Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet

Terttu Vainio, Eero Nippala

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioidaan 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus on julkaistu viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen kolmas osaraportti ja selvittää korjaushankkeita. Lukumääräisesti hankkeita tehtiin paljon, mutta suuri osa kokonaiskustannuksista muodostui yli miljoona markkaa maksaneista hankkeista. Korjausrakentamisen 21 mrd. markasta työn osuus oli 11 mrd. markkaa, materiaalien 8 mrd. markkaa ja muiden kustannusten 2 mrd. markkaa. Teknisten järjestelmien korjausten osuus oli 5,2 mrd. markkaa.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages54
ISBN (Print)951-38-4037-9
Publication statusPublished - 1991
MoE publication typeNot Eligible

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number1301
ISSN0358-5085

Fingerprint

Mink

Keywords

 • construction
 • renovating
 • repairs
 • condition monitoring
 • service life
 • development
 • future
 • residential buildings
 • research projects
 • projects
 • volume
 • evaluation
 • economic analysis
 • energy saving
 • questionnaires
 • interviews
 • surveys
 • costs
 • small houses
 • apartment buildings
 • public buildings
 • commercial buildings
 • industrial buildings

Cite this

Vainio, T., & Nippala, E. (1991). Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 1301
Vainio, Terttu ; Nippala, Eero. / Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1301).
@book{4c48f3734f5a4c208540e5af46b8c4d0,
title = "Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet",
abstract = "Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan t{\"a}m{\"a}nhetkisest{\"a} korjausrakentamisesta: mik{\"a} on korjausrakentamisen kokonaisarvo, mink{\"a} ik{\"a}isi{\"a} rakennuksia korjataan, mit{\"a} toimenpiteit{\"a} tehd{\"a}{\"a}n, kuka korjausty{\"o}n tekee ja mitk{\"a} ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehityst{\"a}. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioidaan 1980-luvulla tapahtunutta kehityst{\"a}, sill{\"a} molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyit{\"a} ja henkil{\"o}haastatteluja tehden. Tutkimus on julkaistu viidess{\"a} osassa. T{\"a}m{\"a} on tutkimuksen kolmas osaraportti ja selvitt{\"a}{\"a} korjaushankkeita. Lukum{\"a}{\"a}r{\"a}isesti hankkeita tehtiin paljon, mutta suuri osa kokonaiskustannuksista muodostui yli miljoona markkaa maksaneista hankkeista. Korjausrakentamisen 21 mrd. markasta ty{\"o}n osuus oli 11 mrd. markkaa, materiaalien 8 mrd. markkaa ja muiden kustannusten 2 mrd. markkaa. Teknisten j{\"a}rjestelmien korjausten osuus oli 5,2 mrd. markkaa.",
keywords = "construction, renovating, repairs, condition monitoring, service life, development, future, residential buildings, research projects, projects, volume, evaluation, economic analysis, energy saving, questionnaires, interviews, surveys, costs, small houses, apartment buildings, public buildings, commercial buildings, industrial buildings",
author = "Terttu Vainio and Eero Nippala",
year = "1991",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-4037-9",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "1301",
address = "Finland",

}

Vainio, T & Nippala, E 1991, Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 1301, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet. / Vainio, Terttu; Nippala, Eero.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1301).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet

AU - Vainio, Terttu

AU - Nippala, Eero

PY - 1991

Y1 - 1991

N2 - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioidaan 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus on julkaistu viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen kolmas osaraportti ja selvittää korjaushankkeita. Lukumääräisesti hankkeita tehtiin paljon, mutta suuri osa kokonaiskustannuksista muodostui yli miljoona markkaa maksaneista hankkeista. Korjausrakentamisen 21 mrd. markasta työn osuus oli 11 mrd. markkaa, materiaalien 8 mrd. markkaa ja muiden kustannusten 2 mrd. markkaa. Teknisten järjestelmien korjausten osuus oli 5,2 mrd. markkaa.

AB - Korjausrakentaminen 1990 -tutkimus KORVO 90 antaa kokonaiskuvan tämänhetkisestä korjausrakentamisesta: mikä on korjausrakentamisen kokonaisarvo, minkä ikäisiä rakennuksia korjataan, mitä toimenpiteitä tehdään, kuka korjaustyön tekee ja mitkä ovat syyt korjauksiin. Nykytilanteen kartoituksen perusteella arvioidaan 1990-luvun kehitystä. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen (VTT) rakennustuotantolaboratorio on tehnyt vastaavan tutkimuksen, joka koski vuoden 1982 korjausrakentamista. Uusi tutkimus on kattavampi erityisesti asuntokorjausten osalta. Tutkimustulosten perusteella voidaan arvioidaan 1980-luvulla tapahtunutta kehitystä, sillä molemmat tutkimukset on toteutettu samalla tavoin kirjallisia kyselyitä ja henkilöhaastatteluja tehden. Tutkimus on julkaistu viidessä osassa. Tämä on tutkimuksen kolmas osaraportti ja selvittää korjaushankkeita. Lukumääräisesti hankkeita tehtiin paljon, mutta suuri osa kokonaiskustannuksista muodostui yli miljoona markkaa maksaneista hankkeista. Korjausrakentamisen 21 mrd. markasta työn osuus oli 11 mrd. markkaa, materiaalien 8 mrd. markkaa ja muiden kustannusten 2 mrd. markkaa. Teknisten järjestelmien korjausten osuus oli 5,2 mrd. markkaa.

KW - construction

KW - renovating

KW - repairs

KW - condition monitoring

KW - service life

KW - development

KW - future

KW - residential buildings

KW - research projects

KW - projects

KW - volume

KW - evaluation

KW - economic analysis

KW - energy saving

KW - questionnaires

KW - interviews

KW - surveys

KW - costs

KW - small houses

KW - apartment buildings

KW - public buildings

KW - commercial buildings

KW - industrial buildings

M3 - Report

SN - 951-38-4037-9

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Vainio T, Nippala E. Korjausrakentaminen 1990 - KORVO 90. Osa 3. Korjaushankkeet. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1991. 54 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 1301).