Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen

Martti Vilpas

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Julkaisussa esitetään kirjallisuustutkimukseen perustuva yhteenveto menetelmistä, joilla korkeaan käyttölämpötilaan tarkoitettuja keramiikkakomponentteja voidaan liittää toisiinsa tai metallirakenteisiin. Myös liitosten ominaisuuksia ja käyttösovelluksia käsitellään. Keraamisten materiaalien liittämisessä tulee kyseeseen tyhjö- tai suojakaasu-uunissa tapahtuva juotto sekä diffuusiohitsaus. Myös elektronisuihku- ja laserhitsauksen käyttömahdollisuuksia on selvitetty. Eniten keramiikkaliitosten käyttömahdollisuuksia on lisännyt diffuusiohitsaustekniikan kehittyminen. Keramiikkaliitoksille on runsaasti käyttökohteita, joista tyypillisimpiä korkeisiin käyttölämpötiloihin ovat mm. erilaiset anturit ja termoelementit.
Original languageFinnish
Place of PublicationEspoo
PublisherVTT Technical Research Centre of Finland
Number of pages38
ISBN (Print)951-38-2381-4
Publication statusPublished - 1985
MoE publication typeD4 Published development or research report or study

Publication series

SeriesValtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita
Number481
ISSN0358-5085

Fingerprint

ceramics
temperature

Keywords

  • ceramics
  • joining
  • welding
  • heat resistant materials

Cite this

Vilpas, M. (1985). Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, No. 481
Vilpas, Martti. / Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen. Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 481).
@book{3182c94108874ebfbd5882cc65a8a3b5,
title = "Korkeissa l{\"a}mp{\"o}tiloissa k{\"a}ytett{\"a}vien keraamisten materiaalien liitt{\"a}minen",
abstract = "Julkaisussa esitet{\"a}{\"a}n kirjallisuustutkimukseen perustuva yhteenveto menetelmist{\"a}, joilla korkeaan k{\"a}ytt{\"o}l{\"a}mp{\"o}tilaan tarkoitettuja keramiikkakomponentteja voidaan liitt{\"a}{\"a} toisiinsa tai metallirakenteisiin. My{\"o}s liitosten ominaisuuksia ja k{\"a}ytt{\"o}sovelluksia k{\"a}sitell{\"a}{\"a}n. Keraamisten materiaalien liitt{\"a}misess{\"a} tulee kyseeseen tyhj{\"o}- tai suojakaasu-uunissa tapahtuva juotto sek{\"a} diffuusiohitsaus. My{\"o}s elektronisuihku- ja laserhitsauksen k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia on selvitetty. Eniten keramiikkaliitosten k{\"a}ytt{\"o}mahdollisuuksia on lis{\"a}nnyt diffuusiohitsaustekniikan kehittyminen. Keramiikkaliitoksille on runsaasti k{\"a}ytt{\"o}kohteita, joista tyypillisimpi{\"a} korkeisiin k{\"a}ytt{\"o}l{\"a}mp{\"o}tiloihin ovat mm. erilaiset anturit ja termoelementit.",
keywords = "ceramics, joining, welding, heat resistant materials",
author = "Martti Vilpas",
year = "1985",
language = "Finnish",
isbn = "951-38-2381-4",
series = "Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita",
publisher = "VTT Technical Research Centre of Finland",
number = "481",
address = "Finland",

}

Vilpas, M 1985, Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen. Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita, no. 481, VTT Technical Research Centre of Finland, Espoo.

Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen. / Vilpas, Martti.

Espoo : VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 481).

Research output: Book/ReportReport

TY - BOOK

T1 - Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen

AU - Vilpas, Martti

PY - 1985

Y1 - 1985

N2 - Julkaisussa esitetään kirjallisuustutkimukseen perustuva yhteenveto menetelmistä, joilla korkeaan käyttölämpötilaan tarkoitettuja keramiikkakomponentteja voidaan liittää toisiinsa tai metallirakenteisiin. Myös liitosten ominaisuuksia ja käyttösovelluksia käsitellään. Keraamisten materiaalien liittämisessä tulee kyseeseen tyhjö- tai suojakaasu-uunissa tapahtuva juotto sekä diffuusiohitsaus. Myös elektronisuihku- ja laserhitsauksen käyttömahdollisuuksia on selvitetty. Eniten keramiikkaliitosten käyttömahdollisuuksia on lisännyt diffuusiohitsaustekniikan kehittyminen. Keramiikkaliitoksille on runsaasti käyttökohteita, joista tyypillisimpiä korkeisiin käyttölämpötiloihin ovat mm. erilaiset anturit ja termoelementit.

AB - Julkaisussa esitetään kirjallisuustutkimukseen perustuva yhteenveto menetelmistä, joilla korkeaan käyttölämpötilaan tarkoitettuja keramiikkakomponentteja voidaan liittää toisiinsa tai metallirakenteisiin. Myös liitosten ominaisuuksia ja käyttösovelluksia käsitellään. Keraamisten materiaalien liittämisessä tulee kyseeseen tyhjö- tai suojakaasu-uunissa tapahtuva juotto sekä diffuusiohitsaus. Myös elektronisuihku- ja laserhitsauksen käyttömahdollisuuksia on selvitetty. Eniten keramiikkaliitosten käyttömahdollisuuksia on lisännyt diffuusiohitsaustekniikan kehittyminen. Keramiikkaliitoksille on runsaasti käyttökohteita, joista tyypillisimpiä korkeisiin käyttölämpötiloihin ovat mm. erilaiset anturit ja termoelementit.

KW - ceramics

KW - joining

KW - welding

KW - heat resistant materials

M3 - Report

SN - 951-38-2381-4

T3 - Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita

BT - Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen

PB - VTT Technical Research Centre of Finland

CY - Espoo

ER -

Vilpas M. Korkeissa lämpötiloissa käytettävien keraamisten materiaalien liittäminen. Espoo: VTT Technical Research Centre of Finland, 1985. 38 p. (Valtion teknillinen tutkimuskeskus. Tiedotteita; No. 481).