Korjausrakentaminen 2030: esitutkimus

Translated title of the contribution: Renovation 2030: pre study

  Research output: Book/ReportReport

  Abstract

  Esitutkimuksen tavoitteena oli koota korjausrakentamisen markkinoista kiinnostuneiden yritysten ja organisaatioiden verkosto, joka olisi valmis rahoittamaan "Korjausrakentaminen 2030" tutkimuksen ja laatia tälle toteutussuunnitelma. Markkinoiden avautumisen myötä yrityskentän rakenne on muuttunut, korjausrakentamisen markkinoiden tietotarjonta on parantunut ja käynnissä on runsaasti korjausrakentamisen prosessin tai tekniikan kehityshankkeita. Näistä syistä esitutkimuksessa ei päästy tavoitteeseen. Tietotarjonta ei kuitenkaan kata kaikkia tietotarpeita. Esitutkimuksen tuloksena esitetään tästä syystä kaksi erilaista mahdollisuutta tuottaa kattava tieto toteutuvasta korjausrakentamisesta:

  Vaihtoehto A: Korjausrakentamisen määrän, sisällön ja muutosten ennakointi julkisen ja yksityisen sektorin päätöksen teon tarpeisiin. Välituloksena muodostetaan kuva tämän päivän korjausrakentamisen markkinoista. Tutkimus on olemassa olevaa dataa yhdistävä ja tarvittavin osin asiantuntija-arvioita soveltava analyysi toteutuvasta korjausrakentamisesta. Kerätyn aineiston perusteella ja VTT:n laskentamalleja hyödyntämällä laaditaan ennuste tulevasta kehityksestä.

  Vaihtoehto B: Korjausrakentamisen volyymin tarkistus ja tilastointijärjestelmän kehittäminen siten, se hyödyntäisi Tilastokeskukselle normaalin tilastotuotannon yhteydessä kerättävää aineistoa.. Tavoitteeseen sisältyy korjausrakentamisen nykyisten vuositilastojen kalibrointi. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että teknisen vanhenemisen sijaan korjausrakentaminen johtuu toiminnallisista muutoksista. Tästä syystä korjausrakentamisen ennakointi tulisi rakennuskannan sijaan tai ohella sitoa toimintojen tilatarpeisiin.
  Translated title of the contributionRenovation 2030: pre study
  Original languageFinnish
  Place of PublicationTampere
  PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
  Number of pages16
  Publication statusPublished - 2011
  MoE publication typeD4 Published development or research report or study

  Publication series

  SeriesVTT Tutkimusraportti
  NumberVTT-R-10398-10

  Cite this