} ja henkil{\"o}haastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidess{\"a} osassa. T{\"a}m{\"a} on tutkimuksen ensimm{\"a}inen osaraportti ja selvitt{\"a}{\"a} korjausrakentamisen arvoa. T{\"a}ss{\"a} osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lis{\"a}{\"a}ntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.",
  keywords = "renovating, condition monitoring, repairs, value, expenses, development, estimates, small houses, forecasting, evaluation, buildings, building stock, cost analysis, future, service life, apartment buildings, residential buildings, office buildings, surveys, interviews, questionnaires",
  author = "Terttu Vainio and Eero Nippala and Erkki Lehtinen",
  year = "1991",
  language = "Finnish",
  isbn = "951-38-4032-8",
  series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
  publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
  number = "1299",
  address = "Finland",

  }

  Vainio, T, Nippala, E & Lehtinen, E 1991, Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1299, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

  Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. / Vainio, Terttu; Nippala, Eero; Lehtinen, Erkki.

  Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1299).

  Research output: Book/ReportReport

  TY - BOOK

  T1 - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo

  AU - Vainio, Terttu

  AU - Nippala, Eero

  AU - Lehtinen, Erkki

  PY - 1991

  Y1 - 1991

  N2 - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen ensimmäinen osaraportti ja selvittää korjausrakentamisen arvoa. Tässä osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lisääntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.

  AB - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioida 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus julkaistaan viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen ensimmäinen osaraportti ja selvittää korjausrakentamisen arvoa. Tässä osassa korjausrakentamista on mitattu kustannuksina. Korjausrakentaminen on kasvanut puolitoistakertaiseksi vuodesta 1982 vuoteen 1990. Vuonna 1990 sen arvo oli 21 mrd. markkaa. Eniten ovat lisääntyneet kytkettyjen pientalojen, asuinkerrostalojen ja liikerakennusten korjaukset.

  KW - renovating

  KW - condition monitoring

  KW - repairs

  KW - value

  KW - expenses

  KW - development

  KW - estimates

  KW - small houses

  KW - forecasting

  KW - evaluation

  KW - buildings

  KW - building stock

  KW - cost analysis

  KW - future

  KW - service life

  KW - apartment buildings

  KW - residential buildings

  KW - office buildings

  KW - surveys

  KW - interviews

  KW - questionnaires

  M3 - Report

  SN - 951-38-4032-8

  T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

  BT - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo

  PB - VTT Technical Research Centre of Finland

  CY - Espoo

  ER -

  Vainio T, Nippala E, Lehtinen E. Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 1. Korjausrakentamisen arvo. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 82 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1299).