Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt

Jaana Matilainen, Erkki Lehtinen, Terttu Vainio

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimus julkaistaan viitenä osaraporttina. Tämä on tutkimuksen toinen osa ja selvittää korjausrakentamisen syitä ja ongelmia. Asuntokorjauksien pääasiallinen korjaussyy oli laatutason parantaminen. Rakennuskorjausten pääasialliset syyt olivat vanheneminen ja kuluminen, käyttötarkoituksen ja toiminnan muuttuminen sekä laatutason parantaminen. Yllättävän paljon korjattiin alle 10 vuotta vanhaa asunto- ja rakennuskantaa laadullisista ja toiminnallisista syistä. Yleisimmät esteet ja ongelmat olivat uudisrakentamiseen painottuneet asenteet, rahoitus, työntekijöiden saatavuus ja suunnittelu.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages62
ISBN (Print)951-38-4036-0
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1300
ISSN0358-5085

Fingerprint

Mink

Keywords

 • construction
 • renovation
 • repairs condition monitoring
 • service life
 • development
 • future
 • research projects
 • projects
 • economic analysis
 • questionnaires
 • interviews
 • surveys
 • costs
 • small houses
 • apartment buildings
 • public buildings
 • commercial buildings
 • industrial buildings
 • forecasting
 • value
 • evaluation

Cite this

Matilainen, J., Lehtinen, E., & Vainio, T. (1991). Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1300
Matilainen, Jaana ; Lehtinen, Erkki ; Vainio, Terttu. / Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 62 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1300).
@book{57bf4b565c664b5b96b8abfd02adb041,
title = "Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt",
abstract = "Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan t{\"a}m{\"a}nhetkisest{\"a} korjausrakentamisesta: mik{\"a} on korjausrakentamisen kokonaisarvo, mink{\"a} ik{\"a}isi{\"a} rakennuksia korjataan, mit{\"a} toimenpiteit{\"a} tehd{\"a}{\"a}n, kuka korjausty{\"o}n tekee ja mitk{\"a} ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehityst{\"a}. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimus julkaistaan viiten{\"a} osaraporttina. T{\"a}m{\"a} on tutkimuksen toinen osa ja selvitt{\"a}{\"a} korjausrakentamisen syit{\"a} ja ongelmia. Asuntokorjauksien p{\"a}{\"a}asiallinen korjaussyy oli laatutason parantaminen. Rakennuskorjausten p{\"a}{\"a}asialliset syyt olivat vanheneminen ja kuluminen, k{\"a}ytt{\"o}tarkoituksen ja toiminnan muuttuminen sek{\"a} laatutason parantaminen. Yll{\"a}tt{\"a}v{\"a}n paljon korjattiin alle 10 vuotta vanhaa asunto- ja rakennuskantaa laadullisista ja toiminnallisista syist{\"a}. Yleisimm{\"a}t esteet ja ongelmat olivat uudisrakentamiseen painottuneet asenteet, rahoitus, ty{\"o}ntekij{\"o}iden saatavuus ja suunnittelu.",
keywords = "construction, renovation, repairs condition monitoring, service life, development, future, research projects, projects, economic analysis, questionnaires, interviews, surveys, costs, small houses, apartment buildings, public buildings, commercial buildings, industrial buildings, forecasting, value, evaluation",
author = "Jaana Matilainen and Erkki Lehtinen and Terttu Vainio",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4036-0",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1300",
address = "Finland",

}

Matilainen, J, Lehtinen, E & Vainio, T 1991, Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1300, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt. / Matilainen, Jaana; Lehtinen, Erkki; Vainio, Terttu.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 62 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1300).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt

AU - Matilainen, Jaana

AU - Lehtinen, Erkki

AU - Vainio, Terttu

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimus julkaistaan viitenä osaraporttina. Tämä on tutkimuksen toinen osa ja selvittää korjausrakentamisen syitä ja ongelmia. Asuntokorjauksien pääasiallinen korjaussyy oli laatutason parantaminen. Rakennuskorjausten pääasialliset syyt olivat vanheneminen ja kuluminen, käyttötarkoituksen ja toiminnan muuttuminen sekä laatutason parantaminen. Yllättävän paljon korjattiin alle 10 vuotta vanhaa asunto- ja rakennuskantaa laadullisista ja toiminnallisista syistä. Yleisimmät esteet ja ongelmat olivat uudisrakentamiseen painottuneet asenteet, rahoitus, työntekijöiden saatavuus ja suunnittelu.

AB - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimus julkaistaan viitenä osaraporttina. Tämä on tutkimuksen toinen osa ja selvittää korjausrakentamisen syitä ja ongelmia. Asuntokorjauksien pääasiallinen korjaussyy oli laatutason parantaminen. Rakennuskorjausten pääasialliset syyt olivat vanheneminen ja kuluminen, käyttötarkoituksen ja toiminnan muuttuminen sekä laatutason parantaminen. Yllättävän paljon korjattiin alle 10 vuotta vanhaa asunto- ja rakennuskantaa laadullisista ja toiminnallisista syistä. Yleisimmät esteet ja ongelmat olivat uudisrakentamiseen painottuneet asenteet, rahoitus, työntekijöiden saatavuus ja suunnittelu.

KW - construction

KW - renovation

KW - repairs condition monitoring

KW - service life

KW - development

KW - future

KW - research projects

KW - projects

KW - economic analysis

KW - questionnaires

KW - interviews

KW - surveys

KW - costs

KW - small houses

KW - apartment buildings

KW - public buildings

KW - commercial buildings

KW - industrial buildings

KW - forecasting

KW - value

KW - evaluation

M3 - Report

SN - 951-38-4036-0

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Matilainen J, Lehtinen E, Vainio T. Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 2. Korjausten syyt. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 62 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1300).